This earthquake weather has got me shaking, inside I'm high up and dry

Dags for en liten uppdatering nu kanske! Inte gjort overdrivet spannande saker, i mandags traffade jag Minna i stan och vi gick runt och tittade och hade det trevligt, Kopte harspray i en enoooorm flaska for bara 7 eller 8 dollar sa det var trevligt, Minna kopte en planbok och sa gick vi och fikade. Pa rundle mall som ar varldens basta gata, ja det ar en gata inget hus som man kan tro. Den paminner lite om kungsgatan hemma och i mitten ar det som en slinga med statyer pa guldfargade grisar med hattar, yoghurtaffarer ( mums the yoghurt shop ar braaa) juicestallen, folk som skriker ut saker som KOM OCH KOP MINA SAKER DE AR JATTEBRA JAG LOVAR ungefar och smabarn som spelar for pengar och bankar man kan sitta pa; sa gar man sidorna runt om.

Sa traffade vi Ingrid ocksa och hennes kompisar skulle anda hem sa hon hakade pa oss och det var valdigt fint att ga dar i var skandinaviska lilla grupp.

Dagen efter akte jag hem till Ingrid i Brighton och det var dundervader sa vi gick till stranden och badade, hennes vardmamma hade gjort middag och jag fick soya for forst gangen har i australien. Det var helt underbart soya ar nog en av varldens basta uppfinningar tror jag. Har saknat det galet mycket.

Sen hyrde vi film och hade det fint hela kvallen. Vi blandar engelska norska och svenska hela tiden men det kanns helt naturligt. Om nagon ska forklara nagot lange eller beratta nagot sa tar vi de oftast pa engelska, for att det kanns naturligast men det ar skont att inte behova tanka pa vilket sprak man pratar for att man kanske rakar valja fel sprak for att bada kanns normalt.

Idag da akte jag hem ifran Ingrid och det var sakert 3 olika dagis pa taget och det var hemskt alla skrek och nar jag fick ga av 30 minuter senare var det underbart. Fast sen skulle jag aka tag igen upp i the hills och da var det killar som cyklade runt i korridoren och trodde att de var jattehaftiga.
Jag gick av pa Blackwood station som vanligt, ser att min buss inte kommer forran om en halvtimma och tankte att hmm.. Jag kanske ska prova att ga? For jag har forsokt minnas vagen ibland nar jag fatt skjuts hem ifall jag skulle behova ga. Jag markte snart att jag kom faktiskt inte alls ihag vagen och hade ingen aning om var jag var sa jag gissade mig upp och ner for alla backar och vagar. Det ar valdigt snirkligt har uppe sa nar jag fick syn pa en brevlada jag kande igen som gjorde att jag hittade hem sa blev jag valdigt glad. Tack brevladan. Sen gick jag upp for varldens brantaste och langsta backe som bussen ofta misslyckas att komma upp for och ner for en lika brant svangde hoger och jag var hemma! Detta tog 25 minuter men i 25 grader + jacka och osakerhet sa kandes det langre.

Nu ar jag valdigt stolt over mig sjalv som hittade hem faktiskt.

Imorgon ska jag traffa Gabriela, en av brasilanskorna i mitt distrikt och hon sa att hon skulle ta ut mig nagonstans tillsammans med 10 av hennes brasilianska kompisar och att " i hope that you not have anything against that they are very loud and noisy" hon har varit har 7 manader och har fortfarande en valdigt stark brytning men ar jattego.
Det blir nog fint och sen pa lordag fyller jag aaar.

Mamma pappa jag har fatt paketet! Jag oppnade det for jag kunde inte halla mig till lordag. Jag alskar kjolen! Och kramerna!! Det var ju den affaren som lag jattenara oss i Paris som jag ville ga in i men vi glomde alltid av det. Jag fattar inte vad alla de dar Goteborgsnorena ar till for?? Den vita klanningen var for stor men jag satte en skarp i midjan och da sag det okej ut.

For er som har mig pa fejan sa finns det bilder fran nar jag och Ingrid badade men jag sitter ju inte vid min laptop nu for att sladden har fatt spunk sa jag lagger inte upp dem pa bloggen.

Nu ska jag satta mig ute och ata yoghurt med blabar och vaniljsmak innan det blir kallt.

Mu

Lets do it like they do on the Discovery Channel

Haft en otroligt ohandelserik dag idag. Forst skulle jag gora fardigt mitt historiaarbete om varfor jag tycker att forsta och andra varldskriget egentligen bara var ett enda langt krig. Men just det ja, den finns ju pa min laptop SOM AR DOD braaa och det var due today. Jattekul verkligen. Sa jag la mig pa soffan och kollade pa Seinfeld, The Hills, Nanny,Playschool, Nagon motsvarighet till Bolibompa, Nagon svartvit komediserie som fick mig att somna, och tusen valdigt fula reklamer som alla slutade med "buy me, and you wont regret it!" och en leende kvinna.
Sen satte jag pa He is just not that into you som ar omvaxlande rolig och trakig.
Igar var jag pa Marion med Ingrid dar jag kopte badshorts och en bikinioverdel. Imorn ska vi till David och Julie och kolla pa The footy grand finals. St Kilda vs Geelong. Jag vet inte vad jag hejar pa Crows blev ju blasta pa semifinalen av Collingwood MAGPIES. Jaja det blir nog bra.
Soffan filten och nagra dussin piratkopierade filmer fran Malaysa kallar.




Marion igar. The food court. Det var en kulturchock forsta gangen jag gick in i ett sadant, en hel avdelning med bara snabbmatsstallen vagg i vagg. Mittemot mdconalds fick "nyttiga" hamburgare med fullkornsbrod och ofriterad kyckling = sallad. Dit gar vi istallet. Saaakert  jattenyttigt heehe.

Adios

We are the boxers in the ring. We are the bells that never sing. There is a title we can't win. No matter how hard we must swing

Innan jag lägger upp en miljon bilder från Flinders Ranges ska jag skriva min önskelista eftersom jag fyller år nästa vecka. Rotary ska ha fest för mig fast jag sa att neeeeej ingen fest så sa de att okej det är en BBQ den 3 oktober som är obligatorisk för dig. Fint.
Men det blir nog bra jag ville inte ha så många kompisar där så jag bjöd bara Minna Jane och Ingrid. Fast Minna kan inte komma för hon har sin district conference då. Josh bjöd in sig själv men jag är inte säker på ifall han kommer.

