ewfregthryjtuyki

okej jag säger bara att ni kan ju drömma om fler inlägg om ingen kommenterar på nedanstående

Monsters are buried down deep inside, you never know when they're satisfied

Idag är det 32 grader och inte ett moln så långt jag kan se.
Är ensam hemma och bestämde mig för att sola lite men så såg jag på facebook att mitt span no 1 på skolan jobbar idag och han jobbar på hungry jacks.. Jag råkar bo väldigt nära Hj's i min nya familj... Sen bestämde jag mig för att inte ens tänka såna sorgliga tankar och la mig på terassen med vattenflaska 30+ solskydd och Hurricane Bells i öronen. Det vägde upp DM ganska bra.

Min nya familj består av: Carolyn Hardy, jobbar som doktor och är väldigt kort. Väldigt speciell och det tog ca 1-2 dagar att vänja mig vid henne och inse att hon inte var otrevlig bara väldigt ärlig. Haha Desse du tycker jag är ärlig kan du tänka dig om jag trodde att hon var otrevlig först då?:p

Andrew Hardy: jobbar också som doktor och ser ut lite som jultomten och påminner om min egen pappa ibland. Väldigt snäll och tycker att jag är rolig. Men vem tycker inte det?

Eleanor Hardy 21 år och ska snart till Frankrike 6 månader och plugga. Är toppen och har meterhöga högar med craptastic movies och cdskivor som gör mig lycklig in i själen. Vem blir inte glad av att höra Witch doctor, Monsters och annan dålig jättebra musik?

2 cockerspaniels: Pentia och Namea, eller Pentie och Mea for short.  Äckligaste hundarna jag har träffat. De gillar att slicka folk mellan tårna och i armhålorna, rullar sig i och äter gärna bajs när de får tillfälle. Rutten fisk är något av en lyx de hittade en gång av misstag på stranden och rullade sig i... De slickar varandra i munnen hela tiden och väcker mig på nätterna av att de snarkar. Men jag klagar inte! De rymmer också hela tiden så de måste ha baby gates.

Igår var jag Eleanor och hennes vänner på Carols for Candlelights i Elder park, en stoor julkonsert med folk som sjöng christmas carols och även aussie  versionerna som tex Six white boomers ( kängurur) och deras version av jingle bells ( dashing through the bush in a rusty holden ute on a scorching summers day är en del av texten)

Sen var det en tolvårig kille som kom och sjöng och kunde ta höga C utan problem och det var himla fint. Jag tänkte att om ett år eller 2 så kommer han inte kunna sjunga så och jag kom då vidare att tänka på kastrater men tänkte att naej hellre att han övar upp rösten efteråt istället för att pyssla med sånt.

Ikväll ska jag klä ut mig till lucia på rotary för det är julfest!

HmMMmMmmm vad meer. Imorn kommer Minna och sover här och på onsdag till julafton ska jag till Katie och sova hos henne. Det blir kul för hon ska till Sverige snart! Hennes pappa bodde där massa år och har en dotter där och allt möjligt..

Idag sov jag in till halv 12, sköönt efter att ha gått upp typ 8 - 9 de senaste dagarna!

Bilder kommer här:



Förlåt för de dodgy bilderna men det är vaaarmt på marken och jag var ute i bikini






Terassss



Min solspot. Mamma under stolen ligger solskyddet så att du ser att jag använder det! Eller det ser du väl inte men skitzamma



vardagsrum



Vardagsrum nr 2 med den jättefina julgranen.. I loath it. Usch antingen riktig gran eller ingen alls!
Poor poor aussies.



My room, den har konstig form så det är ungefär omöjligt att få en bra bild.



Annan superfin vinkel. naat. Det som hänger på dörren är mina glowsticks jag samlat på mig från olika fester, carols for candlelight osv. I australien är det ingen fest utan glow sticks.



Behind my bed. Glow stick boll, gosedjur, body sprays, vaselin ( för mina chafvlings)



Kitchen + hund



Hund nr 2




Adelaidetidning



Doggy gate

Så nu ska jag ut i solen igen mmmmums hur varmt sa ni att det var i Sverige?


