Say oh girl, shock me like an electric feel

Jag ar saaaa trott just nu.
I fredags sov jag hos Hannah med Maud och vi sag phantom of the opera american pie 1 och 2 och halva love actually. Emellan detta hann vi prata och ata valdigt mycket junk food.
Igar gick jag till Emma's house till hennes gathering/fest men vi var bara runt 15 sa det var roligt
Det blev inte sa sent Darryl hamtade mig 12:30 och jag la mig direkt nar jag kom hem, vaknade 11 och tankte usch jag undrar hur jag ser ut MEN nar jag sag mig i spegeln sa hade jag perfekt smink fran gardagen!
Basta overraskningen!

Sen akte vi in till stan for vi skulle pa Yum cha med nagra fran rotary vilket ar att man gar till ett kinesmatstalle, sana riktiga fina och inte typ snabbmatskrogarna i Gbg haha.
Sa sitter man vid ett stort runt bord och de gar runt med tallrikar och man valjer det man vill ha och det var saaaaaa gott!! Alskar kinesmat.
Sen gick vi till ett italienskt kaffestalle och jag fick min allra forsta supergoda kaffe i australien. Espresson var som de i frankrike och alla typ " oh my this is SOOOO strong!! Fast Darryl gillade det, vi ar valdigt lika har jag markt vi tycker samma saker och har samma humor.
Gus var dar igen ni vet han jag berattade om the other day. Han kommer bara om det ar bra saker som att ata osv, han berattade om hans liv i nagot arabland for han ar arab fast man kan nastan inte se det for att han ar sa gammal, fast han bryter lite. Han hade 4 fruar samtidigt! Och en kamel.
Det ar ganska haftigt tycker jag. Det var lite pinsamt for de andra fragade hur trott jag var men jag svarade bara att nej det ar inga problem jag har sovit, men han gjorde massa reflextester pa mig ( han ar doktor) och jag var samst ,jag fattade inte ens vad han gjorde och reagerade inte pa nagot av dem. Sa han sa bara okay everybody this girl is passing out! Fast nar jag borjat ata sa fungerade jag igen.

Jag ska def forsoka ta familjen till kinesstallet nar de kommer for det var bast, paminde om sumostallet i rotterdam susanna!!
Det finns ocksa en sushi train restaurang har, man sitter vid ett ellipsformat bord sa gar det ett litet tag med massa tallrikar pa med olika sorters sushi/asiatisk mat och beroende pa fargen pa tallrikarna sa kostar det olika mycket.

Vi har fatt en ny acklig uppgift i engelskan och det ar som att han tror att vi ar duracellkaniner och engelska ar det enda amne vi har.  Aaahh jag fattar ingenting och det ar due Tuesday och det kommer sakert ga jattebra....

Farmers union iced coffee ar nagot de inte borde introducerat mig for. Det ar en south australian thing och vart man an gar ser man folk med de sma forpackningarna och ett sugror och det drojer val inte lange forran jag blir likadan.. Fy jag har aldrig gillat iskaffe men det ar en heeelt annan sak mumsmums.
Jag har en liten lista pa saker jag ska ge susanna och johanna nar de kommer och den ar inte sa lang an och jag har inte allt i huvudet men det ar:

Boost
Farmers union iced coffee
Timtams ( jag har inte bestamt mig an for det ar farligt)
Farmers market och ata frukost!! deras cream cheese raspberry muffins ar to die for.
Skittles
Ev kinastallet om vi far bord och schemat inte ar supertajt den sondagen

Helgen har gatt alldeles for fort.
Nu ar det dags for en nap och sedan Harry potter!!


All along the eastern shore, put your circuits in the sea, this is what the world is for, making electricity

Men jag kan inte ha bilder i varje inlagg!! Och sarskilt nu nar jag inte ens kan anvanda min egen dator sa kan jag inte lagga in bilder eftersom jag inte vill gora det pa deras dator. Maste fixa internet till min laptop forst

Nagon fragade i kommentarerna ifall det inte var jobbigt i borjan nar man inte hade nagot att prata om. Det var sa himla svenskt att jag var tvungen att skratta lite haha, alltsa nej for i borjan fragar alla saker om Sverige och sa och sen nar det inte ar sa intressant langre sa har man borjat gora saker och da har man nagot att prata om. Med familjen sa var det inga problem alls i borjan jag minns inte ens vad vi pratade om men det var inget konstigt.

Annan fraga om jag hade funderat pa usa och inte Australien. Nopes inte en enda gang for Usa ar inget land jag langtar till alls, tycker allt verkar sa plastigt pa nagot satt, det ar sakert inte sant men det ar sa jag kanner det.
Australien ar toppen! Bra klimat bra folk bra djur.
Sjalvklart finns det folk jag inte gillar i skolan och sa men det finns det ju hemma ocksa.

Idag spelade vi fotboll pa PE och det gick fran 10 grader till 25 pa ungefar 2 minuter och jag blev helt yr och folk skrattade och sa till gympalararen att han maste ta into consideration att jag ar svensk och maste ha sno for att trivas.. hmm.

Jag saknar Ramses jattemycket idag, inga djur har luktar lika gott eller ar lika bra som han har.
Fast jag gillar papegojorna.

Jag ska sova hos Hannah idag tsm med Maud och hannah f det blir nog kul och imorgon har jag varldens storsta dilemma om vart jag ska ga. Det ar svart.
Hem till Emma och pa hennes lilla gathering med bra OCH halvdaligt folk eller hem till Lucy med Dylan och hennes pojkvan som jag inte kanner och en kompis jag inte kanner och kanske hannah eller Maud.
Jag vet inte vad jag kanner for och jag funderar nastan pa att strunta i bada haha. Nej det tanker jag inte.
Det lutar at Emma's for att hon bor i Belair och Darryl insisterar pa att hamta mig efterat och det blir smidigast fast de sager att det inte spelar dem nagon roll.
Gah, I suck at life.

Nu tycker jag att det racker for idag! Mamma vi kanske kan prata sondag kvall morgon for er. Det ar nog enda tiden jag ar hemma den har helgen.

AURORA

I've got time while she's got freedom

Kul att blogga nar ingen skriver nagot! Blaa.
Iallafall tiden gar har som vanligt och jag har kul omvaxlande trakigt, lever helt enkelt.
Idag har jag passat tva sma barnbarn som heter Harper och Felix, Harper ar snart 2 och den sotaste miniflicka jag sett och Felix ar snart 4 och gillar kakor.

Idag hade jag ett historytest med sa svar engelska att jag fick ont i ogonen och skrev i slutet av det att " Mr Cornish please take into consideration that this English is very difficult for me to understand" ingen undanflykt men ord som perils, destitution, och eviction ar ord jag inte eller nastan kan. Hu.

Igar sag jag och Darryl District 9 pa bio, den forsta halvtimma tankte jag " vad i hela fridens namn ar detta?? Det var nog den konstigaste film jag sett men den hade ett ganska tydligt racism-budskap och den var rolig ganska ofta. I Slutet visste jag inte om jag skulle skratta eller grata dock, den hade fatt 4 1/5 stjarnor har av 5 vilket jag tycker ar for hogt men jag vet inte ens om jag tycker filmen var bra eller dalig eftersom jag aldrig sett nagonting likt det! Ga och se den sa fattar ni for det gar inte att forklara.

Nu ar jag supertrott thanks to skola + smabarn + middag
Godnatt

Aurora

Lean a little bit closer see roses really smell like poo poo poo

Japp youre right det var outkast roses haha.

Iaf nu ar jag hos the Wickhams och det ar bra! Forutom att jag glomt min adapter hemma och att jag inte kan komma in pa det tradlosa natverket har utan anvander Darryls dator sa ar det bra.

Idag nar jag kom hit efter skolan skulle jag packa upp mina saker men fick inte upp vaskan!! Jag fick panik och typ NOOOOOOOOOOO och sprang till Elisabeth och sa omgomgomgomg i cant open my bag!!! Sa vi forsokte oppna den med bade darryls och elisabeths hjalp och jag smsade familj och fragade ifall jag hade ratt kombination till vaskan. Till slut blev jag sa frustrerad att jag slog pa hela laset och kom at KNAPPEN man maste trycka pa for att den ska oppnas..... Haha IQ fisk typ.. Darryl skrattade bara och sa "haha she is a blonde isnt she!" i guess he might be right in that one.