Auroras önskelista

Min säng
Mitt duntäcke
Mammas eller pappas mat, vad som helst.
Ramses
Att spola tillbaka tiden och gå på Håkans höstkonsert på Liseberg för en vecka sedan eller så.
Att Spotify ska fungera i Australien
Fungerande kollektivtrafik ( alla ni som klagar på västtrafik, sluta klaga ni fattar inte hur lyckliga ni är)
Bregott

Auroras realistiska önskelista

Pengar!!
Alla saltlakritssorter godiskällaren har
Sommaren med Göran DVD

Öh ja det är allt jag kommer på just nu.

Mitt nya beroende är riskakor med smör och vegemite.

Okej Flinders! Det var jättekul dagarna bestod av four wheel driving och det var riiiktigt tuff terräng! Tänk er att köra upp för en väldigt väldigt svart backe utan snö och täckt av skog och gropar och stenar överallt och att allt var ojämnt. Det stod på alla papper att det var för Experienced drivers only, och Gayl brukade köra rallybilar förut och hennes bild har fyrhjulsdrift så hon var en av de bästa förarna där.

Kängurur såg vi hela tiden, det låg flera döda längs vägarna. En albinokänguru såg vi också. Emuer såg vi nästan mer för de sprang över vägarna hela tiden. Rosa kokaburror som kallas Galas eller något var den enda fågeln vi såg i princip. Ni vet den bilden på ödlan som jag höll på farmen? Det var en bebis ,de hittade en vuxen som jag fick hålla igen. Den bajsade på mig.

Flinders är jääättestort man kan köra i hur många timmar som helst utan att komma ur det.


Promenad första dagen

Känguru och hennes Joey ( kängurubebisar kallas Joeys)


Wilkawillina Gorge


Emu och emubäbisar





Jag är så himla fin osminkad.. Bläää

Watching the sunset från en kulle



Grottor var vi i också, den med repet framför och den med en stor buske framför.



Skoluniformshorts och skoluniformstrumpor. Jag älskar min PE uniform. Ska lätt ta med mig shortsen och trackpantsen hem. Haha vet ni förresten att har man inte St john's strumporna på sig får man kvarsittning. En lärare fick lite dilemma när jag hade en skolstrumpa och en annan vanlig vit så jag slapp undan.

I en grotta låg en död känguru. Mys.

Högsta punkten man kunde ta sig med fordon. Post någon?


Alla bilar andra dagen




Ett four wheel track vi körde på, stör mig på att man inte ser hur fetigt brant det var på bilderna



Påväg ner från ett av bergen



Minna och Gayl i vår rena bil.
Varje bil var tvungen att ha en radio ifall man skulle tappa kontrollen och glida nerför någon kulle eller något.
Jag var vår bils radiopratare. Alla skulle ha något namn också och alla valde sjukt fula namn, någon hette Sunshine milk can och det var i den stilen det gick.

Gayls förklaring av en Yuppie " It's the kind of people who buy four wheel drive cars and are afraid to get them dirty"



Parachilna som är en stad som består av en bensinmack och en pub + hotel



Sen åkte vi till Blinman som är den största staden i Flinders. Det är en väldigt hålig håla där jag åt Emupaj ( väldigt äckligt med Emu de smakar alldeles för... vilt eller vad man ska säga)

Där hittade jag och Minna ett slakteri



Detta stod på dörren, det tyckte vi var jättetrevligt.

Brachina Gorge, vi såg dust stormen ( ja den bruna himlen var ett ganska tydligt tecken på det) komma och tänkte att hoppsan vi kanske ska börja åka hemåt.



Såhär mycket såg man av vägen och bergen på vägen hem, det skulle vara en väldigt vacker väg hade de sagt innan och jag frågade Don i radion " Is this the scenic drive?" Han sa att alla svenskar i Flinders skulle njuta av att vara en av få som sett en dust storm istället för att klaga haha.



Någon sekund innan han bajsade på mig. Då slutade jag skratta.



Grilla marsmallows by the camp fire.



Nu orkar jag inte lägga upp fler bilder.

Hoppas det var bra nu ska jag ut med hunden och lyssna på min nya favoritlåt Discovery Channel med Bloodhound Gang haha den är så fuul.

Auroraaaaaaa

Talking away, I don't know what to say, but I'll say it anyway

Imorn åker vi och hämtar trailern vi hyr en vecka,l hämtar Minna i Gawler och kör till Flinders!
Det blir fint med min Ipod att koppla in i radion på något sätt och äta skittles och snickers. Nyttigt much.

Vad var det för kul med tata susanna? tata är ett annat ord för hejdå/hörs senare och säger man bara ta betyder det tack. Jag vet inte hur jag kunde leva utan ord som heaps, ta, reckon, aye, as innan. Det är saker jag säger dagligen och det fullbordar meningarna perfekt.

Heaps betyder massa/mycket/många
Reckon betyder tycka/tänka/tro
I reckon theyre good
I reckon the sin of the angle is 35
I reckon shell die soon. De hörde jag inom lopper av 5 minuter idag. Så himla bra man använder det till allt
Och aye.. this chocolate is good aye! ill see you soon aye? samma som reckon man har det till allt
och ska man säga att något är jättekul eller jättekallt eller bara jättenågonting säger man. it was fun as! its cold as! Himla bra.
Idag öppnade någon dörren för mig och i förbifarten sa jag utan att tänka på det " taa:)" Vad säger man annars? Thanks? näääeee

G'day g'day med slim dusty är just nu min favoritlåt och när jag sjöng den i skolan idag för mig själv stirrade Anton och sa " finally your taste in music is improving" haha han var jättearg idag på matten för att han inte fick A. Han hade fått 96 % på alla test men fick bara B. det roliga är att när han är arg säger att han " im so angry" och låter jätteglad så man kan inte ta det på allvar.

