Tu fais trop pitié, tu m'soules, vas-y parle à ma main

[i][c=13][b]Anna Fernanda-Eu te Juro eu te daria o mundo pra te ter aqui! !./b][/c][/i] säger:bfsbsbsfbsfsbfsbfsbfsbsfbsfsbfs

Leema, säger:

thats genious !! :: DDD

Aurora säger:

bfsbfsbfsbfsbfsbfsbfs

[i][c=13][b]Anna Fernanda-Eu te Juro eu te daria o mundo pra te ter aqui! !./b][/c][/i] säger:really creative isnt it?

Aurora säger:

very

[i][c=13][b]Anna Fernanda-Eu te Juro eu te daria o mundo pra te ter aqui! !./b][/c][/i] säger:bfsbsfbsfsbfsbfsbfs

Aurora säger:

bfsbfsbfsbfsbfs

Leema, säger:

fbsbfsfbsfbsfbsfbs

= Exchange student language


Imorn åker jag till Strathalbyn och sover hos Gabriela D'Oliviera Junqueria till onsdag och det blir najs.

I never really gave up on, breaking out of this two star town

Helgen var helt otroligt ohändelserik men jag uppdaterar väl ändå.

Eftersom vi skulle ha åkt till Carrickalinga där Gayl skulle köpt ett sommarhus men lång historia kort hon drog tillbaka kontraktet och hon sa att this house just wasn't mean to be, there will be another one!

80% av mina kompisar skulle till Stirling christmas pageant för att se på den och sen på kvällen bli totally smashed. Skulle varit kul att följa med och se the pageant för det är mycket er hemgjort i småområderna än i stan och kvällen hade varit rolig också men även om jag inte hade gjort något och varit med fulla människor runt mig och polisen ( som alltid är där) hade gjort tester så hade det iinte varit bra alls. Så jag stannade hemma istället, det var okej det med.

Idag började dåligt. Jag vaknade, såg att senilkatten har kissat i sängen kl 9 på morgonen så jag går upp byter lakan, slänger ut katten ( 22 år man får ha lite överseende) och lägger mig igen. Sen så tänker jag att mm jag kan ta Wolfgang på promenad! Efter 10 minuter bajsar en magpie mig i huvudet och jag känner hur hatet mot fågelfan strömmar i hela kroppen och hade jag kunnat så hade jag stampat den till döds men det enda jag kunde göra var att se på när den kraxande/jamande flyger iväg.
Wolfgang är väldigt svår att gå eftersom han är 10 gånger starkare än mig och han drar sjukt mycket i kopplet + att det var blött ute så jag halkar och landar inte liksom på låret som man brukar utan duns rätt på rumpan, bilen som kör förbi tutar och jag ser att i bilen sitter ungefär alla snygga killar som gick ut yr 11 och jag vill bara dö med mitt fågelbajs i håret och blöta rumpa.

Nu så ligger jag i sängen och ska plugga till min maths exam imorn som kommer vara skitsvår så det blir kul..

MEN efter min exam har jag SOMMARLOV!!! Gott.



Me and a baby blue tongue lizard at the farm

Let me wrap myself around you, let you show me how I see. And when you come back in from nowhere, do you ever think of me?

Men det är kallt när det är 23 grader för mig eftersom jag haft 40+ ett tag innan det fattar ni vääääl.

Igår var jag med Jeanne och Gabi i stan och vi skulle sett New Moon men det gick på så dumma tider så det gjorde vi inte utan vi gick runt i stan jag skaffade nödvändiga saker + världens ballaste tröja med en bild av South australia som det står " heaps good" på heaps = vädligt aussie ord. Jeanne och Gabi gjorde också det fast i andra färger.

Det var en väldigt fin dag.

Sen idag var det History exam och jag tänkte att fint im screwed on this one men det var jag inte! Det var svårt men inte så svårt som jag trodde.

Den första uppsatsen om slavery gick jättebra tack vare arbetet jag gjort om det tillsammans med Julia på sam! Tack Julia tack SO-karin tack pappa och tack wikipedia.

Den andra uppsatsen om apartheid och varför den var dömd att falla pga sin egen natur var helt okej men det var svårt att formulera sig på engelska.

Sen en sources analysis var också ganska bra tror jag.

Nu till det pinsamma vi satt i chapel där  allt man gör hörs och ni vet när man dricker och vattenflaskan trycks ihop och sen smäller när man trycker ut den? Min var tvungen att göra det 10 gånger högre än vanligt och så ekade det i hela chapel. Jättefint när man sitter och alla i hela salen vänder sig om för att kolla vem det är. Detta hände 3 gånger också. Sen efter vattnet blev jag helt hysteriskt kissnödig och räcker upp handen och när jag får gå på toa så måste jag såklart välta bänken så att alla 200000 papper och häften och vattenflaskor och pennor åker överallt jag ser Lex skratta åt mig och göra tummen upp. Det enda bra med detta är att jag gick ut väldigt fort och skämdes på toan istället för chapel.

Jag fick mina Big Day Out tickets av Katie idag! I am excited det ska bli superkul!