Idag pa Rotary kom Gayl och pussade mig och sa att det redan var tomt i huset och att hon var glad att hon skulle ivag imorgon! Hoppas hon far det bra jag vet att hon hatar "vintern" har.

Nasta veckan ska jag traffa norskan ingrid och ga till Marion.
Och mamma pappa om ni undrar varfor jag ar total pank nu sa har jag en RIKTIGT bra ursakt!! Jag kopte en extern harddisk att fora over mina bilder pa, tydligen ar det vanligt att forlora dem pa nagot satt genom att datorn blir stulen eller gar sonder pa nagot satt. Jag planerar inte att glomma min dator nagonstans eller halla vatten pa den men inga risker ska tas! Den kostade 130 dollar och innan kopte jag several multitrips for bussen for man far rabatt om man koper manga = att jag behovde folders till skolan for det duger inte med anteckningsblock har man ska ha folders att lagga dem i och visa anteckningarna i slutet pa terminen.. Fjanterier I say! Salange man gor bra ifran sig ska val de inte bry sig om hur bra ordning man har..
Justja, jag fick 21 1/2  av 24 pa min rave assignment och ett Well done Aurora! Av mrs sharp, hon ar ganska galen egentligen och gillar gud liite for mycket men salange hon ger mig bra betyg sa overlever jag LETS THINK ABOUT JESUS FOR A FEW MINUTES SHALL WE?? . Det var det basta i klassen tillsammans med Hannah P och sa att om utbytesstudenten som har en sprakbarriar gor battre ifran sig an dem sa borde de tanka over hur bra de gor laxan.

Jag har ingen elektrisk sang har:( Jag har blivit bortskamd men elisabeth gav mig massa filtar och en liten heater att ha i mitt rum sa jag overlever! Eget badrum har jag har ocksa. Hon hade tydligen fragat Gayl vad jag gillar att ha till lunch sa hon hade kopt massa muesli bars och toasts och sant! Himla gulligt tycker jag.

Haha jag maste beratta om varldens skonaste rotarygubbe, jag traffade honom forsta gangen idag och han sag valdigt gammal ut och som en doktor. Det visade sig att han faktiskt var en valdigt gammal doktor! Debbie sa till mig " this is Gus he is one of the rotarians that comes when he likes och skrattade" Da sa han bestamt och allvarligt att  i am way too old to be out after dark" sen fragade nagon varfor han inte varit har pa sa lang tid och han svarar lika allvarligt att " well yes i have had a bad thumb lately" det kanske bara ar kul nar man ar dar men sattet han sager det pa som att sjalvklart tar man det lugnt da!! Men han var jattesnall och rolig att prata med. Han tanker inte folja med pa the tag along till flinders ranges och han gav inte nagon ursakt som de andra att " i have a sore back so i cannot sleep on the ground/in tents" utan han sa bara " i like hotels and minibars and people who gives me service, sleeping under stars is nothing I enjoy" Japp han ar def one of my favourites now!

Skola som vanligt imorn men jag maste ga for jag fryser till is har!!

Puss och godnatt
Aurora

Ge mig den bebis, naken katt?

Detta är vad Jane har lärt sig att säga på svenska. Väldigt användbart och hon skriver/ säger det till alla hon ser.

Igår träffade jag Minna i Adelaide, i början när vi pratade svenska var det väldigt förvirrande för man ville säga engelska ord hela tiden och när vi skulle beställa mat råkade Minna be om vårrullar på svenska. Man blir galen till slut på att blanda språken!!

Vi gick runt lite på "vår" gata, stan är större än så men vi har en favoritgata som vi går på hela tiden, den påminner lite om kungsgatan i gbg fast den är längre.
Jag introducerade henne till Boost och hon blev också kär, det är svårt att inte bli det!
Sen klippte Minna håret men jag tänker vänta kanske 3 veckor med det för mitt hår är inte så slitet och jag vill inte att det ska bli så kort.

Sen bar det av hem till Jane med buss up the hill, bussen klarade sig förvånansvärt nog hela vägen. De hämtade upp mig från Blackwood station, här kör föräldrar runt barnen och kör hem deras kompisar och hämtar deras kompisar överallt och hela tiden! Vi åkte hem till Jane, åt middag och sen massa melon och jordgubbar och kiwi.. badade i hennes spa, de kallar jacuzzis för spa här. Sen hade vi tänkt åka med hennes syster Phoebe ner till stan och fika på något mysigt café men vi ångrade oss och spelade mario cart på wii och singstar halva natten istället.

Idag har jag packat och snart ska jag skriva klart min drama, USCH säger jag bara, hårt arbete framför mig.. säger man framför mig? Jag hoppas det för det låter fel när jag säger det fast det kanske bara är jag.
Jaja jag skriver väl imorn när jag kommit till Darryl and Elisabeth


BOOOOOOOST:D


Fettobänken? Nej det enda fettiga där är faktiskt Lindt, men vi behövde lite europagodis.




WOOP WOOP



Waiting for le bus at King William street




Singstar at Janey's! Ignonera mitt fula smile haha. Denna bild är tagen alldeles för sent på natten, det var också nattätning om ni kan se lilla chipspåsen på soffkanten. Världens bästa chips dock! Honey and soy chicken!!
Tyvärr hann vi inte börja på guitar hero men nästa fredag!!
Poäng till er som kan se vilken låt vi sjunger på tvn:)

Adiosss


Aurora

OCH KOMMENTARER VILL JAG HA DETTA DUGER INTE

Hey,hey I know it wasn't New York, where I lost my mind

Så nu ska jag in till Adelaide om typ 15 minuter, det tar runt en timma med buss och då måste man byta, det ni! Jag kan ta mig runt hyfsat i Australien med världens sämsta kollektivtrafik, ni ska se bussarna här!  I the hills har de dem äldsta, sämsta bussarna som brakar ihop minst en gång om dagen pga branta backar och skumpiga vägar. Det är här vi behöver de nya sakerna!! Morgonens spänning är när alla på 194 tittar ut genom fönstret och tänker ska den ta sig upp för Laffers road?? Man lär sig att höra på motorn och är motorn seg utanför Belair national park så ringer man någon och säger att man blir sen för att bussen kommer tvingas starta om minst 5 gånger för att kunna ta sig upp för den backen.

Gayl slutade röka för ca ett år sedan och gick upp massa i vikt men nu har hon köpt någon bok som heter Eat right for your type vilket handlar om att olika blodtyper behandlar det du äter på olika sätt. Hon har O och jag har B vilka är ganska lika. Jag får inte äta linser eller mjöl eller jordnötter!! Det enda som är jobbigt där är jordnötter, sen så tål jag dairy products väldigt bra så om jag bara rör på mig så ska jag inte ha så lätt att bli tjock hmm..
Gayl har O och de enda nötterna hon får äta är valnötter och den enda osten är mozzarella och getost. Mamma skaffa den boken för den funkar tydligen! Fast Gayl har slutat följa den för hon älskar nötter och ost och sånt.
Iaf eftersom vi har liknande blodtyper så ska vi börja följa den här när hon kommit tillbaka från Penang, det blir nog bra.
En bra grej!! Jag får äta kött för det är tydligen bra för mig och så har jag svårt att få dödliga sjukdomar! Vissa säger att det är skitsnack men enligt Gayl så funkade det tills hon började äta ost igen.

Nu ska jag ner till mitt busstop och hoppas på att Belair loop service kommer den tiden jag har räknat ut ( jag och matte är inte kompisar) och åka in till Adelaideee och sen hem till Jane och bada i hennes jacuzzi och mysa.
Adios

Aurora

So bring it on, wars and deceases you know that love can do you like a shotgun

Jag tittar på knappnytt. Det är genialiskt jag älskar det.