Så nu måste jag packa.
Jag skriver på onsdag!:D Är så himla glad nästa vecka är antingen work experience eller community service och jag skulle antagligen gjort community service om det inte var så att jag inte på någon lista så jag kommer undan det! Vilket betyder att jag slipper hälsa på hemlösa och skura fönster i skolan eller gräva gropar. Jag kan göra roliga saker istället som att. ööh ja jag tror att jag och gayl kanske åker någonstans och sen på helgen ska jag antingen ut med kompisar eller sover över med minna och ingrid hos ingrid i Brighton och baaaadar:D

tata

And you spell it with a G apostrophe a D-A-Y

Ja Olivia magpies är något skatliknande om du googlar det men om du skriver australian magpies så ser du något som liknar muterade jästa rödögda fåglar. Om man ser ett monster på bild blir man ju inte rädd eller hur? Samma med magpies, Gayl berättade för mig att jag kommer bli attackerad jättemycket om några veckor för då har de nesting och dyker ner på en och pickar en i huvudet. Blondiner speciellt för att håret glänser mer metalliskt än brunetter och skatfåglar har ju nåt mupp med glänsande saker.
Ännu en anledning att hata magpies.
Jag hatar magpies.

I måndags hade vi en "bake off" vilket är en baktävling i food tech om samskolans hemkunskap är rena skämtet jämfört med hur seriöst läraren tar det här! Iallafall vi skulle jobba i par och jag jobbade med Dewy och det visade sig vara bra för hans mamma är kock och han hade massa tricks när vi bakade iallafall. Man fick välja mellan att göra Cupcakes, anzac bisquits ( australia and new zealand army core jag fattar verkligen inte vad grejen är med deras anzac hysteri) och sausage rolls. Vi valde cupcakes och de blev huur bra som helst, jättefluffiga och jag gjorde glasyren bäst alla som gick förbi sa något i stil med "damn there went all my hope of winning" killarna gjorde smarta saker som att ha bakpulver i glasyren istället för icing sugar och det var såå äckligt.

Iallafall först var det vinanre från alla grupper och sen var det vinnarna som fått flest poäng från alla hemkunskapslärare och jag och Dewy vann! vi vann choklad som tog slut på en gång .



Hur asbra är inte detta????

Idag bakade jag och Gayl kanelbullar, kärleksmums och någon sirapsgrej från 7 sorters kakor och det blev jättebra. Smakade väl inte riktigt som hemma men det dög!
Jag får inte äta mina lågkalorinudlar till frukost längre för Gayl sa att hon kände sig som en dålig värdmamma och nu springer hon upp och gör HAVREGRYNSGRÖT så att jag inte ska hinna ta fram något annat. Bättrar på mitt redan jättebra morgonhumör. Fast jag gillar henne jättemycket!

Någon skrev att min blogg gjorde henne pepp för att åka och hoppades att hennes skulle bli lika bra.
Jag vill bara säga att även om jag trivs jättebra och så så är det låångt ifrån perfekt och jag undviker att skriva om de dåliga/jobbiga sakerna i bloggen. Det är verkligen inte lätt och de som tror att man glider in första dagen i skolan och får bästisar har helt fel. Samma sak med familjen. Allt handlar om anpassning anpassning anpassning. Det kan vara väldigt frustrerande och jag har många gånger tyckt att australiensare är ytliga och irriterande men man vänjer sig vid allt och det blir bättre när man lär känna folk bättre.

På torsdag åker vi till Flinders ranges vilket är en bergskedja i outbacken och stannar där tills tisdag! Det blir jättekul Minna ska också följa med och varje dag kör man ut och tittar på nya saker och ser massa coola djur som wallabies och skorpioner och ormar och sånt.

Nu är det läggdags för den svenska utbytesstudenten.

Tata

Man there's so many times i don't know what I'm doing. Like I don't know now

Jag börjar med att svara på 2 frågor.
Mina rubriker är delar från sångtexter som jag känner för att skriva ner. Vanliga rubriker är så tråkiga tycker jag.
Den andra frågan om baby showers JA det var som i en amerikansk film det är ofta jag känner det så.

Iallafall igår på kvällen åkte vi till David och Julie och såg på footy matchen. Adelaide Crows vs Collingwood Magpies. Jag ogillade det laget av bara namnet, magpies är fåglar från helvetet de är så himla äckliga så jag har inte ord för det. USCH.

Iallafall the Crows ledde till sista halvminuter när en crowsspelare ramlade framför en collingwood och han fälldes och fick en frispark, satte den och fick 6 poäng. Det var fel av domaren och Adelaide rånades på finalplatsen väldigt orättvist.

Sen såg vi distrikt 9 igen med rysk text först för den var från malaysia men sen kom jag på att man behöver text för att fatta vad the prawns säger och den engelska översättningen gjorde hela filmen till en komedi om man inte redan skrattade innan. Om de sa i filmen på engelska ( och man såg texten under) "lets go knock och his door" så var texten under " he has a lock in his house" vad är det liksom????? så var det hela filmen. Men alla killar jag känner som sett den har sagt att wow it was great och alla tjejer har tyckt att det var en patetisk komedi.

Idag åkte vi söderut på en liten mini-roadtrip. Vi körde till Goolwa som är en liten surfby och det var gorgeous bilder kommer. Samma sak med Middleton och där såg vi valar! För det är whale-watching säsong nu det var underbart.
På vägen dit körde vi runt i the hills och det finns underbara små bya här. Mamma pappa jag ska ta er till Clarendon som är en ganska gammal miniby i the hills där de har en jättefin restaurang och massa vinodlingar med jättebra viner som inte kommer till affärer för att de säljs direkt från odlingen pga folk vill ha dem så desperat. Den byn är så himla mysig med gamla hus och massa dams.
Sen åkte vi ner till the mouth of the rivr murray som ger det mesta av Australiens vatten men som nu håller på att gå sönder och det är massa " Save the river Murray" organisationer som gör allt för att fixa det.

Justja, fick idag veta att vi bor i the fire district med vi har ungefär 5 brandstationer här uppe så det är ok. Den senaste branden här var i belair när en gubbe klippte gräsmattan och körde på en liten sten som orsakade en gnista och satte igång en brand i 40 graders värme + vind. ÅH VAD BRA.

Iallafall jag ska låta bilderna tala idag var nog bästa dagen i Australien hittills vi körde omkring i hills+ kust och träffade kameler och alpackor och såg en död känguru och åkte till deras kusiners farm och träffade Wolfgangs syster och det var helt fantastiskt underbart.





I made some friends. Istället för att spotta på mig så ville de bli klappade och det blev de minsann. Jag skrek av förvåning när jag såg dem och Gayl tvärstannade och jag hälsade.




Påväg tillbaka till bilen från les kameler



alpaccas yooo. De är söta.