Tell her something in my mind, freezes up from time to time

Elin: Med Rotary byter man alltid familj ca 3 gånger. Man stannar i samma område och samma skola och så och jag tycker att det är jättebra även om jag tycker om den här familjen massor också

Elin ( om det är en annan elin?) Tack så mycket det är lite svårt att videoblogga från min laptop efterom jag bara kan ta kort med kameran som sitter i av någon anledning..

Idag har jag packat ihop mitt rum, FY säger jag bara det tog äckeltid och hur mycket jag än stoppade ner och städade så såg det likadant ut...
Plus att det är så mycket mer som ska ner nu, skoluniformen med blazern och kjolen som tar all plats, skolväskan, nya sovsäcken från rotary, luciagrejerna mamma skickade och alla småsaker man samlat på sig... Rotarykavajen!

Det var 41 grader idag men jag stannade inne med ACn på ändå så det var okej. Gillar att jag hade en ursäkt att vara inne och slippa höra " THE SWEDE CANT TAKE THE AUSSIE HEAT" av folk haha.

När jag var klar lyssnade jag på Eurocop i några timmar. Det är antagligen den ultimata elaka/omogna humorn men de är så himla duktiga! Älskar när de ringer till en gubbe och säger att han har vunnit 10 kg gröt ( han har kallats grötmannen hela sitt liv så han blir GALEN och skriker och kallar dem nedrans bondtjyvar) eller när de ber att få beställa en pizza med bajs för att de har hört från deras vänner att pizzorna man köper där smakar bajs.. Av någon anledning hamnar det nästan alltid hos arga invandrare som säger saker som deras mamma och "Aboooo". Inget ont mot invandrare jag tycker bara att det är roligt. Jätteroligt.

Hmmhmmhmm ska se om jag hittar några bilder jag inte har lagt upp innan för det blir ju ett himla liv om jag inte lägger upp bilder.



Emma i en buske

At the bay with Minnaaa


Minns på spårvagn



Moonta bayy



Walking Wolfgang

Nu ska jag lyssna på Eurocop - Abdullah
Bäst

Åh såg du mig såg du att det var jag?

Har haft storasuster här 4 dagar! Vi gjorde massa fina saker, Kangaroo Island, stranden, stan och en tur genom vinregionerna vilket var najs! Lägger upp bilder senare.

Jag var med i skoltidningen på en bild med min raveklass. Den bilden är ett skämt, alla har solen i ögone så det ser ut som att jag inte har några ögon och hälften av klassen ser bara allmänt efterblivna ut.



Jag gillar att jag är den enda i formal uniform och att tofsen har åkt vääldigt mycket åt sidan.
Hahaha kolla de på främsta raden, Jake Tom camp och Anton ser ju topnotch ut. ehhh

Kommer sakna min raveklass. Inte ämnet och inte läraren men klassen var skönast! Dock var inga av mina tjejkompisar med i bilden..

Nu ska jag till Jeanne och bada i hennes pool!! Jag flyttar till the Hardy's på torsdag.

Before i leave, brush my teeth with a bottle of Jack cause when i leave for the night I ain't coming back

Idag har jag postat julklappen till mama och papa, det kostade 20 dollar att posta ett litet skitpaket och jag fick fylla i massa grejer på svår engelska men det gick bra. Jag tog med Wolfgang upp till Blackwood och det var 20 grader så jag tog på mig jeans men när man är ute med den här hunden så är det han som ger dig kondition. Det som är bra är att han drar en hela vägen upp till Blackwood.

Igår var jag med Hannah på Marion, jag behövde småsaker som ny deo, body spray ( något aaalla har här, det är lite som att man måste ha Bonds, och oversized Billabong pennfack) och hon skulle fixa julklappar och jag hjälpte henne. Har inte sett Han på evigheter, hon är en av de jag kommit närmst och är väldigt lätt att prata med.
Sen åkte vi hem till henne, kollade på tv och somnade sedan i hennes säng i 2 timmar tills hennes mamma kom hem och trodde att hon var i säng med en kille hahaah jättefint. Sen såg hon att det var jag och typ oh im sorry Aurora, here have some Jatz ( världens bästa kex som man äter med världens bästa ost) så no hard feelings.





Den här gjorde hon till mig i julklapp haha, det ska föreställa mig.

Lista på skillnader mellan Svenskar och Australiensare:

En solig dag...

Springer svensken ut och stanna där hela dagen, gärna efter att den har gått ner också, det kan ju finnas stolstrålar kvar som man inte ser.
Australiensaren tar med en timer så att man inte är ute för länge, + hatt, solglasögon, 30+ solskyddsfaktor och hoppas att man inte missat något.