Weee jag ska se Muse + Eskimo Joe at LEAST!

Nu regnar det. BRA mindre chans att jag brinner upp i sommar då.

Adios

I'm a man without conviction, I'm a man who doesnt know, how to sell a contradiction. You come and go

Här kommer mer vackra bilder från Calperum!



På bussen som vi alla host älskade



Celine med sin belgiskfranska dialekt " haha i louuk like a måånki"



Anna till vänster och Gabi till höger. 2 av mina favoritpersoner i hela världen åker om 2 månader usch usch usch vill inte ens tänka på det





Alla hade tjocktröja det var 23 grader!!!!! Vad är detta vart tog värmen vägen?



I love Gabi



Sverige France and Belgiaaaaaam ( Celines sätt att säga belgium)



På boomerang målningen målade vi mer än bara boomeranger



Do i look preeetty?



Morgonfrisyren



Alla älskar Vivi





Den här lille prinsen fångade jag alldeles själv utanför karaoken och Anna som är livrädd för grodor skrek och sprang iväg haha.


'







Kommentarer krävs för att jag ska blogga snart och med bilder igen! Det tar säkert 2 timmar att ladda upp allt! Får jag inga kommentarer ( i plural) får ni bara tråkiga inlägg utan bilder!!
Hot

Pussaaar på Sverige
Aurora

Take my tears and that's not nearly all. Oh.... Tainted love

Anna: Låten är Heart of glass med ingen mindre än Blondie!

Nyss hemkommen från en underbar utbytesstudenthelg och har sammanlagt fått 3½ timmars sömn på hela helgen. Om man INkluderar att jag sov i bilen hem.

Det vi gjort är att paddla kanot ( det var guld) Inte för att jag var så duktig. Inte någon annan heller. Vi var inte så mycket i kanoterna om man säger så. Mera på, runtom och under men det var kul ändå!

Vi var i Calperum i riverland vid Murray river av någon anledning säger alla här " the river Murrie" jaja. Sjungit Singstar, jag var bäst av alla på 80's skivan. De andra kan liksom inte låtar som Karma Chameleon och Tainted love och Heaven is a place on earth. Så nu lyssnar jag på skit(dåliga)bra låtar som one love av blue och murder on the dancefloor av de andra låtarna.

Sen åkte vi buss till "hamnen" i Renmark vid floden där alla husbåtar var det var trevligt bara det att alla gjorde sitt bästa för att inte somna.

Celine bor i Renmark och hennes värdpappa har en bamsestor husbåt så vi ska dit helgen 8-10 januari och åka på floden och kneeboarding och grejer. Det blir fint

Sen målade vi våra egna boomeranger med aboriginietecken! Jag är då inte bra på att måla så man skulle lätt kunna missta min för kladd på en träbit men jag försökte iallafall!

Nu kommer bilder istället.

 



Eh ja vi var som sagt inte mycket I kanoterna.



Det goda





Här fick jag veta att det brukar simma ormar och jag trodde att jag såg en. Fast det var en pinne.


Hårig spindel till middag någon?


Min Boomerang! Vi skulle berätta en historia med aboriginietecken.



Danmark + Brazil!



Jag och Anna eh lekte en eh lek..... Inga detaljer



The creek



Farina! Eller Miss Mildura som vi kallar henne. Hon bor i Mildura som ligger på gränsen till Victoria och South Australians "hatar" Victoria så det är ett skämt.



Nu är jag dödens dödstrött

Aurooooooora

Once I had a love and it was a gas. Soon found out, had a heart of glass

Elin: Ska jag ta mer bilder och berätta om min vardag? Jag lade ju upp typ 20 bilder i senaste inlägget och vad är det jag skriver om i bloggen om inte min vardag? Bilder på huset finns om du kollar i slutet på juli eller augusti om jag minns rätt:)

Idag ska jag upp till Renmark/Calperum på utbytesstudenthelg!! Ska bli helt sanslöst roligt att träffa alla igen. Fast jag pratade med en av brasilianskorna igår, Anna och båda började gråta för att hon åker hem snart. Anna åker den 19 januari och Gabi den 20e. Jag ska till flygplatsen båda dagarna jag kommer gråta ihjäl mig. Vi har känt varandra 4 månader och det känns som hela livet....
Jag lovade att komma och hälsa på och det måste jag verkligen göra. Friends for life liksom.

Idag är det 27 grader och mulet jag gick ut och matade hunden och sprang in igen för det var kallt. Usch mänskliga temperaturer tack!!! Jag drog på mig jeans imorse och insåg att jag inte haft jeans på mig på 3 månader. Inte ens på helgerna! I skolan har jag ju uniform men alla som känner mig vet att jag bor i mina jeans. Den första månaden bytte jag om efter skolan ( till jeans såklart) nu skiter jag i det och sitter i uniformen tills jag ska sova och att jeans fanns hade jag glömt. Nepp det var kjol, klänning eller shorts som gällde, om det var kallt så min vita mjukisdress.
Jag visste inte om jag vågade ta på mig dem för tänk om de inte skulle passa. Då hade jag gråtit men de passade och satt inte mycket tightare än innan. Lättnad av högsta grad.