Goolwa surf beach. Väldigt väldigt fint.



Behöver jag ens skriva något till denna bild?



Lunch vid Goolwa beach. Det var najs.







Dessa är nu mina.



Fast den här var så fin där den låg så det fick den göra.



Whale watching! Man ser inte att det är massa valar och jag fick ingen bild där de hoppade men den mörka stripan i nedre delen av bilden är en val.



Gotta love living in the hills



Påväg till the farm bortom kullarna finns havet.



Larry the Lizard som jag hittade at the farm.



Wolfgangs syster Caddy som bor på the farm och som var himla fin och glad



Deras julgran. En död kaktus de hittade på stranden. Det blir inte mer fel än såhär.



Ett hus på deras land som var byggt för att vara med i en film " the boys are back" som kommer på bio snart vet inte i sverige dock men som är heelt fantastiskt inuti också och så glömde de att riva det haha.




Rob Gayl Heather at the farm



Deras egna citroner fick vi med oss hem också:D

Nu är jag utmattad  hoppas ni uppskattar bilderna och nu vill jag ha kommentarer så det sprutar om det.

Aurora


Where's the mini-skirt made of snakeskin? And who's the other guy that's singing in Van Halen?

Jaaag har klippt min lugg.  Jag var trött på att jag inte hade någon alls iom den var så lång och blev en del av mitt andra hår så när jag kommit ut ur duschen började jag klippa lite och sen kunde jag inte sluta så nu har jag någon slags hel/snelugg hade jag varit hemma nu hade antingen Mamma eller Susanna eller Desse och kanske Olivia dödat mig för att JAG ( jag ska inte försöka mig på något som helst inom kategorin handarbete för att vara kortfattad) ens tänkte tanken men det blev helt okej faktiskt, i needed a change.

Jag försökte ta en bild och genom kameran ser luggen helt stripig och mupp ut men eftersom det inte gör det i verkligenheten så bryr jag mig inte. Jag fick deja vu av känslan att ha lugg från när jag var 10 år, jag var den sista av mina kompisar som drog den åt sidan och det gjorde jag endast pga grupptryck.



Nu har jag fixat det så att det är mycket mindre snelugg och mer hellugg och mamma säg inte att "vad var det jag sa" för det ser inte alls ut som den typ av lugg som du vill ha det.

Nu ska vi på en babyshower down south och sen hem till David och Julie ( bra rotaryfolk) och kolla på semifinalen i footy, om Crows vinner går de till final. Detta är den enda sport jag gillar att titta på!
Det finns 2 Adelaide lag i AFL ( kan jämföras med Allsvenskan och det enda är Adelaide Crows och det andra Port Adelaide och port fans är ganska dodgy men är väääldigt passionerade vad gäller sitt lag.
Jag är ett Crows fan har alla här bestämt så nu måste jag se semifinalen ikväll.

Igår på stan såg jag en aboriginie och frågade Jane hey was that an aboriginie och hon typ SCHHHHHHH!!!!!!! If they here you say that they will KILL you!!!! Och jag sa att men jag frågade ju bara om det var det mn Jane sa att det inte spelade någon roll för de hatar alla vita europeer och vill döda dem. Det var ju fint.

Måste gå nu hejs

TACK för kommentaren Björn jag vet inte vem du är men kul att du gillar min blogg jag antar att du också ska åka som utbytesstudent någon gång?

Debbie just hit the wall, she never had it all. One prozac a day, husband's at CPA. Her dreams went out the door, when she turned 24

Jag skulle kunna döda för en Boost just nu. Jag hade en idag på stan med Jane men jag BEHÖVER en Boost Mango magic just nu.

Hade shorts på mig i skolan idag för första gången! Jag har använt såndär self tanning body lotion typ som gör att man inte blir neger utan bara blir av med likblekheten så det var trevligt.






GE MIG!!!!!!!!!!!!!


Det är jättenyttigt också de har inget extra socker och alla är low fat och det är mumsmumsmums

Iallafall Jane tappade sin mobil så vi sprang omkring och letade och ringde den fram och tillbaka hela rundle mall ( som inte är en mall utan en gata)
Sen ringde de från mobilen till min från Target och vi sprang dit från tågstationen hämtade den och sprang tillbaka. Det tar faktiskt ganska lång tid.

På tåget tillbaka upp i bergen ( yes tågen har äntligen börjat gå igen efter tusen år av ombyggnad och det är så himla mycket smidigare än buss!)
runt 9snåret var vi helt döda och hade världens sämsta humor, Jane kom på att Lidman betyder lockman på engelska, alltså ett lock och man vilket hon skrattade åt hur länge som helst och sådär som man bara skrattar när man är övertrött. Sen halvsov jag på tåget medan hon ritade jättefina saker på mina ben



Ett litet lock på "mitt" huvud. En "Lock"man hahaha isnt she funny...


Måste jag tigga om kommentarer i varje inlägg för att jag ska få mer än 2??????????

godnattzzzz

When my time comes, forget the wrong that I've done. Help me leave behind some reasons to be missed

Jag skrev massa och så bara försvann deeettt.
Iallafall mitt rotaryföredrag gick bra och det var trevligt.

Jag åkte till the show med Minna och hennes kontaktperson vilket var kul, det bästa var inte åksakerna eller uppvisningarna utan en fashionshow som hette jenny gillies werable bloomes, det var ju inte direkt saker man har på sig men det var en underbar liten föreställning!