Innan jag åker hem till Sverige ska jag köpa minst 10 Lucas Papaw Ointment. Det fungerar som eight hour creme förutom att istället för att kosta 200 kronor så kostar de 5 dollar för en lika stor tub och är precis lika bra som eight hour!


Först när Mel sa i skolan att you have to try this!! Trodde jag att det var lim eller något annat äckligt och att hon bara drev för vad ser tuben ut som liksom?? Men jag är kär!

Mamma jag hittade kjolen you dont have to worry:)

Nu ska jag sova I have a big day tomorrow

AURORA

Hey, hey, I know it's just a toothache I won't even cry.

Guess who's procrastinating again!
Jag borde verkligen verkligen skriva drama reviewn men jag vill inte det är minst 600 ord, helst 1000 tills på måndag och jag har inte ens börjat och istället för att börja så gör jag allt annat. Äter soppa, matar katten, provar kläder ( ??? vad har hänt?? det var ju det värsta jag visste hemma) sminkar mig på olika sätt, packar lite smått till miniflytten nästa vecka, bloggar!

Okej jag lovar att när jag skrivit klart detta ska jag skriva minst 500 ord idag och resten på söndag. På söndag måste jag också göra raveläxan som innefattar att skriva 250 ord om en jämförelse i the Matrix med något i John's Gospel... bläää. Fast iof 250 ord är ganska lätt.

Det har blivit en vardag här nu också, iallafall nästan. Igår gick jag med Millie till Bp ( macken där alla bussar går ifrån) och hon sa bara till något vi gick förbi "caterpillar" vilket visade sig vara en bamsestor hårig larv och jag böjde mig ner och hon skrek NO DON'T TOUCH IT!! Så jag tittade bara på den en stund tills det kom mer folk som typ Sweden it's JUST a caterpillar... Sen fick jag veta av en som heter Dylan ( inte min kompis som jag nämnt innan utan en i yr 11 som varit i Sverige i december! Han tyckte det var kallt men gillade det annars haha) att om jag ser en stor grå hårig ska jag inte gå nära den för den kan spotta en i ögat och göra en blind. Man lär sig något nytt varje dag!
Bortsett från detta har jag kommit in i en ganska jämn rytm, går upp 06:40 varje dag, tar bussen 07:55 står det på tidtabellen. Eller nej det gör det inte eftersom man ska försöka gissa när den kommer men senast kom den 07:55 iallafall. Går till skolan, Har lektioner, umgås med folk på rasterna. Går hem gör läxor, fixar med saker om det inte är torsdag kväll för då är det late night shopping at Marion vilket betyder att affärerna stänger 9 så då går man runt där med folk, sitter i the food court och äter kfc/maccas ( mcdonalds som kallas maccas)/hungry jacks/pizza hut/ taco bell eller något annat av de 100 snabbmatställena i Marion. Fint va, snabbmat en gång i veckan... De har så mycket olika glassställen så det är inte KLOKT!  Jag har varit på Cold Rock och Wendy's för jag mår nästan illa när jag ser vad som finns att välja på,

Det bästa jag ätit hittills är Boost och Yogurt shop!! Susanna när du hälsar på ska jag ta dig dit du kommer älska det, Boost har de bästa smoothiesarna i hela världen och de är nyttiga! Jag vet att jag svor att jag inte skulle ha en enda smoothie till i mitt liv efter Bangkok men när de till och med ser läskigt goda ut kan man inte låta bli. Yogurt shop är ett ställe med maassa olika yogurtar med olika saker i som de har gjort själva och mycket mycket godare än glass, också nyttigt! Man får de i bägare sist hade jag en med massa färska bär i och det enda som stoppade mig från att springa genom hela ( nordstan gånger 5 helt utan överdrift) Marion för att köpa en till var att Tim ( emmas pojkvän) skulle hämta oss för att åka hem till Emma om 2 minuter.
Det bästa är att det inte kostar något heller! Eller jo Boost är ganska dyrt men man får 2 liter smoothie för 5 dollar =30 kr ungefär!! De räcker i minst 1½ timma för att de tar så lång tid att ta sig igenom och gör en proppmätt.

Det var lite om vad man kan äta i detta land. På söndag ska jag göra kanelbullar istället för sausage rolls som var läxan till food tech. Man måste alltid göra maten vi gör i skolan, få påskrift för att få göra mat nästa vecka. Men sausage rolls var jätteäckligt fast alla australiensare älskar det. Så jag kom överens med Gayl om att jag gör kanelbullar till oss istället och hon skriver att jag gjorde sausage rolls i min diary. Bra deal tycker jag.

Imorn ska jag träffa Minna i stan och sen ska jag sova över hos Jane och på söndag ska jag packa och plugga..

Mamma nästa gång du skickar paket snälla skicka den franska kjolen du vet med hög midja? Jag vet att du nyss skickat ett men nästa gång det är dags så skulle det var fint:)

Det börjar bli varmare nu, inte under 20 på dagen men det är rätt kallt på morgonen och kvällen, här tycker de dock att det fortfarande är jättemycket vinter och att det är kallt.
Ja sa till Anton på matten när jag satt i skolans shorts och piké och han i trackpantsen och jumpern och han sa "brr ill have to get a soup at lunch to get warm i hate winter"  jag svarade att " Anton you don't know what cold is...."
De tycker det är galet att vi ser 20-25 grader som sommar, de tycker att det knappt är vår.

Jag måste sluta skriva om allt detta som jag inser att det nog är ganska ointressant om man inte är min mamma eller pappa och börja skriva på draman.
Bläääääääää. Fast imorn blir en kul dag.

Aurora





Who told you love is the Alfa and Omega?

Jag har gjort mina subject choices för yr 11 nu och mina preferences går i denna ordning:

Maths applications (lättmatten för folk som saknar mattedelen i hjärnan ie Aurora Lidman)
English Communications
Geography
Psychology
Philosophy
PE
Business studies
Drama
Community studies


Det känns bra för i tex philosophy handlar det i princp bara om att skriva uppsatser om sina egna åsikter om saker vilket passar mig bra. Att skriva vinklat är det jag är bäst på.


Jag har sett bilderna på din bror nu Desse han ser riktigt fin ut! Diggar alla hans namn.

Nästa måndag och två veckor framåt ska jag bo i Belair med Darryl och hand fru Elisabeth ( rotarianer) för Gayl ska till Indonesien med 3 andra, de reser alltid tillsammans till olika platser.
Jag älskar Darryl han är en av de bästa rotarygubbarna, han frågade mig om jag inte gillade någon mat och vad jag tyckte om kaffet här, jag sa sanningsenligt att kaffet smakar varmvatten och då såg han jätteglad ut och sa YES! In our house we drink coffee European style!! Det låter fint det.
En annan bra grej är att det är walking distance till school så jag får sova mer. Sen ska jag pröva yoga med Elisabeth några gånger hahaha. Kan ni tänka er mig göra yoga? ( Desse Olivia minns ni när vi hade det i skolan och vi skulle andas med en näsborre och göra den där katten eller vad det hette? Hahaha det var så himla mobbat med de instruktörerna vi hade)

Jag har massa saker att göra raveläxa om att jämföra filmen Matrix med John's gospel... Religionen i min skola är så himla knäpp för säger man att man inte tror på gud får man typ F
Vi skulle skriva det på datorn i skolan och massa satt och spelade spel istället och läraren gick fram till Louie och Anton och typ GET OFF THAT NOW AND DO WHAT YOURE SUPPOSED TO DO och Louie typ I think this is way more interesting to be honest. Kanske låter uppkäftigt men man måste alltid skriva allt som att det är fakta och att det är det enda rätta och så. Det beror nog väldigt mycket på läraren dock, jag vet andra klasser som har icke troende lärare och de har det inte alls lika gudigt.

Ja de säger mate ganska mycket här men det är mycket vanligare att lägga till aye i slutet på meningar och istället för att säga "its really hot" eller " its really fun" eller liknande säger man "its hot as" eller its fun as" inte ass som i rumpa utan bara as.

Den här helgen kommer nog bli ganska tråkig med massa läxa men jag ska baka kanelbullar och kanske träffa Minna. Fast nästa blir kul! Sleepover hos Jane på fredag med bad i jacuzzi och sånt fint sen girls night hos Hannah på lördag med övernattning där med.