Jag längtar tills det blir 35 igen så man kan gå till stranden * bortskämd ungjävel* tänker ni väl men det är verkligen myycket lättare att vänja sig vid värme an kyla!

Anna skickade "Feels like home" Av Newton Faulkner och jag har inte tänkt på det innan eftersom det är en sån vardag här nu men att de åker hem nu gör att man inser att detta året inte är för evigt. Efter den 6 eller 7 juli kommer jag liksom inte vakna på morgonen och svära åt väckarklockan. Gå upp dra på mig skoluniformen men St John's Grammar school emblemet på, äta vegemitemacka och gå till bussen ( och hoppas att bussen kommer)
Vara i skolan och fjanta med Jane och Millie eller sitta på the oval med Katie och Maddie. Eller tränga sig före de yngre i canteenkön. Bli söndermobbad av Sam och Lex i vilket ämne jag nu har med dem nästa år, inte ha alla extremt fula smeknamn jag har här "Swede Swedes" "Bidy Lidy" fråga INTE vad det betyder för ni vill inte veta. Jag kan säga att Lidy är en variation på Lidman. Kommer inte gå till the Bp efter skolan. Kommer inte åka till Marion för late night shopping på torsdagar! Herregud Marion kommer jag sakna. Att prata om helt totalt onödiga saker med Josh i home group är också sorgligt att det kommer ta slut.
Iallafall alla småsaker, jag kommer gråta sönder när jag åker hem.

MEN SOM TUR ÄR HAR JAG 8 MÅNADER KVAR! Weee
Hela aussie sommaren har jag också! Jag hoppas att jag får ha ett tal på assembly innan jag åker hem om mitt år.

Jag kommer superbra överens med Gayl och hon är verkligen min andra mamma nu. ( Jag sa ANDRA mamma, mamma oroa dig inte du är alltid my number 1) Hon kan säga till mig att städa mitt rum utan att det är något konstigt med det. Nu kom hon in och sa att "i cant believe you havent finished packing yet!" Dock så bryr hon sig inte om sånt så mycket längre för hon har lärt sig att allting works out for me in the end haha. Och jag blev jätteglad för några dagar sedan när jag kom hem och hon satt ute och pratade i telefon och sa " yes i will take Aurora to Tassie ( tasmania) och sen "yes she's terrific i will miss her lots when shes moved to the Hardy's" Så jag kan inte vara så hemsk som ni säger mamma och pappa.

Nu såg jag en possum gå med sin lilla bebis på ryggen över telefonlinjerna utanför. Såå sött. Jag gillar possums när de inte är på taket eller glor på mig genom ventilen i taket i mitt rum ( som en gjorde när jag var ensam hemma på kvällen en gång, tänk er att sitta vid datorn i ert rumt, äta yoghurt och kolla spontant uppåt och se ett par röda ögon glo på en tro mig då sätter man yoghurten i halsen. De har inte röda ögon det ser bara ut så om ljus reflekteras mot dem) Jag trodde ju det var ett monster eller något haha.

Det finns en film här som heter Wolf Creek och alla säger att den är galet läbbig och jag sa att " jag har sett hostel jag är härdad" och en kille sa att " ive also seen Hostel, and i thought it couldnt get worse but believe me, Wolf creek is the worst thing ive seen in my life" det värsta är att den är inspelad i outbacken i närheten! Och området heter wolf creek. Affären där var tvungen att stänga för att ingen ville åka dit efter att den filmen kommit ut.

Här har ni bilder på random grejer för aaages ago. 



Den här bilden är från när jag bodde med Darryl och Elisabeth och jag mådde dåligt och Darryl åkte och köpte chicken and chips till mig:) Spenatsoppan är för att Elisabeth sa att jag skulle dö av skörbjuggg om Darryl fortsatte att ge mig sånt haha.



Jag och Gemma på Emmas gathering/fest för evigheter sedan




Maddie Katie and me before Vixy Bec and Steph's Sweet 16th the 8th of august hah



VINTERUNIFORMEN!!! Såå himla fin.... haha. Glad att jag har sommarklänningen nu iaf!




Swimming at Emma's + Blackwood night hahah meeemories!

Nu åt jag en mango. Det var gott.

Buh bye nu ska jag på utbytisheeelg:D:D:D

Now the half-time air was sweet perfume. While the sergeants played a marching tune. We all got up to dance, oh, but we never got the chance!

Onödigt lång rubrik men Bye bye ms american pie är nog en av de bästa låtar som gjorts. Utbytesstudethelger minnen också!