En regnig dag...
Svensken reagerar inte och lever livet precis som vanligt, ska han göra något annat?
Australiensaren suckar, klagar och säger att när ska detta hemska väder försvinna men ja det är väl bra att det regnar för vattenrestriktionerna.

I Sverige blir man bajsad på av duvor.
I Australien blir man bajsad på av kookaburror och papegojor, alt attackerad av magpies av den anledningen att de är allmänt dumma i huvudet.

På julafton sitter Svenskarna inne med värmen på och kollar på kalle anka.
På JulDAGEN är Australiensarna i trädgården och spelar cricket eller är på stranden och grillar.


Imorn kommer Susanna!!!

Should have known you'd bring me heartache. Almost lovers always do

Tillbaka från en av de snabbaste resorna jag någosin gjort men det var superfint!
 Ryan skjutsade mig till flygplatsen jäättetidigt på morgonen och han sa att om jag inte köpte krispy kremes till honom skulle det inte finnas någon mer Swede i huset haha.
Kom till Sydney klockan 11 den 4 December, Alice ( Sarahs mamma) mötte mig på flygplatsen för Sarah jobbade och vi åkte och handlade sen tog hon mig till en affär som heter Nordic fusion där 90% av de som jobbade där var svenska så jag fick prata lite svenska också! Det gick inte så bra om jag ska vara helt ärlig jag säger dumma saker när jag pratar svenska hela tiden. Vad hände med Sveriges största grammatik och stavningsnörd?
Iallafall Alice älskade flädersaften och truly juicy godisarna! Sen kom Sarah hem och det var såå kul att se henne igen! Hon har på senare år utvecklat allergi mot...... allt. Ungefär och jag överdriver nästan inte hon måste följa en jättestrikt diet så hon har tappat 14 kg på 12 veckor!!! Helt galet...

Hon och Nick ( pojkvän) tog mig ut på middag, servitrisen kände Sarah och hon skulle nog inte säga nej om hon asked her out hahah. Sen gick vi till en marknad som var liksom vår generations konstnärer/designers och det var faktiskt jättekul så mycket annorlunda saker som ma aldrig skulle trott att man behövde om man inte kommit dit.
Sen åkte vi hem och tittade på Sverigebilder och myste tills båda tuppade av. Hon hade jobbat hela dagen och jag hade gått upp vid 5.

Dagen efter jobbade Sarah igen så Alice tog mig till Palm beach 45 min norrut och det var ungefär New south wales OC och jättefin strand så vi badade lite och åt lunch, tittade i affärer och körde hem igen. Allt detta tog 5 timmar! Sen åkte jag med Sarah och Nick och såg en pjäs ( heter det pjäs?) som hette Sunset limited och var som en konversation mellan 2 män med väldigt olika syn på livet, ska se om jag kan få bilden på mig och Sarah från henne.

Söndag morgon gick jag upp 8 och gick på promenad med Alice och hennes väninna en timma det var JOBBIGT 25 grader och hög luftfuktighet och så går man uppåt hela tiden. pjuuu! Men det var fint!
Sen hade vi frukost på ett cafe vid havet med Sarah Nich Alice och David och några fler. Såg massa fina båtar!¨
Åkte in till stan med Sarah och Nick jag ville gifta mig med alla gator och byggnader mmm Sydney är min favoritstad i hela världen. Sarah köpte ny skidhjälm men jag hittade inte så mycket och vi hade mycket annat att göra. På färjan hem mådde hon jättedåligt så när vi kom hem gick hon och lade sig och jag bakade kladdkaka med Alice. När vi var klara kom Jim ( lillebror) hem med 10 kompisar som hade spelat cricket och var ute efter mat så jag tänkte okej hejdå kladdkakan och de slickade till och med smetskålen så Kladdkaka är något att införa utomlands inser jag nu.

Sarah kom ner och luktade och kände på kakan och grät nästan för att hon inte kunde äta den. I would hate my life if i was her!
Sen var det hejdå och dags att flyga hem. På flygplatsen köpte jag Krispy Kremes till värdfamilj och vänner, hade jag inte gjort det så hade jag antagligen inte fått komma hem.

 Palm beach


Jag gillar utsikten från huset!