Och idag på assembly så var det pinsaamt. För massa veckor sedan hade Mr Anderson sagt till mig att han skulle intervjua min på nästa senior school assembly vilket är varannan vecka ungefär men vi ran out of time och de andra gångerna så glömde han bort det så jag typ wooop wooop jag slipper stå inför 360 personer och säga stammande och på dålig engelska att jag är från Sverige men nu har vi fått en kines till skolan som har något jibberish namn men kallas sig Ryan för ja... Asiater döper alltid om sig till engelska namn när de är på utbyte hahah. Iallafall han sa välkommen till "Ryan" och sa att nästa vecka joinas han av en kinesiska och vid det här laget så kom jag ihåg intervjun och hjärtat började banka och jag tänkte att noo no no he wouldnt det var alldeles för längesedan så han minns säkert inte. Så sa han att and on another note we have girl here who made quite a splash on our school ( vad han nu menar med det???) and has already been here a few weeks and now i bet her heart rate has gone up to a 150 ( he couldnt have been more right) och vid det laget hade han hittat mig bland alla elever och tittade på mig jag försökte få honom att fatta vinken genom att illstirra och peka på Ryan som att få honom att dra upp honom på scenen på stället men så sa han dödsorden "Aurora could you come up here please?" Så jag ställer mig upp och går fram till honom och jag känner hur illröd jag är i ansiktet och Gemma Jane och Hannah som satt längst fram tittade på mig och log massa med uttrycken som "hahahahahaha sucked in" så han frågar mig var jag kommer ifrån och jag svarar exakt som jag trodde, stammande och med världens fulaste Svennis-brytning att jag kommer från sverige och göteborg/gothenburg på sydvästkusten. Sen frågade han vad skillnaderna var från min skola i Sverige och jag svarar att vi inte har uniform och så mycket regler men han trodde att jag sa att vi inte hade regler så haha nu tror han väl att jag går på någon ligistskola. Jaja det värsta var när han frågade vad jag sett som var typiskt australiensiskt och hjärnan går på högvarv för saker jag försöker komma på och så säger jag det fulaste jag skulle kunnat säga och nästan skriker för att jag är så nervör att KANGAROOS IVE SEEN KANGAROOS och alla skrattade massa, fast de hade de gjort hela tiden men inte elakt de bara tyckte att det var kul förklarade hannah för mig sen.

 Enligt mina kompisar var det ett misstag att berätta att jag gillar att segla för Mr Scovy ( herregud jag måste försöka ta kort på honom eller något för han ser ut som en gammal rysk soldat med getskägg och det är ganska fascinerande) kom och sa I CANT BELIEVE I HAVENT TALKED TO YOU BEFORE!!!! Skolan har tydligen problem med att hitta folk till seglingen så jag var perfekta offret ( tydligen är vissa saker inte bra för ens rykte och seglingen är en av dem haha) att värva men varför inte. De seglar phasers och det är har jag alltid velat göra så det kan bli kul om jag får veta vilken dag det är och om jag kan. En annan sak som lockade mig mycket mer var när Mr Napier i slutet på science bad mig att komma fram till honom och jag var övertygad om att jag skulle få detention för att jag hade rullat upp kjolen ( alla gör det kjolen släpar typ i marken annars) för högt eller för att jag  inte hade top button up men han berättade för mig att han seglade yachter och att någon organisation samlade ihop folk i min ålder och lärde dem om att segla det om man inte redan kunde och varje onsdagkvall har de race mot andra och han sa att efter skolan kunde jag åka med honom och hans dotter till hamnen som ligger en bit bort, segla och sen ta mig tillbaka till belair vilket jag sa att jag definitivt ska tänka på!
Det är ett sätt att lära känna mer folk också och inte bara utbytesstudenter och folk i skolan. Ska bara prata med Gayl först.

Här tog jag en paus för att öppna min låda och ta fram Marabou som mamma skickat men ur mitt öppnade paket kommer världens längsta antenner eller vad det heter och i den ligger en ENORM kackerlacka eller något annat och jag gallskriker, katten vaknar och ser jätteförnärmad ut, tur att jag är ensamm hemma och eftersom allt är giftigt här, t.o.m larverna  vågar jag inte vara nära den utan hämtar ett kilo papper och packar in äckelsaken i den och stoppar i soptunnan. Klart.

Usch.

Iallafall här kommer bilder från the show



En i the zimbabwe brothers som gjorde helt galna grejer som ni ser här. Ikeastolar!!



Sockervaaaaaddd!!!  Jag köper alltid det på Liseberg men de hade ingen vit här, de hade bara rosa och det dög väl men vit är myycket bättre.  Detta var enda stället där man kunde köpa sockervadd på pinne alla andra sålde i påsar och hinkar och det är ju äckligt.

Någon bad mig att berätta om skolan. Haha skolan är ungefär lika rolig som i Sverige = inte rolig men på rasterna när man pratar med folk är det bra.

Jag kan berätta lite om mina olika lektioner och vad jag gör där.
Vi börjar med History:

Just nu håller vi på med slavar och sånt, det har jag redan gjort i Sverige så det är tråkigt. 90% av klassen är freaks och jag menar det verkligen, de är helt knäppa! Mina kompisar där är Gemma Sam och Lex och vi är de enda normala även om Sam och Lex beter sig som pubertala 12åringar så är de roliga att prata med.

Såhär lät det senast idag:

Sam: man if he is stuck up to me again im gonna break his jaw man
Lex: yeah i cant see why no ones done it yet and im playing against him in footy next week ill tackle him soo bad if he playes unfair
Sam: im serious i cant take stuck up people last time i actually did break someones jaw
Lex: you did? how?
Sam visar med händerna hur han tydligen krossade någon stackares käke
Lex: yeah yeah its his own fault
Jag till Gemma: they're so cool
Gemma: kidding me, sam thinks the sun shines out of his ass
Jag: no joke
Båda skrattar och sam och lex ser väldigt misstänksamma ut.

Matte: Hemskt ämne hemsk lärare jag säger inte mera för det är så tråkigtt

Pe: Vi spelar fotboll och alla tycker det är jättetråkigt och vill spela footy istället och det är säkert mycket roligare att spela eftersom man får hålla i bollen och kasta och sparka och slå och hoppa på varandra.

Drama: Knäppt knäppt knäppt om ni har läst innan vad jag skrivit om drama så fattar ni. Fast jag lär mig faktiskt saker!

Engelska, mr carter gillar mig så jag slipper alltid göra tråkiga saker för han tror att jag inte kan tillräckligt med engelska haha. Men jag gör faktiskt mitt bästa

Rave: religion, det är vanlig religion fast nu pratar vi om verkligheter istället.

Forensics: Crime scenes och hur man hittar bevis och grejer, är som ett sidospår på biologi ungefär.

Baked goodies: food tech det praktiska är kul men alla hennes assignment ger mig ångest

Nästa år behöver jag inte ha någon science vilket är härligttttt!