De jag kommit närmst här hittills är Katie Maddie och Jane sen är jag ganska bra kompis med Hannah p och hannah f och maud och Emma men det är en bit kvar där. Sen har jag massa ytliga kompisar jag pratar med på raster eller träffar med andra på helger fast som jag inte kan säga att jag lärt känna.
Anton Dylan och Louie är nog de killar som jag gillar bäst här.
Det finns vissa som kan vara jätteirriterande men i små doser sjukt roliga som typ Tom camp, jag åker buss med honom och det är hur kul som helst men i skolan kan han vara så himla påfrestande.

Idag spelade vi fotboll på PE! Jag är jättedålig på fotboll men om man jämför med hur dåliga de är här så var jag nästan okej haha. Jättemånga kunde inte reglerna och tog upp bollen med händerna och sprang och försökte göra mål. Det är faktiskt mycket roligare att spela Afl ( aussie rules footy) för där får man tacklas och springa med bollen och sparka men det är INTE som rugby som många tror, inte alls.

Haha ni vet han Max som jag har berättat om? Som har världens sämsta humor och är rätt töntig men är så snygg att han är populär ändå. Hans skämt är så dåliga att man måste asgarva ändå.
Andy drack powerade och men sa att "yeah i prefer gatorade actually" och Max typ "yeaf of course you prefer gatorade cause youre GAY" hahahah så himla dåligt och ännu sämre när han säger det.

Bara lite detaljer från mitt liv här i landet långt borta.

Aurora

Raindrops are falling on my head, that doesn't mean my eyes will soon be turning red

Nej Olivia säg inte burritos, desse kök, nian för vi har aldrig ätit burritos hos Desse. ALDRIG. Vi har gjort fejktortillas med tomatsås och gummiost, aldrig burritos!!!

Pappa jag har mailat Jerker nu no need för att flippa ut.

Så.. Jag vet verkligen iinte vad jag ska skriva nu för idag var en så väldigt vanlig dag, tråkigare än en vanlig dag t.o.m!

Någon frågade vad jag gör på Rotary, ja vi äter middag (jättegod mat) pratar, lyssnar på föredrag om det är något den veckan och de läser upp grejer som rotary har gjort/ska göra och så har de massa små traditioner som de gör.. typ happy dollars, folk ger en happy dollar om de är glada över något och jag är den som går runt med båten ( coromandel valley är döpt efter ett shepp som kom in för massa år sedan) som är en som en liten bössa typ. I'm the boat girl!
Så hänger det en aussie flagga på väggen och en svensk! Som jag tagit med mig och så skålar man för Australien och Sverige typ... Det atr två timmar och det kanske låter tråkigt men det är rätt mysigt faktiskt.

När jag kom hem gjorde jag ingenting förutom att ligga i sängen och titta på svenska komiker på youtube. Svensk humor är den bästa som finns, Johan Glans world tour of skåne får mig att asgarva, speciellt 3e delen. Vissa klipp med Björn Gustafsson och såklaaart parlamentet.

Trailern till Sommaren med Göran också!! Mamma pappa när den kommit ut på dvd MÅSTE ni skicka den till mig så att jag och Minna kan titta på den!!

Ikväll såg jag en film som är en verklighetsgrej när 3 medelålders britter letar reda på de sketnaste bilar de kan hitta och kör tvärs över Afrika/Grönland och andra saker. Några har säkert sett vissa av dem, Top gear heter det! Mamma pappa ni skulle älska den! Engelsk humor och när de kör över en saltöken i Afrika får inte bilarna väga mycket för då kan de bryta igenom salten och hamna i geggan under så de tar bort allt på bilen förutom sitt eget säte, ratt och motor i princip, det är sjukt roligt att titta på! Sen när de kör genom djungel med lejon och tigrar och grejer vill de ju såklart ha skydd mot de så de bygger dörrar av burkar och plast haha. Och när de kör genom vatten så blir ju såklart hela bilen full med vatten men det löser de genom att simply skjuta hål i golvet på bilen. Speciellt du pappa skulle älska det! Man kan säkert hitta några eller ladda ner eller något..


My new shirt

Auroooora

Give me that slow knowing smile

Jag vet inte vad jag ska skriva nu för inget är häftigt och nytt längre. Hade allt som hänt idag hänt för en månad sedan hade jag förmodligen skrivit ett inlägg som tog timmar att skriva. Hmm vad är intressant.. Jag såg en possum igår, fick flipp och jagade den för att jag aldrig hade sett en förut ( bara hört dem på nätterna) det var ballt. När jag berättade det i skolan skrattade alla, de ser possums som ohyra här, typ som vi ser råttor.. och dörrförsäljare.

Jag fick ett demand på att berätta om drama, jag märker inte ens att det är skumt längre. Idag skulle vi lista ut vilken kroppsdel om "drog oss framåt" när vi går. Jane blev dragen av sina höfter enligt Ms.Inwood, jag med my chest och Cody gick med sin näsa...


"Ms Inwood i think im walking with my shoulders... No Callum! It's definately pelvis!!
Pelvis är typ ljumskbenet.

Jag frågade Katie idag om min engelska har förändrats något sen jag kom och hon typ " Yep when you came your accent was very swedish/british and now its less swedish and the british has been replaced by aussie" 
I både engelskan och amerikanskan säger man Card, car, shark, harbour med A som man uttalar det när man säger alfabetet  med skillnaden att engelskan inte säger r'en. I aus säger de a'n i dessa ord ( och flera)som när vi säger "aj" tex fast mer utdraget. Jag tycker det är jätteirriterande att titta på amerikanska filmer nu för att deras accent är så störande. Och jag skulle aldrig kunna säga " im just gonna take my kaarrd" jag måste säga caad"
Jag har också börjat säga saker som " it was good aye! eller "this day's hot as"
Antagligen lite smittad av Alex som bara snackar aussie slang.
"rorie how are we today?"  jag svarar att det är bara fint
"ooh the goods!"
Och de säger saker som fair dinkum och pash och sånt man inte har en aaning om vad det betyder.

De har inte en så jättestark aussiedialekt här men de säger alla orden och så.
Ryan min värdbror måste dock prata långsamt med mig för att han pratar så himla grovt.

Det var nog allt, Rotary om en timma och sen måste jag göra matte. Men det är inte ens matte vi bara mäter grejer...
Jaja fair enough

Aurora






Does that make sense?

I'm on my hands and knees, searching every corner for my lost heart and soul

Igår var kul jag Emma Lisa Gemma och Mille åkte till Marion ( varför hamnar man alltid i Marion??) och tittade runt, Millie skulle ha piercat naveln men fegade ur så det blir nästa vecka istället. Vi hittade en tröja på cotton on body där det stod " I love Oz" Fast inte en sån vanlig där det är I ett rött hjärta och namnet under utan den här är faktiskt fin jag ska ta kort på den någon gång den är i tvätten för tillfället.. De köpte den till mig som försenad välkomstpresent och sa att jag måste ha på mig den när jag åker hem nästa år!.

Sen åkte vi ( jag lisa emma och emmas pojkvän tim) hem till Emma och invigde hennes pool för första gången det var iiskallt i vattnet även om det säkert var 25 grader i luften.
Jag och Lisa gick i förväg till Hungry Jack's ( aussie versionen av burger king) och träffade lite folk där och sen kom Emma och senare kom Luke och vid typ 10 kom Tori Ashleigh och Steph och Stephs pojkvän så det var ju lite segt att vänta på dem men vi hade kul sålänge! Sen visade de mig runt i Blackwood. Det låter kanske som att det var jättetråkigt men det var kul och jag kom hem vid 12 ungefär så det blev inte så sent som vi trott.


Jag bloggar egentligen bara nu för att jag har religionsläxa och den är sååå seg och jag orkar inte göra den men jag måste för den ska in imorgon...




Me and Emma at HJ's!!! Jag har på mig min I <3 Oz tröja. Det rosa man ser är en bit av hjärtat


Lisa and Emma väääldigt fin bild hahahah:p



Nöj er med dessa bilder sålänge.