Promenaaad me and Alice




Sarah and Nickkkkkk



Den trötta



Jag tycker inte att man ska fira jul på södra halvklotet. För det är konstigt.



Jag gillar utsikten



Jag gillar bron mer än operahuset. ( kolla araben i bakgrunden jag fattar inte hur det klarar att vara så övertäckta hela tiden)



Det jag spenderade mest pengar på var Doughnuts ( som är äckliga) för de finns inte i Adelaide och det är ungefär South Australias största sorg.



At the airport

Had a great weekend, got Rotary tonight i am sooo tired.

( Sarah thought i had an aussie accent)

Take me to the place where the white boys dance

Moa: Jag är inte laktosintolerant bara typ överkänslig om jag äter för mkt saker med laktos i och då får jag bara ont i magen men jag struntar i det så jag nämnde det inte ensi min ansökan för i mitt fall skulle det bara vara löjligt. Det ska inte vara problem att placeras om du bara har mindre allergier som laktosintoleans ändå:)

Igår åkte jag till Gabi i Strathalbyn och jag kommer ALDRIG ta Adelaides äckel public transportation upp dit igen! Jag hittade till Grenfell street och hållplatsen där bussen till Mt Barker skulle gå och jag ser bussen stället mig upp och den kör FÖRBI! Jag blir störd och springer efter den men nä! Jag får vänta en timma på nästa buss som jag inte ens om den kommer stanna heller. Hållplatsen var precis bredvid en "sign shop" Som gör skyltar, jag funderade på att gå in och be dem göra en skylt där det stod " IF THE BUS TO MT BARKER DOES NOT STOP HERE I WILL NOT FOLLOW THE SWEDISH TIGER MOTTO"

Iallafall bussen kommer och tar mig till Mt barker vilket tog en timma där bussen till Strath inte kommer förräns om 40 minuter. Mount barker är nog den håligaste hålan i hela the hills men jag går omkring där, köper en paddle pop ( bästa isglassen i hela världen som kostar typ nada) och hälsar på alla jag ser bara för att ha något att göra.
Jag kommer efter vad som känns några år till Strathalbyn ( 3½ timma) Gabi kommer och jag säger bara att Gabriela om du vill att jag kommer hit igen så får du skicka en taxi för det där gör jag aldrig om!

Hennes värdbror Chris är 13 år och tror att han är det snyggaste och coolate som finns men han var rolig och de betedde sig verkligen som riktiga syskon.

Vi skulle se The Unborn och the Hangover, halvvägs in på the unborn var det bara jag som satt kvar i källaren de andra hade skrikande sprungit upp för trappan. 10 min senare gjorde jag samma sak usch jag gillar inte filmer där barn är äckliga.

Imorse var ungefär överraskningarnas morgon. När jag var mitt emellan sömn och vaken kände jag något slicka mig i ansiktet och jag ser något som ser ut som en liten ponny. Jag tänker/ ser alltid jättekonstiga saker när jag är i det tillståndet så jag brydde mig inte men när jag blev ännu mer vaken insåg jag att det faktiskt VAR något som slickade mig i ansiktet och ser att nej det är ingen häst men den största hund jag sett i mitt liv och jag blir skiträdd och skriker  hör Gabi mumla att " sorry i forgot to tell you about Luke he greets new people by licking them in the face" Jaha OKEJ du kunde ha nämnt att du har en hund the size of a pony in your house! Luke är en Grand Danois,  2 år och hans huvud når mig till revbenen, gillar att leka och tror att han är en liten valp.
Överraskning nummer två, när vi går upp ser jag att Gabi har sovit i jeans och en tröja som hon hade på sig föregående dag, hon sa bara att yeah thats what we do in Brazil.
Sen ville hund nummer två gå ut och leka och när jag slängde iväg leksaken hör jag ett högt argt BÄÄÄÄÄÄÄÄÄÄ, OJ jag hade träffat ett får! För man brukar ju ha får bundna vid ett träd i trädgården... Gabis värdmamma har ett bed and breakfast så huset är gigantiskt och över 100 år som man lätt går vilse i, vilket jag gjorde några gånger.

Imorn ska jag se New moon med Jake my mate och kanske några till we will see..

Nu måste jag packa för jag åker till Sydney on Friday!!

 


Arrrrååra
« Till bloggens startsida