En av mina kompisar, Josh har jag kommit ganska nära på senaste, innan har jag tyckt att han var jobbig för han gillar sig själv vääldigt mycket och tror att han är det bästa som hänt denna värld ungefär, men på Rotary när jag skulle berätta om Sverige och han om sitt ubyte på nya zeeland var han supersnäll och hjälpsam när det inte funkade att koppla in sladden i min laptop och förde över det på hans usb istället och så. Sen pratar vi alltid i homegroup och om jag är nere någon dag så undrar han alltid varför och lyssnar jättebra till skillnad från många andra här av mina kompisar. Flera av mina kompisar säger why are you always talking to Josh Gould he is such a freak men det är bara saker de har hört från andra som inte gillar honom just för att han verkar vääldigt up himself om man inte känner honom. Han hade rykten om sig att vara player också för något år sedan för att han bytte flickvänner för ofta för folk på skolan och ååh. Det är så mycket oskrivna regler bland ungdomar här så man blir yr.
Iallfall min poäng är att när jag är här så är jag vän med vilka jag vill, jag har inte tid med att bry mig om vad andra tycker det här året.

JAG ÄR SÅ HIMLA IRRITERAD!! Mitt visakort funkar inte och jag måste tanka min telefon och köpa ny bussbiljett men det går inte eftersom den har fått mupp och mamma och pappa det spelar ingen roll hur mycket pengar ni för över när jag INTE KAN TA UT DEM!!! Jag börjar bli desperat nu, laga det snälla!!!

Lite mer bilder:

En av klänningarna på fashionshowen






en av modellerna




Mamma du skulle älskat det. Tjejerna kom ut i jordgubbsbhar och det var så himla söta solroshattar och iallafall jag kommer aldrig glömma det.

Man fick inte fota under föreställningen men man fick fota provdockorna



The Royal Adelaide Show


Så nu måste jag göra min drama Ms Inwood nästan grät idag för att ingen hade gjort klart arbetet hmmhmm

Ha det fint

I gotta feeling, that tonight's gonna be a good night, that tonight's gonna be a good good night.

Far vi verkligen hoppas om jag inte ar for nervos!
Iallafall jag skriver inget mer forran jag far kommentarer pa mitt senaste inlagg! Jag holl pa i 2 timmar med att skriva och ladda upp bilder som tog 34 evigheter!
Folk har har tagit min svenska mat ifran for att de upptackte att den beats the crap out of deras!

The world is my oyster

It really is! Sarskilt nar man som jag har bestamt sig for att utnyttja varlden och upptacka saker och tro mig, det har jag redan gjort de dryga 7 veckor jag varit har!

Anyway mycket att beratta och lite tid.

Lordag var breefing day for distrikt 9520 (mitt distrikt) och 9500 for alla inbounds och outbounds fran bada och det var kul att traffa alla! Vi bytte pins och min kavaj har verkligem improved nu kan jag saga! Brassarna som varit har 6 manader hade redan valdigt tunga kavajer..

I mitt distrikt var det jag, Ingrid ( norskan jag ar bra kompis med nu) 2 belgiska tjejer och en fransyska som bara pratade franska och sag valdigt elaka ut forst men nar jag gick fram och sa Salut je m'appelle Aurora et je suis suedois piggnade de till en hel del och de visade sig vara toppen. 2 tyskar som bara pratade tyska men som var snalla de med. En fran finland som var mycket med den andra finskan fran 9500 och de sag sa finska ut att jag bara tankte mumindalen nar jag sag dem. En dansk kille som ar valdigt snall men som gillar sig sjalv en hel del och han kom i slips och allting haha. En kille fran Usa som var mitt minnas och ingrids skrattobjekt hela resten av helgen och det med ratta! Han var den torraste manniska jag traffat i mitt LIV och jag undrar faktiskt vad han gor har och han sov pa alla motena och nar vi skulle mata ankorna ( haha jag vet) satt han bara pa sidan och tittade pa. Jag tankte att han kanske hade hemlangtan men nar nagon fragade sa han bara att yes i love it. Vi forsokte vara snalla och prata med honom men antingen svarade inte eller sa typ nickade han.
Sen fragade jag bara av rent intresse varfor han akte till ett land som pratade engelska och han typ. I dont want to learn a new language sa vi typ... Jaha... Gott.
Sa gjorde han massa knappa saker hela tiden.
Iallafall plus 2 brasilianare och det var nog mitt distrikt det.
Fran andra distriktet hade en kille flugit ner fran Alice springs! han sa till alla att, take my advice and never go there. haha jag berattade att jag varit dar och sett flying doctors osv.

Efter motet gick jag och Minna pa promenad i Belair national park och GICK sedan hem. Darryl tyckte att det var for langt att ga hem och ville hamta oss men jag sa att Tack sa jattemycket men vi ar svenskar och svenskar gillar att ga! Sa det gjorde vi och sedan sov Minna hos mig och vi pratade massa om allt mojligt till sena natten.
Vi gick upp 10 idag ( sondag) och akte in till stan, slappte Minna pa stationen och akte vidare till IKEA!!!!! Dar jag motte upp Ingrid och vi sprang igenom hela byggnaden och laste pa skyltarna alla fina svenska namn och provade sangar tills vi antligen kom till the Food section!!! Det var valdigt fint jag kopte choklad bilar ballerina och drommar. Det ar svendyrt en stor marabou kostar 6 dollar sa jag kopte inte sa mycket. Jag gav dem drommarna och ballerinakexen och elisabeth och darryl alskade dem.

Sen korde de oss till The Bay ( glenelg) och Jag och Ingrid gick pa Jetty road och tittade i affarer och satt sen pa stranden nagra timmar och tog massa kort och jag hittade superfina snackor. Familj och vanner: Det finns bilder pa min facebook men jag lagger upp nagra fa har ocksa i slutet.

Efter detta akte vi till Darryl och elisabeths son och hans fru och deras barn och firade fars dag lite ( Grattis pappa jag alskar dig massor) Jag var barnvakt at Harper nagra timmar och jag ar inget fan av smabarn men Harper ar sa himla sooooot!!! Jag var den enda som fick mata henne och halla hennes Bunny som egentligen ar en giraff men det vill hon inte hora. Hon ar 17 manader men ar redan en valdigt stor personlighet och far alltid som hon vill.

Iallafall det var min helg det imorgon ska jag ha mitt foredrag fran Rotary och flytta tillbaka till Gayl! Jag trivs jattebra har men det ska anda bli skont att komma "hem" till alla mina saker och jag och Gayl ar mer som vanner an familj samtidigt som hon tar toppenbra hand om mig vilket ar hur bra som helst.