Igår seglade jag med mr napier men jag föredrar faktiskt att segla på småbåtar eller kanske en riktigt stor båt som ett skepp ( kryssarklubben frågetecken) och tydligen så har min kompis Josh gått till hockeycoachen på skolan och sagt att "Hey Aurora can play hockey for the school team! She's from Sweden im sure shes played ice hockey!" Heeeelt utan anledning! Jag kan inte spela hockey! Iof så har han tjatat på mig sedan jag började att jag ska börja spela och " i brought you a stick today!" men de har träning på lördagsmorgnar de också. Öööööh?! Jag är upptagen då! I sängen... Iallafall så kommer Mr Bills och typ jag hörde att du ska börja spela hockey för skolan! Det första jag får ur mig är Ööhhhhhh???????????? Och han typ Yeah Josh told me that you used to play ice hockey! Jag svarar med att hmm i have to talk to him about that i will get back to you! Josh fick stryk.
Eller ja, jag försökte men han är väldigt mycket större än mig så det var mer som att slå på en vägg. En vägg som skrattar åt en. Men om jag känner honom rätt så kommer jag antagligen pallra mig upp klockan 7 på lördagar framåt. Han får ALLTID som han vill...

Sen har jag börjat bli jättebra med en kille som heter Jake! Han är supergo och har fifa eller något tvspel hemma med alla fotbollslag och han har allsvenskan också! Från förra året när Öis var med så jag har lärt honom säga Örgryte Idrottssällskap som han nu går runt och mumlar det för sig själv hela tiden. Nu retar han mig med att Nya zeeland kom med i the world cup och inte sverige. Pinsamt ju det är ju typ vår nationalsport eller något vad vet jag.

Idag är det 43 grader och jag får inte gå till skolan dels för att det är alldeles för varmt och halva skolan har inte ac och dels för att det är extremt hög bushfirerisk idag så jag har lovat att ha på radion om cfs skulle varna cfs är bushfirevarningen. De är lika stora som SMHI i South Australia och alla har på den konstant här, speciellt i the hills.
Vår bushfireplan är enkel "grab the animals and run" och om man har något jätteviktigt för en så har man det packat vid dörren i high danger perioder.

Så idag har jag tagit randombilder på alla möjliga tråkiga saker och skrivit på engelskauppsatsen på 1500 ord jag har skrivit 309. Godigt.

We are the pride of South Australia we are the mighty Adelaide Crows! Den har jag på hjärnan nu. Jag saknar the footy season det är en av få sporter jag älskar att titta på och spela! Jag är bäst av tjejerna i min PE klass jag sög i början men nu berömmer mr travis mig hela tiden. Synd att footy är en killsport så jag kan inte spela det för skolan. Det blir hockey istället antar jag.
Jag har fått en Crows halsduk som jag ska sätta fast på min kavaj, jag är glad att jag inte bor i Collingwood för då hade mitt lag varit Collingwood magpies. Jag hatar magpies. En röten jäkel dök på mitt huvud när jag gick ut och hämtade tidningen ( som en kille på cykel slänger ut bredvid brevlådan varje morgon!) jag bryr mig inte om ditt fågelbo och dina äckliga magpieungar fågelfä inse det.

Imorgon ska jag till Calperum på utbytesstudenthelg! Det ska dock bli kallt den här helgen 26 grader brrr jag frös nästan när det var 28 några dagar sedan hur ska jag klara mig 35 grader var ju toppen.

Här kommer bilder på allt och inget.




HA! Det fina är att jag inte ens försöker. Den som är 9½ / 10 är en artikel på Gelati. Bäst i klassen!
Den som är 45/45 är rave ( religion) och 88% är matte. MATTE! HAHAHAHA. För er som inte känner mig så är jag verkligen inte bra på matte. Verkligen INTE.



For your information är bilden tagen mellan 8-9 på morgonen.
Notera också att JAG var ur sängen den tiden.



Snäckor från the strand weee i ily them



Såhär ser det ut på min värdmammas dekorationsbord i matsalen!



Här kan man sitta om det inte är 43 grader så här sitter jag inte idag.



Väldigt random bild av kylskåpet.


Veeeeegemite!! <3<3<3<<3 Och nej mamma jag äter inte jordnötssmöret för det gillar jag inte ens.
Notera att det står no added salt. SURPRISE för australiensare brukar ju verkligen salta....


Poor puppy does not like the heat



Thank you for saving my nothing to do days



Extremt random bild på gayls barn när de var små. Ryan ( mitten) har these days dread locks pga att han aldrig borstar håret haha.



MANGO! My saviour my best friend. Australiensiska mangos är det bästa i mitt liv. Jag önskar att jag var Stellaluna så jag kunde hänga uppochner och äta mango varje dag.



Mina e-tickets till sydney + pass som jag inte vågar ha någon annanstans än här för då KOMMER jag tappa bort dem.




Två tillskott i min gosedjurssamling. Har dock inte döpt dem än



Världens bästa smink. Fick av Gus på min födelsedag är svindyrt men if youll try it, youll buy it! Säger de på reklamen och det är sant. aaaah:( Tur att det bara finns i aussie.




Detta kallas valuta för pengarna                                                       och här hände något med bilduppladdningen men iallafall min nya klänning! Jag gillar.