Aurorrorororororororra

All of us came in through the same door, as much if nothing else I know is true

Snabbinlägg innan jag åker till Marion.

Någon frågade när man får ta körkort här och det är lite komplicerat, det är olika från stat till stat och i SA får man ta det när man är 16, fast då får man först sina "l's" vilket är en license fast du får inte köra utan någon vuxen. Detta har du i 6 månader sen får du ta dina P's och det är den riktiga. Här är alla födda andra halvan av året och därför har inte så många sina p's än men min kompis Jaz fyller i april och har därför sina p's om en månad eller så¨.

Jag ska träffa Emma Gemma Lisa och kanske Tori och vara i Marion. Sen ska vi till Blackwood och träffa Millie Luke och kanske Vixy och Steph... Sen sleepover hos Emma.

Aurora

I wish I was a bit taller

Dagen började med att jag ställde mig upp skrek till och ramlade ihop på golvet. Det var fint.
Nej det var det inte alls, jag har träningsvärk i muskler jag inte visste att jag hade, på sidan av rumpan liksom de som man alltid använder antingen när man går eller står men inte lägger märke till. Jag hade gått på ett ganska efterblivet sätt igår pga mina shin splints och det var väl därför men det är verkligen extremt!

Idag på assembly skulle jag pratat igen men de var för upptagna med att räkna upp 130 personer som hade uniformen fel och att de var mycket besvikna. Felen var då att Mitchell Daly hade unusal coloured shoelaces, att Maddie spooner   + 70 andra inte hade top button up ovanför slipsen! Jag fattar inte hur de kan kräva det för när man har det får man strypmärken och svårt att andas. Och massa andra fjantfel. Jag måste faktiskt få säga det för det var så himla dumt.
Att de inte lägger ner tid på annat! Som att de skulle gjort de nya omtalade omklädningsrummen liiite större med mer än  2 duschar och 6 m2..... Eller att förbättra maten i canteenen så att den går från deep fried till less deep fried . och istället för att förbjuda tuggummi förbjuda freddos eller pizza!!!
Jag skulle kunna hålla på hur länge som helst men min poäng är att skolorna här lägger ner energi på helt fel saker.

Imorgon ska jag till Marion igen, fast här åker man inte bara till malls för att shoppa utan för att träffa folk och umgås och kolla på folk som sjunger osv osv Det är roligt!
Jag ska gå med Emma Gemma och Lisa. Jag känner inte dem så väl men Emma är Janes bästa vän och jättesnäll. Det blir kul att lära känna dem lite bättre. Sen ska vi till Blackwood och träffa Millie som inte kunde följa med till Marion för att hon ska pierca naveln imorgon! Alla har navelpiercing här det är galet. Och förmodligen Vixy Tori och Steph är inte säker. Sen har vi sleepover hos Emma.
Mina andra planer blev inställda för Hannah var tvungen att gå på en familjeimiddag men nästa helg är spikad!

HmmHmmHmm what else what else. Jaz har köpt en bil och hon får sin riktiga License om en månad eller så och då kan hon köra överallt. Det blir toppen i sommar då vi åker till stranden direkt efter skolan!

Idag var det 25 grader! Vinter much typ.. Och det blåste ingenting och det var en sån skillnad mot andra dagar att jag blev  helt yr och sa att " its too hot"!! Då skrattade de åt mig och sa  "Rorie this is winter/spring  youll have to toughen up for summer! What are we supposed to do with Swedish people coming here allergic to the sun!
Så ja jag får väl förbereda mig inför 40 grader nu då woo. Men jag ska vara glad att jag har supervarmt och sol när ni har  0 grader och 3 timmar solljus om ni har tur och ens har sol.

Nu är det Enterprise varje dag i några veckor och folk säljer korv och kaffe och kakor hit och dit. Det är också folk som säljer mexikansk mat men jag litar inte på australiensiska 15åringar som försöker göra burritos och går runt i stora stråhattar om jag ska vara ärlig.
Fast de försöker " OY AURORA COMA TOA EL FANTASTICO CARNEVALE BURRITOS AND OTHER STUFF"

Det var nog det tror jag är helt sjukt trött så det blir skype med la familia och sen sängen.

Move move shake shake now drop

JA MAMMA JAG HAR FÅTT PAKETET JAG HAR SAGT DET I DE SENASTE TRE MAILEN NU!!!

Såg dig på nyheterna och i tidningen paps!!
Skola idag som vanligt och jag är så irriterad över engelskan. Vi fick världens dummaste assignment  där alla instruktioner står på helt omöjligt engelska och inte vet hur det ska förklara orden för mig. Inte ens läraren men han tycker ändå att jag ska göra den lika bra som alla andra. JO MEN VISST!

Efter skolan åkte jag Jane och Jaz till Marion för Jaz skulle ha en kjol/klänning till någon fest och Jane ville ha skor. Jag ville hitta en bh och nagellack.

Jaz hittade ingenting, Jane hittade en topp och jag VÄRLDENS snyggaste Sesame street sovshorts. Det är Elmo på dem! Jag minns min Sesame streep period i 8an eller något den var intense.

Det är jättelätt att hitta supersnygga skor här! Och det kostar ingenting heller och jag älskar ju skor med rosetter som du vet mamma och typ 30% av alla skor här har jättefin klack och rosett!

Sen sa Jane att " Aurora i know that you never eat here but today youre gonna eat!" Så jag åt min första KFC Popcorn chicken! och sen gick vi till ett donutställe där vi åt donuts och thickshakes. Thickshake är mer glassigt än milkshake.



Janey and me by DONUT KING!!  Kolla storleken på drickorna! Det är min Donut som ligger där i påsen. Jane hade redan tryckt i sig sin.




I made new friends


Justja mamma jag har fått shin splints! Tror det är benhinneinflammation på svenska. Det gör rabiesont när jag går nerför/uppför backar och sånt. Men i'll live.



Vi sprayade håret blått.

Sen låtsades vi att båda var svenska och inte kunde engelska det var kul.




I'm in love

Någon bad om video där jag pratar engelska men det är väl roligare om några månader när jag faktiskt kommit in i språket ordentligt? Och någon frågade om det inte var jobbigt med uniform, nej det är inte jobbigt! Hade jag varit tvungen att ha kilten och blazern och det varje dag hade det varit jobbigt men det måste jag ju inte jag har mest på mig min PE uniform.

Imorgon ska jag ha min intervju inför hela senior school! Woo someone will wet her pants...

Vi hade jättekul i Marion men jag orkar inte berätta allt ikväll! Godnatt!


Auroraa

Jag kommer inte älska dig för resten av livet.

Idag hade jag Drama excursion hela dagen, vi åkte in till stan och såg en 3 timmar lång teater som heter The Memory of Water och handlade om 3 systrar vars mamma som nyss dött och begravningen skulle vara dagen efter och de pratade om sina liv och sen hur de mindes sin barndon annorlunda. För ju längre tid det tar eller vad folk säger eller vad man vill minnas eller foton "späder" liksom ut minnen. Därav namnet Memory of Water.

Den var intressant ibland men riktigt tråkig vissa bitar jag tror tom att jag sov i 10 minuter någon gång tills Jane väckte mig och visade vilka "fina" teckningar hon ritat  medans hon var uttråkad.

Igår på english var vi klara med uppgiften och Jane sa att hon ville ha en katt men hennes pappa var allergisk och jag typ " jag vet en katt du kan ha" och googlade nakenkatter ni vet såna där sjukt fula katter. Om inte Mr.Carter kom och sagt till oss tror jag Jane hade kissat på sig av skratt eller något, de vet bara vad nakenhundar är för något här. Hon sa att jag måste köpa en sån till henne i födelsedagspresent. Hennes favoritord är nu nakenkatt och hon har ett ganska bra svenskt uttal! Hennes mamma har också sagt att hon får hälsa på mig när jag har åkt hem.

I drama är det bara konstiga förutom jag Jane, Scott och Cody. Cody är ganska speciell iof men han är väldigt rolig så vi 4 håller ihop på drama.