Inbounds 9520 och 9500
Oversta raden: Frankrike Tyskland Brasilien Danmark Sverige Usa Belgien Finland Tyskland Tyskland
Nedre raden: Belgien ( hon ar saaa vacker i verkligheten och saa dalig pa engelska haha) Belgien Danmark
Brasilien Sverige( min troja!!) Norge Finland hur finsk ser inte hon ut egentligen haha.


Minna Darryl and me feeding the ducks i Belair national park! Belgien i bakgrunden


At the Bay!! Jag trycker in huvudet sa jag ser 10 ggr fetare ut an jag ar men det var en bra dag.


Ingrid






Bara for att Ingrid ar pygme (149-150 cm!!) och jag ar inte van vid att kanna mig stor haha.
Glada japaner i bakgrunden.


Nar jag var smart och sprang i vattnet och mina skor blev helt soaked yummaay



Glenelg - Jetty road

I sommar ska jag och Minna sova hos Ingrid sa vi kan ga till stranden och go jetty jumping varje dag! :D

Darryl och Elisabeth har ett sommarhus i Moonta som ar en bit norr om Adelaide och det ar heeelt gourgeous och de ska formodligen ta mig dit nagon gang i ar!! Och de sager att jag jattegarna far ta med mig Minna eller Ingrid det blir toppen!

Jag sa massa dumma saker pa svenska imorse jag sa till Minna "jag hade varldens basta jordgubbar igar" istallet for att jag at.  Och lite annat jag inte minns. Med Ingrid ar det naturligare att prata engelska med varandra och vi pratar bara svenska och norska nar vi inte vill att andra ska hora.
Minna sa ocksa saker som Jag missar min pojkvan och sant hahaha. Justja till Elisabeth sa jag och ocksa I havent seen her since dess.
Godmorgon svengelska typ.

Pappa och Mamma ett mail vantar pa er!!

Skola imorgon blaaaaaaaa iallafall nu maste jag sova

Good judgement comes from experience, experience comes from bad judgement

Sa star det pa vaggen i religionssalen, nar det blir for trakigt brukar jag lasa alla visdomsord pa lapparna om och om igen, detta ar min favorit, det maste vara den ultimata ursakten for nar man gjort nagot korkat.
 
Torsdag kvall traffade jag Ingrid, norskan i mitt distrikt pa Marion och gick runt dar och hade det trevligt. Hon ar nog de minsta manniska jag sett i mitt liv, mindre an Desse!! Hon ar 150 cm och pinnpinnsmal men varldens roligaste. Hon kopte nytt smink och jag hade tankt kopa ogonfransfargning for jag har kommit pa att anledningen till att jag ar sen till skolan sa ofta ar pga tiden det tar att mala ogonfransarna. Men nehe det salde de inte nagonstans sa vi gick till essential beauty dar de fargade dem at mig och Ingrid tog jattemanga och host fina bilder nar jag ligger dar med allt mojligt i ansiktet.

Om det var forvirrande att prata svenska med Minna nar jag traffade henne senast sa var det ingenting jamfort med detta! Nu oversatte jag engelska till svenska till norska och jag forsokte verkligen prata svenska och hon forsokter verkligen prata norska men vi gled hela tiden in pa engelskan och till slut gav vi upp. Inte for att vi inte forstod varandra nar vi pratade vart eget sprak men det var bara sa mycket naturligare att saga allt man tankte pa engelska.

Imorgon ar det Rotarytraff for alla utbytesstudenter och det blir jattekul! Det ar en tjej dar som ska till Sverige och om jag kanner utbytesstudenter ratt sa har hon tagit reda pa att det finns en svensk inbound och ar dying to meet me. Det blir fint att utbilda henne lite.

Jag kopte mina forsta par Bond's igar. Bonds ar val motsvarigheten till Bjorn Borg hemma bara det att resaren ar 4 ganger sa bred och om man drar upp resaren i sverige for att visa market ar det inget emot vad de gor har. Det ar t.o.m accepterat i skolan for att lararna inte kan stoppa folk fran att dra upp sina underklader.

Det har regnat sa mycket har att skolgarden har forvandlats till ett trask och man kommer osokt att tanka pa vildmarksleden med samskolan nar man hoppar emellan lerpolar.

Om 2 veckor ska jag och Ingrid ga till essential beauty igen och vaxa benen och fa manikyr! I sverige hade det kostat en formogenhet men har ar det bara runt 30 dollar sammanlagt! Dock sa kom jag pa att det ar dagen innan min tag a long till flinders vilket ar att jag formodligen ska ut i bushen och leva som en aboriginie och da kanske inte nymanikurerade naglar ar det basta.. Jag ska fraga Darryl hur mycket man graver i marken dar och ev avboka.

Nu ska jag och Darryll kolla pa James Bond med lemon and meringue pie som jag har gjort for laxa i food tech! Duktig ar jag.

Hummhummhumm.. Det var la det, jag kommer nog inte skriva forrans kanske pa sondag om jag har tid.
Och kommentarer!!!!!!!! Jag hade 120 unika lasare pa senaste inlagget och inte en enda kunde skriva en fjuttig kommentar. Tank att jag tar mig tid och skriver valdigt ofta nu nar jag ar ivag pa mitt aventyr for att ni ska lasa. Det ar som att ladda ner musik olagligt! Bara det att betalningen ar att skriva hej leverpastej eller nagot.

auurrrlaurra // tjej som ropade ut min smoothie pa Boost

Inside a box, cut at the top to let some light shine in to remind me what I’ve done and where I’ve been

Idah har val varit en vanligt dag i skolan och allt sant dar.
Igar valde vi nya scienceklasser vilka borjade idag och the world we live in och biologi var fulla och de enda med platser kvar var fysik och kemi. Jag sa till mig sjalv att jag ater hellre nagot valdigt ackligt och gar med i billsy running ( springa fore skolan) an har de amnena igen sa jag sa jattesnallt till min forensicslarare att Please please Mr Naper can i please do forensics again please i'm Swedish??? Det gick bra sa nu gor jag om samma kurs igen men det gor inte mig nagot.
I year 11 ar inte science obligatoriskt langre sa det droppar jag nasta ar. Ledsen mamma men om detta aret inte raknas sa gor jag mycket hellre saker jag ar intresserad av an sitter och drar fram dna ur bananer eller raknar ut centripetalkraften fran nagot jag vet att jag inte kommer syssla med nar jag ar vuxen anda.