Nu insåg jag något som gjorde att all världens trötthet kom över mig.
Jag pratade med my dear friend Jake (nämnd ovan) på msn igår och sa på skämt att han borde följa med mig och Minna på New Moon på måndag vilket han tog seriöst inser jag nu. Jag borde anat ugglor i mossen när han sa att han skulle se Twilight i helgen så att han kunde följa med.
Min kompis Millie är i skolan nu och var på msn detta var vårt samtal:

Amelia: bludger
Aurora: My host mum wouldnt let me go to school, is anyone even there?
Amelia: Like everyone haha
Aurora: lockies not! im talking to him on msn:p
Amelia: lockies not everyone;)
Amelia: Hence the "like"
Aurora: whatevssss

20 min senare

Amelia: i heard youre going to the movies with jake on monday? DO YOU LIKEEEEE HIM?
Aurora: haha i adore him as my friend
Amelia: oh im sureeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeee
Aurora hes going with me and my swedish friend millie!!! stop it pleaaaase
Amelia: you guna kiss him ahah?!!
Aurora: no amelia walton he is my friend
Amelia: i was kidding duhhhh!
Amelia: ilyy gtg

Att detta är äkta high school skvallerdrama är inte det märkvärda. Det som är skumt är hur fick Millie veta detta? Hon är inte kompis med Jake och inte många av mina vänner är kompis med honom..
Jag har mycket att stå till svars för.

Det jag precis insåg var att jag på något sätt har asked honom out och han sa ja.
Jag orkar inteeeeheheheheeeeeeeeee

Det braiga är att nästa vecka är det exams och då kommer folk bara tänka på det. Nu måste jag hitta på en ursäkt till Jake även om han är en av de snällaste och sötaste jag träffat.
Errr Minna has swine flue and i promised to see new moon with her:((((((((

PERFECT

nu ska jag göra engelska

Aurorroroow3rkflkj4rora

And here's to you, Mrs. Robinson, Jesus loves you more than you will know (Wo, wo, wo)

Den senaste tiden har spenderats pa stranden, i någons pool eller i ett airconditionerat rum. Jag har simmat så mycket jag kan och tro det eller ej magmusklerna har väckts till liv igen!

I torsdags efter skolan åkte jag hem till Maddie med Katie och Luke för att bada (39 grader gör en desperat) och sedan kom Ashleigh och Anthea också. Det var trevligt förutom att huset verkar hata mig, jag slog i foten i poolkanten så den är fortfarande svullen, jag blödde näsblod och blev lite solbränd fast det var fint ändå.

I fredags hjälpte jag till med någon jazzgrej på Rotary vilket var ganska tråkigt men jag överlevde.
Igår åkte jag till the christmas pageant i adelaide ( typ som cortegen i göteborg förutom att det inte ar studenter som bygger vagnarna.
Efter detta åkte jag Ingrid och Leena till Brighton och badade och went Jetty jumping! Det är precis var det låter som, man hoppar från en jetty ( pir) och det ar svinhögt typ 5 meter. Det är högt för mig jag har problem med att hoppa från 3.

Bilder kommer här.

We're beaching ittt. Nu har jag äntligen klippt håret iallafall! Vad gillar du min nya klänning mamma?



Jag älskar Brighton!!



Vi var inte ensamma om våra planer på Jetty Jumping. Ja så var det ju några kineser eller något som fiskade och deras beten var b.l.a minihajhuvuden och en halv kanin.



Nej NEJ SLÄPP MIG JAG VILL INTE



Aaaaaaahhh

Här råkade Ingrid sparka mig i revbenen i vattnet och jag henne i huvudet.



Och igen!!!!



Döda



Vatten i näsan och ögonen men är väldigt stolt över att jag "hoppat" från 5 meter. citationstecknena betyder att ja. Det var ju mer att bli meddragen än hoppa. Jag gjorde det faktiskt säkert 5-6 gånger!!



Hemåt!

Efter detta hände det väldigt spännande saker. Jag fick skjuts hem av Ingrids supersnälla värdpappa hela vägen! Det tar faktiskt en del tid om man inte riktigt hittar vilket han inte gjorde haha. Iallafall så åker vi till Brenda och träfas valparna och alla bl.a David and Julie som älskar mig. Har en väldigt trevlig BBQ tills jag börjar känna mig lite konstig, huvudvärk och så snurrar det och jag mår illa och så hör jag Gayl fråga om jag mår bra och innan jag hinner svara säger Brenda att shit i think she's getting a heat stroke och sen minns jag bara att jag la mig på en soffa och vaknade 4 timmar senare och mår helt okej.
Det var för att jag varit i solen från 9 på morgonen till 5 på eftermiddagen i 40 japp det var 40 grader ett tag, gick upp till 41 kl 3 och sen till 38 och sen var det svalt och skönt med 25-30 resten av kvällen.

Nu ska jag till Strathalbyn och kolla på ett Duck race med rotary, de sätter i gummiankor i någon river med propellrar och det är faktiskt roligt.
Nu kom Gayl in och skällde på mig för att jag är röd i ansiktet så nu fick jag en aloe vera spray ( världens bästa uppfinning) som jag ska ha.