Jag försökte fota hur bergen ser ut från bussen och så på vägen upp och ner men det var väldigt svårt så försök ha lite fantasi när ni ser bilderna nu. OCH 2 kommentarer duger inte får jag inte fler kanske jag bara bloggar en gång i veckan och hur mycket skulle inte det suga liksom.



Me and Janey on the buuus.  Jane är mycket sötare i verkligheten haha. Jag ser också rätt mupp ut men vadå.




Scott och Cody. Scott försöker se ut som att han inte vet att jag fotar, sekunden innan hängde han över oss och försökte lära sig svenska.


The Hills påväg tillbaka till skolan, man ser över till andra sidan klyftan. Susanna du skulle älska vägarna här.








Janey gav mig fina lappar på teatern.
Minns ni vampire boy haha?
Och enligt Jane är jag kär i min kompis Dylan också. Han är lång om ni undrar över min "pall"


..... och i en som heter Hayden??...


En munk i stan. Detta fick hela bussen att dö när jag blev jätteförvånad och typ WOW LOOK A...A DONUT??
Sekunden senare skrek jag NO I MEANT MUNK! MUNK!! Sen förklarade jag att svenskan har samma ord för munk och.. munk.



Japp det finns palmer i min stad.




Hus i Adelaide. Kyrka i bakgrunden:p Väldigt mycket kyrkor här men det betyder inte att folk är religiösa eller så.


Okej för att undvika förvirringar så långt som möjligt så får ni ett litet index på de flesta av mina kompisar och folk i skolan:

Jane - Min kompis som jag lärde känna genom drama och som jag nu är rätt bra vän med
Emma- Janes bästis som jag lärt länna genom Jane
Katie - En av mina bättre vänner här som är bästis med Maddie
Maddie - är som Katie den jag kommit närmst, jag kanske ska bo hos henne nästa omgång!
Hannah F - Jätterolig tjej jag nog kommer bli bra kompis med, vi ska bada på lördag
Hannah P - Snällaste tjej jag träffat i mitt liv ungefär.
Maud - En kompis som alltid skriker HELLO SVEDISH GIRL med "svensk" brytning som bara låter rysk haha men hon är rolig.
Dylan -  En kille som är jättesnäll och som jag nog också kommer bli bra kompis med. Sportfreak han har olika träningar varje dag + att han springer innan skolan som han vill få med mig på. Noooot gonna happen.
Anton - Min bästa killkompis här vet redan nu att jag kommer sakna honom när jag åkt!
Louie - bra kompis med han är också huur snäll som helst. Det är galet. Han tycker att min katt ser ball ut och det räcker för mig!
Millie -  en ganska galen tjej som jag gillar massa
Scott - min dramakompis som jag håller ihop med i drama tsm med jane och cody
Cody -  se ovan
Tilda - jag var mest med henne i början och vi är fortfarande vänner men jag har mer gemensamt med andra
Jaz- se ovan
Bec, Vixy and Steph 3 tjejer som hade festen jag gick på i lördags och pratar med ibland men de är snälla.
Lockie - en rolig kompis
Sam - världens mest irriterande retsamma kille jag ändå inte kan låta bli att tycka om haha
Lex - trakasserar tsm med Sam mig och Gemma i history
Gemma - söt tjej som jag är med ibland och min enda kompis i history! det är också en freaks only class.
Mel - galen men bra!
Alex - världens roligaste men han använder så mycket slang att jag knappt fattar vad han säger. 3 bästa cyklisten i australien i 15-20årsgruppen!
Michael - rolig men har världens elakaste humor!
Lucy - En i gruppen som gillar att hitta på sverigeskämt haha
Tom - den omognaste kille jag träffat i mitt liv men han är en bra busbuddy ( hem inte till skolan)
Luke - Snällsnällsnäll och han har sin pappa i perth och sin mamma i byron bay men han ville stanna i adelaide när de skiljdes så han bor med en lärare från skolan. han är bra att prata med när man har hemlängtan. Han var den första som pratade med mig för han har varit på 9 (!) olika skolor och vet hur det är att vara ny haha. En stor anledning till att han bor kvar är för att han inte vill åka ifrån sin flickvän..
Josh - en kille som vill lära mig spela hockey och tror att han är det bästa som hänt denna värld. men han är snäll
Dewie( Liam)  - Joshs kompis som jag pratar med ibland

Nu orkar jag inte mer men ni kan få några bilder att matcha namnen med



Lucy Jane Gemma Millie och Maud från festen!



Hannah P Lucy Hannah F Jane


Inte många bilder men det kommer så småningom!

Nu har jag bloggat hur länge som helst med 100000 bilder får jag inte många kommentarer nu blir jag arg!!!
Godnatzzzz

What am I supposed to do when the best part of me was always you

Ööööp.
Jag sprang idag men springa här suger så himla mycket för den längsta raksträckan är 10 meter. The backside of living in the hills.

Idag på maths byggde vi vårt eget drömrum på IKEAS HEMSIDA! Det var ball för alla typ "what does snäcka mean? eller ja mera snaeka men ändå det var fint.

Imorgon har jag excursion vilket innebär att man åker någonstans med sin "klass" i ett ämne vilket i mitt fall är drama. Vi ska se en teater som heter The Memory of Water.


På lördag ska jag vara med Hannah F och vi ska till glenelg och jag ska få bada. Sen om inte Lucy har tjejkväll så sover jag hos hannah och kollar film och äter pizza det blir bra tror jag annars är jag inte säker på om Dylan skulle ha nån gathering med film hos honom.. Jaja det visar sig nog.

Jag tar bussen hem med 2 killar som heter Tom och Jayden. De frågade massa om Sverige och skolan och typ " do you have all your school stuff from Ikea?" Och så sa de att " ooh im sure they have these build-it-yourself school benches!" Yes thats what home group ( 10 min innan när man sitter i sitt house och blir uppropad ungefär) is for! Att bygga sin egen lilla bänk varje morgon.. Det var så himla fult men det var roligt.

Alla här är helt besatta av bilar. Alla har a "car-fund" så när de fått sin license när de är 16-17 ska de köpa en bil eller bidra eller få en eller hur det nu blir. De pratar hela tiden om " i want the honda blablabla med såna där blablabla" What kind of  car do you want Sweden? Och jag typ.. ööh. I like big cars. Så stirrar de och " yes but which car?" Då säger jag att jag inte har funderat på det än och jag blir behandlad som en utomjording tills bilsnacket är över för denna gång.

 nu ska jag sova för jag dör av trötthet efter skola + springande upp och nerför backar bläeöh.

aurora

Om jag var tio år yngre skulle jag inte behöva dig längre

Maddie har pratat med sina föräldrar och på sommarlovet innan Katie åker till Sverige ska vi åka till Maddies sommarhus på Kangaroo Island en vecka! Det ska bli jättekul det finns sälar och pingviner och wallabies och jättenära till stranden som ofta är tom. Man kan fiska också.

Iallafall igår var roligt! Vi kom dit kvart i 9 typ  och det var myycket folk där. 160 pers kanske fast hälften var utanför också.
Alla dansade hela tiden och de hade dj's som var ganska bra faktiskt fast ibland spelade de bara "dunk dunk dunk" och ingen musik alls det var lite segt men alla aussie älskar sånt. Det finns en dans som kallas "The Melbourne shuffle" och kan man göra det bra ser det rätt ballt ut för man flyter liksom över golvet och vissa kunde verkligen det men vissa var så dåliga och trodde att de var bra.  Youtuba melbourne shuffle compilation 3 och gå till 2:25 efter de 3 första killarna han är sjukt duktig det var var vissa som kunde göra det så bra!!
Jag håller på att lära mig haha.
Maddie berättade att man kan se vilka som är höga och inte på tävlingarna för de som är höga puts all their effort in it och vinner oftast.



Iallafall jag fick ont i fötterna och gick ut med Dylan som inte kunde dansa haha och sparkade av mig skorna men hade de bara framför mig. Så kommer Hayden ut och typ " Where are your shoes?" Och jag pekar ner på marken men där ligger inga skor. De hjälper mig att leta men vi hittar bara en så jag kommer hem med bara en sko.. Jättefint. Fast jag tror jag kommer få tillbaka den för Dylan bad security att skriva upp mitt namn och nummer och om de hittar den när de städar ska de ringa mig. Himla snällt.