Min kompis Dylan ar galen. Han gor thriathlon och pa en dag cyklade han 140 km!!!! Och i sondags sprang han 18 km! Det ar vildmarksleden!! Nar jag fragar varfor han gor sa med sig sjalv svarar han bara att fitness ar hans thing. + att han gar till skolgymmet varje lunch, jag forsokte forklara for honom att man ater pa lunch men han gillar att lyfta vikter mer an ata sa jag gav upp. + att han jobbar och har traning varje dag och lyckas vara i the top of the year i skolarbete  och ar house captain for prince och ska pa moten varje dag.  Jag agnade ett stycke har at honom for jag maste erkanna mig sjalv impad. Jag trodde inte att det var fysiskt mojligt.

Iallfall efter skolan gick jag Gemma Lisa och Millie till the hot chips place vid skolan och kopte pommes frites fast alla kallar det chips har och det ar sana dar lite tjockare och de ar jaattegoda. Jag kopte en liten och heehe den var INTE liten. I helgen ska jag pa Rotarymote pa lordag och traffa alla inbounds och outbounds i mitt distrikt och Minnas distrikt! Det ar i Nunyara vilket ar ca 5 min fran dar jag bor, tycker det ar ganska otippat att de valde att ha det way up in the hills dit man knappt hittar nar de distrikten tar upp 1/4 av australien ungefar. Sen ska Minna sova hos mig och pa sondag ska vi aka till Ikea och sen till Glenelg och sitta pa stranden och ata svenska underbara saker och mysa. Ev bada fast det ska bli 17 grader och regna, burr sa det ar inte sakert.

idag efter skolan gjorde quiche for det var laxa i food tech och tittat pa harry potter. Elisabeth kompromissar inte som Gayl att jag bakar nagot jag hellre vill ha och sa skriver hon att jag gjort det jag borde haha. Men jag gillar Darryl och Elisabeth massa. Darryl far mig alltid att skratta for vi har samma ganska lame humor, man skulle "blind bake" pajskalet forst sa han sa att aurora you have to close your eyes now!! hahaha sa daligt.

Nu ska jag gora ingenting en stund.

Aurora

This used to be a funhouse, but now it's full of evil clowns

Idag har jag haft en nere dag.
I slutet av forra veckan borjade massa bete sig konstigt och det holl pa till den har veckan ocksa. Eftersom Australiensare har problem med att prata med varandra, tex en gang trodde Maddie att jag var arg pa henne och fragade ALLA utom mig om de visste nagot. Det slutade med att jag gick fram och fragde varfor hon trodde det.
Iallafall sa jag fragade om det var nagot fel och de tycker det ar jattekonstigt att man pratar med varandra om problem. I sverige vill man halla det inom de inblandade, har vet alla om nagra brakar..
Iallafall det visade sig att det inte var nagot och jag hoppas att det ar sant for jag orkar inte med nagot komplicerat high school drama.

Att blanda spraken gor mig sa forvirrad nu, i skolan fragade nagon mig vad ett engelskt ord betydde ( ett svart ord) jag kunde det och det var sa naturligt att jag trodde att det var pa svenska och forklarade ordet genom att saga ordet som stod pa pappret! Alltsa det engelska, for en stund sen skrev jag "Hej" till dylan pa msn.
Detta har hant flera ganger idag + att jag tror att de pratar svenska pa tvn ibland.

Hahahaha idag pa assembly fick jag en valdigt stor culture shock.
Vi har ett nytt fitness center pa skolan, detta invigdes idag och de hade en BISKOP som gast som skulle valsigna det och lararna sa " Because we want this new facility to makes us body and sould feel better we dedicate the fitness center to the lord.
Fattar ni? De tillagnar det nya gymmet till gud!! med en biskop.
Vi har alltid en skolprast dar och ber boner och sa men jag tycker faktiskt att det var lite konstigt idag...

Sen var det exakt som pa film och jag forsokte sa hart att inte skratta att jag grat, jag var verkligen inte den enda som hade blott ansikte efter detta. Det var en kille i year 11 som hade kommit 2a i ett science pris i sydney och jag tankte oj vad har han gjort? Jag blir alltid avundsjuk pa folk som ar bra pa matte och science for det ar verkligen inte jag. Sa kommer killen upp pa scen och det var sa mycket stereotypen nord att jag gapade, han hade overbett och alla mojliga talfel och jattestora oron och pratade som grodan boll. Jag tyckte synd om honom nar jattemanga skrattade men sen berattade han varfor han fatt priset. I 5 veckor varje helg gick han till en trad i en park dar han hade hittat ett fagelbo med en ovanlig fagel som nastan bara finns i victoria for att filma den fageln och ungarna och deras liv. Folk forsokte att inte skratta nar han berattade om detta, men sen satte han igang den filmen han hade gjort!! Med ett fagelbo och med han sjalv pratandes i bakgrunden med alla hans talfel och allt och " the blablabla kite has an extremely interesting life" han sa extremely interesting sakert 10 ganger och jag kande mig som att jag var i en amerikansk high school film dar de made fun of nerds och jag blev en av de som skrynklade ihop ansiktet och bet sig i tungan.
Mamma pappa tyck inte att jag ar hemsk men det var faktiskt roligt. T.o.m med mr anderson gick ut fran the hall och jag sag att han kampade med att inte skratta.

Jag ar sa trott pa farmville pa facebook! Idag pa history skulle vi gora ett grupparbete och jag gemma lex och sam jobbar tillsammans och jag sa "okay lets finish this tomorrow at who's house?" lex sag vaaldigt tveksam ut och sa well.. i dont know if i can. och sam typ vada har du footy imorn eller? Och lex svarade att no, but im getting artichokes tomorrow and my strawberries are ready.
vad hander med var varld.

Jag ska till the Royal Adelaide show nasta vecka, vi far t.o.m en day off from school for det men ingen vill ga for de sager bara att  " nah ill just spend all my money" det ar som liseberg nagra dagar om aret kan man saga. jag maste hitta nagon att ga med for jag ar faktiskt utbytesstudent och jag maste ga pa den, det har rotary sagt haha.

Nu maste jag gora min drama:/ Det ar faktiskt hard work i skolan just nu.

Livet ar bra

Aurora

« Till bloggens startsida