IIhh nu måste vi åka puss hejdå

AURORA

Down to the ocean, it's only water and sand and in the ocean we'll hold hands

39 grader och sol är himla fint... OM MAN KAN SVALKA SIG vilket vi inte kan i hälften av klassrummen. Mr Cornish sa på första halvan av double history att " I dont wanna hear that its hot! I dont care if it so is 50 degrees!" Och sa försvann han 10 minuter och kom tillbaka med isglass till alla! 20 + respect.

Det var grandparents day idag och på assembly så hörde alla en hög duns och tänkte typ SHIT EN GAMLING HAR SVIMMAT I HETTAN men det visade sig vara en 14åring så det var ju tur. Han var dock tvungen att hämtas med ambulans av någon anledning.

Alla säger att jag kommer få heat strokes och det tror jag också. Även om jag har med mig 3 flaskor vatten som varit i frysen över natten så har jag ändå huvudvärk och mår illa.

Nu till roligare saker efter skolan skulle jag ha seglat men det var 0 vind så det blev inställt. Gayl sa att hon skulle till gymmet men sa sen att nää jag sprang i så många trappor idag... Så jag sa att PLEASE CAN WE GO TO THE BAY??? Så det gjorde vi och gick 2km pa stranden och jag plockade så fina snäckor att ni kommer dö av avundsjuka när jag kan be bothered att ta kort och lägga upp dem i bloggen.

Jag har hittat en sida som passar mig.  a-listan.se BÄST

Om de blir så här varmt nästa vecka så sa Gayl att vi kan göra roligare saker än skola. JAG HÅLLER MED typ åka till farmen och bada eller till Goolwa eller Middleton och lära mig surfa.
Då lär jag mig ju något ändå.

Nu ska jag äta middag

Aurora

Smoke surrounds her perfect face and I'm falling

Till Wonderer ( jag ogillar namnet haha): Jag förstår vad du menar men tycker ändå att det ar lite dumt. Hur kan du säga skona dina föraldrar från en främmande människa i huset? När du åker så kommer ju du vara den främmande människan i någons hem. Åker man med Rotary så ger du dina föräldrar en aning om hur du har det när de har en/flera utbytesstudenter som är borta från allting. De upplever lika mycket en ny kultur som du gör. Självklart kan det vara svårt att förstå sig på det annorlunda men det finns ingenting man inte kan ta sig runt. Plus att TRO mig du hittar ingen bättre organisation än Rotary.

Idag gjorde jag sallad till fisken till middag. Jag gör aldrig sallad jag förstår mig inte på det men det blev faktiskt gott!! Solrosfrön, walnöt, isberg,soltorkade tomater, vanliga tomater, böngroddar, råa sockerärter olivolja salt och peppar TAMTAMTAMTARRARAM!! Ni kommer nog aldrig mer hitta en människa som skryter om att ha gjort sallad.

Idag åkte vi till Unley pool för att simträna, Gayl brukade simma så hon flög fram och tillbaka som en bläckfisk och efter 20 längder på 15 min utan att stanna gick hon tjurigt upp för det var tydligen dåligt. OKEJ.

Sen ville jag se henne dyka och det splashade huur mycket som helst för det var ett racedyk som när man bara planar på ytan liksom och sen när jag satt på kanten helt utmattad i värmen kom en av livräddarna och frågade om jag hade kul simmandes med min mamma och jag orkar inte rätta folk när de tror det. Det är ju bara logiskt ofta de skulle tänka  " oh there's a swedish exchange student and her host mother" så jag sa ja jag hoppas det hjälpte något och han sa att hahahaha i saw her dive that was soo funny, yours looked allright though. Snälla de är här.

Öööp. Idag i History hällde jag vatten på mitt huvud för det finns ingen AC där inne och råkade klämma lite för hårt så jag var GENOMBLÖT och alla typ haha you dont dye your hair do you?

Aurora

Bells around St.Petersburg when I saw you. I hope I get what you deserve and this is where I find

Graaattis på fars dag lilla pappa.


Igär var vi nere till the farm och kollade pa bebisar. Bebisar skriker mycket och ser ut som gamla manniskor i miniatyr.

Idag var jag med Ingrid, Leena och Ingrids Rotaryklubb i Belair national park på  BBQ-picknick + tennis. Det var 36 grader och tennis var inget jag kände för.
Notera att trots all brandrisk så kan australiensarna inte leva utan sina BBQs och i alla parker finns det gasgrillar.

Vi var omringade av magpies som trodde att de skulle få min mat YEAH RIGHT. Den enda som får min mat är Ramses, allra minst mina hatobjekt i Australien usch.

Sen iallafall så ville jag spela tennis och det visade sig att de enda som kunde spela var de gamla, Leena var inte hemsk men Ingrid var heeelt värdelös haha.

Sen när jag kom hem så åkte jag och Gayl ner till Brighton med Wolfgang och badade och gick pa stranden , på byggnade för Brighton Yacht club så var en svensk flagga målad för GBG är en av världens seglarstäder och ja.. Vi är bara allmant bra där.

Bildeeerrrrr

 
Leena och jaaag. Jag tycker att jag ser ut som pappa på den bilden. OVANLIGT


Hans  livsstil passar mig




Är det såhär man håller den??