Jag och Maddie sov över hos Katie och jag vaknar mitt i natten av att Maddie säger " Im still in a party mood" Och så försökte hon lära mig the shuffle men det finns ingen dans Katie hatar mer för hon tycker att det bara är fjortisar som tror att de kan det som gör den ( det är sant) Så hon typ Maddie if you dont stop shuffleing im not giving you any muffins tomorrow. Jag gillar inte muffins men Katies muffins är såå himla goda för de är liksom hårda på utsidan.. Jaja idag ska jag göra 0 saker förutom att sova jag är så trött vi var tvungna att gå upp 8 för Katie hade soccer och Maddie skulle baka för food tech på morgonen.


Maddie Katie and Me before the party

Mina nya favoritord är Derrow och Ferall. Det är typ motsvarande Lodisar/pundare/"bönder"
Det var kul när vi var på Marion och vi såg en grupp med typ 10åriga skummisar och Maddie typ "aww look at the little Derrow kids!" Haha
Btw så påminner Maddie så himla mycket om Sarah på sättet att prata och vara det är nästan läskigt ibland.


Me and Katie, and its just some dirt on the mirror i think. She wore a jacket cause she has some pink stuff on her skirt and if you didnt wear black and white they'd seriously kick you out!!
This was clearly before i lost my shoe.

Sen fler bilder när Katie har skickat.

Aurorrororora

Safety pins holding up the things that makes you mine

Inatt när jag skulle sova tyckte jag att det luktade skumt och när hunden sprang ut ur mitt rum såg jag att han hade spytt i halva sängen. Nu pratar jag inte spygegga utan stora osmälta köttklumpar. Sånt kött med massa senor som man ger till hundar ni vet? Det var så himla äckligt, jag hämtade massa papper och slängde det i soptunnan och bytte lakan men det luktar fortfarande blä.

Jag har aldrig gillat de där DKNY parfymerna som är äpplen för jag tycker de luktar illa men den senaste är såå god!
Är glad över att jag köpte den stora man fick en dubbelt så stor flaska för 20$ mer eller något sånt och det är verkligen en jag kommer använda! Rock 'n' Rose har jag inte hittat här än men jag letar.  Det är Min parfym.

Om 1 eller 2 timmar åker jag till Katie för att göra oss i ordning och så, Maddie kommer också ( jag lovar att fota) sen efter festen sover jag hos Katie det blir nog fint.
Vi ska beställa pizza och jag tror att Maddie ska locka håret på mig we'll see.

Louie fyller också år idag så jag smsade grattis när jag vaknade vid 12 eller något tillbaka fick jag " im guessing you only just woke up?:p"
Folk tycker det är väldigt kul att svenska ungdomar sover längre än till 10 på helger.
När jag berättade att många sover till 1 eller 2 sa de "omg that's crazy!!" Då kom jag och tänka på när jag ringde Tilda ( sverigetilda) halv 4 en lördag och frågade när jag skulle komma och hon svarade efter 6 signaler att "AURORA JAG SOVER DU KAN JU INTE RINGA SÅ TIDIGT FATTAR DU VÄL *klick*"
Det är annorlunda här.

Så jag ska ha på mig klänningen skorna nylonstrumpor och en svart silkig jacka jag lånade av Hera " you have to wear something it'll be cold tonight aurora!" -Gayl

Igår såg jag säkert 5 eller 6 papegojor!!!! Det var intense.

Mamma strandväskan jag köpte innan jag åkte är väldigt praktiskt.

Det var väl allt for now vi hörs imorn.
Aurora

p.s det är jätteförvirrande när jag skriver på msn med sverigefolk samtidigt som jag skriver med aussiefolk igår på msn var jag tvungen att sudda säkert 10 ggr så att jag inte skickade meddelandena till dig på engelska Suss. och ibland i skolan säger jag saker på svenska för att jag tror att jag pratar engelska eftersom båda känns ganska naturligt nu gah.




Vi skulle stjäla allt och slänga bort det igen. Nu finns det inget värt att stjäla men du, sätter höstsolen i eld.

Jag får typ bara kommentarer när jag lägger upp bilder så det gör jag väl nu då. Det är bara det jag ska ha på mig imorgon men det får väl mina kvinnliga läsare intresserade.
Jag har aldrig varit en sån "åååh vad ska du ha på dig? Jag ska ha en blablabla klänning med blaaaablabla mönster blablabla skor OSV OSV." Det är nog Désirées största sorg tror jag för hon är en sån som t.o.m planerar hur hon ska piffa upp folkdräkten på Samskolans lussedans.
Här är alla helt "OMG KATE IS WEARING THE SAME DRESS AS I AM SHE IS SUCH A BITCH ILLIGNORE HER FOR THE REST OF HER LIFE" Det är något aussetjejer INTE är avslappnade om. Jaja jag har lånat en klänning av Jane och när jag var hemma hos henne och provade den kom hennes mamma som är världens snällaste och hjälpte till och allting. Sen köpte jag skor igår som passar jättebra till.
Jag har sett några av klänningarna mina kompisar ska ha och åh min gud säger jag bara om de bend over finns inte mycker kvar till fantasin. Maddies mamma är rätt sträng och hon har en jättefin vit klänning som hon ska ha och den är GANSKA kort om man säger så och hennes mamma typ grät och när vi var på Marion så var hennes mamma där och letade desperat efter en annan klänning åt henne hahah. Och köpte en men Maddie krigade och fick som hon ville fast hennes mamma köpt en annan svart. Jag tror att det till slut nästan bara var för att under tiden vi var där ringde säkert 3 tjejer från skolan och sa att " if you're not wearing the dress can i borrow it for tomorrow?" och det är också sånt high school bitchigt folk gör här men ja nog om det.

Alla utom jag måste ha Work education vilket är en blandning av  slöjd hemkunskap och något annat. De förbereder sig inför att "arbeta" så de flesta bakar och säljer det på skolgården. Den här terminen var det hot berry pancakes, chokladfondue, milkshakes, varm choklad och nåt mer. Lockie ville göra kakdeg och sälja men det fick han inte.
Pannkakorna var hur äckliga som helst men alla typ Yuuuuummm that is SOO good men jag köpte en bara för att Katie var en av dem som gjorde dem, och då måste man ju stötta.
Sen när de skulle packa ihop tog killarna florsockret och slängde på varandra, det bästa var när Scott slängde massa i Dewies ( liam men kallas dewie av nån anledning) ansikte och sen kom alex och sprutade grädde så det blev nån gegga och han såg ut som en snögubbe HAHA. Fast sen kom lärarna som överreagerar fett mycket på ALLT och hade man florsocker på sig blev man förhörf och fick kvarsittning. Jag hade ju stått där och hade socker över hela ryggen och byxorna men jag sa att man kan ju inte hjälpa att man bara råkar vara där!! Så var jag ur knipan, dock den enda.

Idag var det Jeans for Genes day och jag gav 2 dollar till insamlingen. Jag hade mina blå cheap monday som är supertajta men ändå stretchiga, de flesta tjejer hade bara övertajta jeans som de knappt kunde gå i. Fick massa komplimanger för byxorna även om jag inte fattar varför det var säkert 6 stycken som sa "hey cool jeans" när jag frågade varför kunde ingen svara dock, " i dont know theyre just different.. i dont know what though" haha jaja det var ju bara trevligt.

Jag märker att jag hela tiden babblar på om skittråkiga saker och alla är bilddesperata och det verkar inte spela någon roll vad bilden föreställer så here you go:


 Klänning som är mycket mycket finare i verkligheten och jättefin på.

 Skoor


 Förlåt för alla uniformbilder men detta är the full uniform minus skorna. Kolla blazern som får en att se ut som atlas och knästrumporna och slipsen och kjolen ( kilten) som man måste rulla upp för annars släpar den typ i marken.