Mitt isvatten som aaaaldrig smälte trots värmen


Här försökte jag ladda upp en bild på mig tennisspelandes men det gick inte. Iallafall átt springa runt i 36 grader i solen är jobbigt for your information.

Nu ska jag gå och dricka vatten

EDIT: Hajattack vid en strand nere vid farmen. Adelaide är ju trots allt the capital of the Big White. Hehöm

She's got her halo and wings, hidden under his eyes. But she's an angel for sure, she just can't stop telling lies

AHHHHGRFEUYWBL<IMHROJKP">L. Ar det inte ironiskt? Precis efter att jag forklarat min karlek till min iPod sa dor den. Kapput dod, lever inte. Sa Acce OCH iPod ar oanvandbara. Jag overlevde utan laptopen men utan min musik ar jag inte hel.
Sa nu har jag ringt runt till alla stallen i hela adelaide som sager No we cant fix your ipod because we suck ungefar. Meeen sa hittade jag ett stalle dar det mitt i all information star" ipod repairs welcome" Dit ska jag aka. Och sa hittade jag ett stalle dar jag kan fa en ny sladd till min dator.

Jag ar lycklig aven om det innebar att jag maste aka buss utan the killers till och fran skolan sa ar det vart lidandet.

Mina nya amnen for nasta lasar ar:

Maths applications
English communications
PE/Private study
Business studies
Philosophy
Psychology
Drama

jag fick allt jag valde forutom drama. Nar han sa drama sa jag NO PLEASE CHANGE ANYTHING!! Han sa well there is Maths unit F ( matte for galna manniskor som GILLAR det och kan losa knappt svara problem) Physics, and IPP.
Ipp ar nagon datagrej.
Jag vill verkligen inte ha drama igen.
Sen sa han oh! And there is elective PE vilket innebar att man har gympa 5 ganger i veckan. Detta var for mig varldens basta nyhet for PE har ar roligt. Kan ni fatta?
Sa jag blir overglad och typ yees yeees PE PE PE PE!!! Och sen sager OH I am sorry but that class is full...
Mitt enda hopp ar att nagon far fnatt och typ HMM jag tror inte att jag vill ha roligaste amnet i skolan jag vill rakna ut tyngdkraft och Newton istallet. Att nagon byter till drama finns inte.
FUN

Drama nasta ar kommer formodligen bli battre eftersom vi kommer gora pjaser och inte physical drama nar man ska uttrycka allt med kroppen och BE CELLOFANE! Men det far inte vara for bokstavligt utan man ska gora allt konkret abstrakt.

Vi har uppvisning nasta vecka som heter Struggle, det finns posters i hela skolan om det aven om det bara ar for foraldrarna " I just want to show the school that you have accomplished something!" Det basta i den ar nar vi springer runt med sanglakan och kastar dem pa varandra till ett stycke av Pavarotti. Notera att uppvisningen borjar med musik som later som en blandning av Michael Jackson och Nine inch nails.

Mr Scobie, engelsklarare pa skolan var vikarie for Forensics i onsdags och jag blir jattenervos. Han jagar mig namligen for att han vill att jag ska borja segla med skolans seglingslag pa LORDAG MORGNAR! You wish jellyfish.
Inte bara det utan ocksa det att segling med skolan ar social suicide.
Iallafall, Dylan tycker att detta ar jattekul sa nar jag forsoker gomma mig bakom bockerna skriker han HEY IS THAT AURORA?? AURORA WHO Sails? Jag forsoker vasa shut UP Dylan PLEASE.
Nar han ropar upp namnen sa noterar han inte mitt sa mycket och jag tror att jag kommit undan.
Efter 10 minuter sa skriker han AURORA!!!!! Dylan och Hayden vander sig om och ler jattemycket och jag svarar Yes?
Brighton Yacht club opens in 2 weeks. We sail saturday mornings, are you free saturday mornings?
Jag sitter tyst i 2 sekunder och det enda jag far fram ar " No" I am sorry.
But i am going to sail with Mr Napier.... OH so you're going for the big boats hey?? Umm yeah i guess.
Sen pa assembly sa rakar jag sitta utanfor linjen och mr scobie sager " she cant even sit right, the so called sailor" han skojade men jag tror faktiskt att han var lite bitter. Ingen vill segla.


Tur att mina helger framat ar uppbokade for annars skulle jag fatt det sa sjukt trakigt, alla har utegangsforbud fran och med nasta helg eller nagot for att de maste plugga for exams.

Nu ska jag ut Wolfie for a walk vi hores. I nasta inlagg kan ni fa bilder om nagon ar snall och kommenterar.

I've packed my case, I've checked my face, I look a little bit older, I look a little bit colder

Sedan jag kom till Australien har jag inte lyssnat lika sjukligt mycket pa mina djupt alskade The Killers som jag brukar.  Nyss fick jag dock en langtan efter Brandon Flowers rost. Aven om latarna ar fantastiska sa skulle de inte alls vara lika bra om inte han sjong dem med sin malbrottsrost.
Jag upptackte att jag missat att verkligen lyssna pa 3 fantastiska latar vid namn For Reasons Unknown, Bones, och Under the gun. Mina favoriter kommer for alltid att vara When you were young, Read my mind, Tidal Wave, Smile like you mean it, Romeo and Juliet ( aven om det inte ar de som har gjort den sa tycker jag att de gor den battre an Dire straits vilket manga far hjartattacker av nar de hor det) + saaa manga andra latar som jag alskar men dessa kommer spelas varmt pa min alskade snart 2 ar gamla iPod som genomlidit en hel saker bland annat att tappas i toaletten. Jag trodde att han var dod och det var hemska 24 timmar jag gick igenom och jag insag pa bussen till och fran skolan att livet inte var okej utan honom  sa jag hartorkade honom en hel kvall.  Jag satt bredvid t.o.m nar Grey's Anatomy som jag alskar och till slut sag jag vattenpolen bakom skarmen minska och minska och nar den forsvann sa satte den pa sig sjalv!! Det ar vid sana tillfallen man borjar tro pa gud.

Valdigt random inledning men jag kanner att min iPod fortjanar ett litet hederstal efter allt vi gatt igenom tillsammans.

Idag var det ackelvader! 16-17 grader mulet och regn. Depressionsvader! Det var ju for bovelen 35 grader igar!!
Jag vet inte vad jag ska skriva for jag far aldrig kommentarer langre sa det ar skittrakigt och mina inlagg blir ocksa trakiga for att jag inte far nagon respons pa det forutom av typ mamma.

Jaja nu ska jag bara saga nagra kloka ord. Ni som funderar pa Australien men inte "vagar" for att det finns farliga djur tycker jag ar fjantiga. Samma sak som att inte vaga aka till Sverige for att det finns socialdemokrater dar HAHAHA nej forlat skamt asido jag ar jattetrott och har kollat pa nyheterna i en timma nu.
Om ni anda ska ivag varfor inte aka sa langt bort ni kan? Bara for att de har vastkulturen och pratar engelska som vi ocksa kan betyder inte att det inte ar en utmaning. For det ar utmaning ni vill ha eller hur?
Ak till Australien.

Jag ar soo excited for the following weekends! I helgen ska jag till central market och kopa OST jag saknar det sa mycket. Sana dar fula gummiostar folk ater i sverige finns inte har som tur ar! Tror t.o.m jag har atit battre ost har an i frankrike om jag ska vara helt arlig.

Helgen efter det ar det the Christmas pageant i adelaide och den helgen ska spenderas med min brasilianska Gabi hos mig, i Adelaide och i Strathalbyn dar hon bor det blir najsss.
Helgen efter deeet hmm.. JAAA Da ar det utbytesstudenthelg!! Helgen efter det ska jag till Carickalinga med Gayl och David och Julie och dem formodligen efter det ska jag till Sydneyyyy och halsa pa Sarah sen efter det kommer min kara susterr och Johanna.
Cool beans

Nu ska jag kolla pa tv och vanta pa att min pappa ska logga in pa skype
Aurora

Please turn me on I'm Mr.Coffee with an automatic drip

Saa vad har jag gjort. Lordag morgon akte jag till en rotarygrej med min klubb som ar deras annual plant sale dar de saljer blommor for att fa pengar till valgorenhet och klubben och sant. Jag gillar att gora Rotarygrejer men detta var trakigt! Jag var dar i 3 timmar och det jag gjorde var att titta pa nar Debbie och en kille som ska aka till Switzerland nasta ar grillade korv och gav folk vaxel och sorterade alla mynt i sma hogar. De trodde att jag hade ett tvangsbeteende men jag var bara uttrakad haha. Efter det traffade jag Minna i stan varifran vi akte till Glenelg och lag pa stranden en timma. Sen taget till Gawler dar jag traffade hennes nya vardfamilj som ar supersnall. Ar sa himla glad att hon trivs nu for hennes forra familj var helt ding med typ 20 barn och knappa vanor. Vi akte till en forlovningsfest pa kvallen en stund och det var trevligt for det var barn till paret dar ocksa + att det fanns heliumballonger och att andas in helium och prata ar typ det roligaste jag vet sa det var annu ett plus. Idag blaste vi upp baddjur och lag pa dem i Minnas pool hela dagen ungefar for det var 37 grader och det var saaa gott. Har finaste brannan pa bennen dar ovansidan ar brun och baksidan ar vit haha. Krokodilen jag lag pa blev min basta kompis aven om han vallte nar jag hade det som skonast. Usch jag blev sa arg att jag ville skrika nar jag var nara att somna dar man guppade runt i poolen och hunden hoppar i och det blir vagor so krokodilen tippar over. Minna var jattebitter pa ena hunden for hennes mamma hade skickat massa svenskt godis over som hon hade pa golvet i sitt rum. Hon hade glomt att stanga dorren sa hunden gick in och at upp allt! Hon hade gratit och jag forstar henne. Om Wolfgang hade gjort det hade jag inte matat honom pa en vecka. Nu kom middagen och ikvall kommer andra delen av Wuthering Heights ohhmajgad vi hors Aurora
« Till bloggens startsida