 Min skolväska!!! Hahaha den är äckligt stor, jag har mätt den är en halvmeter hög och hur fet som helst. Den är MYCKET större än Timberlandväskan mamma!

Lalalala

Nu ska jag göra något annat. Typ sova så man inte ser ut som en tjomme imorgon. Japp Minna du har smittat mig med tjomme. Bra ord.

Rorie the Retard / Sam pga att jag går i retard maths

Jag sitter här i Ventrilo och spelar lite DotA

Shopping with Maddie and Katie today!
Det var kul och bra. Först bytte jag och Maddie och på toan i skolan till vanliga kläder, tog bussen hem till Katie för hon ville också byta om haha. Där åt vi salt&vinegar chips som alla äter här jämt och som jag gillar sådär. Men de är jättebra! Har man ont i magen eller ont i huvudet eller bara på dåligt humör så hjälper de på en minut.
Sen åkte vi till Marion vilket tog ett år pga en antik buss och en busschaufför vars turban gled ner över ögonen så han var tvungen att stanna och linda om den,

Jag köpte ett pennfack nu nästan bara för att folk hela tiden " where is your pencil case? WHAT YOU DONT HAVE ONE?? ZOOMG" Det är lite utmattande men nu har jag ett iaf.
Skor till Bec Vixy och steph's på lördag, först hittade jag ett par jättefina svarta med rosett där framme på en affär men maddie visste ett ställe med exakt samma skor fast 30 dollar billigare så vi gick dit. När jag provade skorna ramlade jag framstupa dock, klackarna var HÖGA. Maddie sa dock " aah they're so nice cant you wear them anyway  you dont have to dance?!" Näe det blev ett par andra svarta med rosetter där bak istället! Klackar på dessa också men jag kunde gå bra iallafall.
´De var billiga de kostade 50 dollar och de på den andra affären kostade typ 90. I Sverige hade de skorna lätt gått på minst 700 så det var trevligt.

Sen sa ju mamma att " ta inte med alla parfymer de väger så himla mycket köp en ny där istället" så det gjorde jag jag köpte DKNY's Be fresh ni vet den nyaste äppelparfymen? Ingen har en hört talas om den här! Och i Sverige har alla den haha, Maddie blev kär i den så hon ska låna den på lördag.
Det är skönt för det är en sån man bara kan spraya på sig liksom, så slipper jag använda min älskade Rock'n Rose i onödan.

De introducerade mig inför Cold Rock som är motsvarande Cold Stone i usa. Man väljer en glassmak och så väljer man vad som helst som man vill ha i glassen.
Då häller de ut glassen på ett stenbord, gör ett hål i den och häller i allt man vill  ha i krossar det och mosar ihop den. MUMS säger jag bara.
Fast det ska inte bli mycket sånt för då blir man tjock.
Dylan försöker göra mig till ett fitness freak som han Hanna P och Maud is. De vill få med mig på "Billsy running" vilket är att samlas utanför skolan 7:30 am och springa 5 km och sedan byta om på skolans toaletter. Jag typ HAHAHAHAHAH NO EFFING WAY!! Illa nog att  springa efter skolan jag tänker inte gå upp 5 am och springa 5 km. Jag kan inte ens springa 5 km. Nepps jag sprang dock en bit igår, det var nog runt 3 km tror jag.

HmmHmmHmm, imorgon är det Jeans for Genes day vilket innebär att man får ha jeans på sig om man donerar ett "gold coin" vilket är en eller två dollar till barncancerforskning. Det är ett bra sätt att samla in pengar för alla vill ju ha jeans liksom. Jag ska ha jeans imorgon är så himla trött på joggingbyxorna eller kjolen som man måste rulla upp för att inte se ut som en nunna.

Har jag berättat om min skolas canteen? Tror inte det. Föreställ er deep fried eller dränkt i majonnäs MUUMS.Jag glömde min lunch idag så jag försökte hitta det minst äckelfettiga, det blev en baguette med friterad kyckling i.

Okej jag pratar om vad jag åt idag jag börjar nog bli LIITE trött.

Godnatt
Aurora

Boom Boom Boom Boom I want you in my room lets spend the night together from now until forever

Japp Vengaboys var det här.

Vaknade imorse med ett huvud som sa att idag du ska lida och det är inget du kan göra åt det HAHA. Ungefär.
Migraine is a bitch.

Sov till halv 1, vaknade och mådde mycket bättre, Gayl hade ringt skolan och sa att jag stannade hemma idag.

Radion är alltid på här, från 7 am till läggdags pm.
I bilen åker man inte en meter utan radion heller.
Det gör dock absolut ingenting för aussieradion slår till och med Riviera Radio mamma!
Den borde heta Susannas hits eller något för  jag tänker på henne jämt varje gång jag inser att radion är på det är exakt som att lyssna på en skiva hon har bränt i bilen  påväg någonstans( man vänjer sig så att man inte hör den , ungefär som med AC man tänker bara på den när den är avstängd)
De spelar massa 90tal och 80tal och saker som Jack Johnson och Del amitri. Ibland kommer dock Britney spears upp men det får man väl tåla. När jag bytte kanal en gång kom jag till en med bara rap/hip hop och när jag tryckte vidare kom jag tillbaka till brakanalen igen.

Det har inte hänt något alltför spännande så jag skriver om alla småsaker istället.

Det var säkert 20 grader idag  när jag släppte ut hunden och jag gick en promenad för det vet jag att mamma hade velat att jag skulle göra, då stötte jag på 2 Magpies och jag lovar och svär det finns ingen äckligare fågel än Magpies, de ser ut som de där fåglarna i glasblåsarens barn förutom att de  har lite vitt på sidorna och världens största svartröda ögon. Sen istället för att kraxa så jamar de som små kattungar och illstirrar på en med huvudet vänt sådär på sidan så att de kollar rakt på en.
Och när sa schas och viftade lite med benen stirrade den äckligaste bara på mig och typ MIIJAAAAAUUUUUU. Då gick jag hem igen.

Jag trodde aldrig i mitt liv att jag skulle säga det här men HEJA HEJA HEJA VÄSTTRAFIK!!!!!
Imorn ska jag shoppa med Maddie och Gayl kan inte köra mig så jag tänkte kolla hur jag tar bussen till Marion men det står hur virrigt som helst och på tidtabellen står det bara när bussen kommer till de stora ställena som blackwood station eller city. De säger själva att " det är runt 6 olika stop emellan de stora stoppen, så räkna på ca en minut  på varje stoppom ni vill veta när bussen kommer till ditt stopp. ?!?!?!?! Fattar ni? När jag står på hållplatsen vet jag inte när bussen kommer för de tycker att man ska GISSA det!!!
Ååååh huvudvärk igen.

Alltså Aet på engelskauppsatsen var tack vare innehållet inte grammatiken mamma och pappa. Det var massa bockar överallt men hallå hur bra på engelska man än är kan man inte skriva som en native efter 2½ vecka.

I drama ska jag tydligen röra mig som en fjäder, vilket min dramalärare tycker att caterpillars gör. Så i vår nästa pjäs ska jag vara en insekt och de andra ska hitta saker/djur att jämföra med cellofan, tandkräm, en papplåda och gladpack.

Aurora

Somebody get my phone so I can throw it in a public pool and watch it float

Oi Oi Oi

Gissa vem som fick A på sin engelskuppsats? Jaaaag. I Sverige hade jag fått kommenterarer som " utveckla mer, varför? osv" Här skrev han bara " excellent thoughts, very interresting" och nåt mer, jag blev förvånad.
Trots att det bara var 600 ord istället för 800 liksom men jag anstränger mig faktiskt.

Dock så är min religion lite mer.. Hmm, öhh äsch vi går inte in på det tycker jag.

Alex på rave idag: Is your school big over in Woop woop?

Det var helt sjukt hur hungrig jag var idag, det var ungefär första gången på hela resan jag har varit hungrig, det var som att 3 veckors hungrighet samlades till idag och jag typ AHAHH!JLÄÅÅÅÅHÖÖÖÖÖGHGj ungefär och åt hur mkt som helst Maud sa "wow Rorie i have never seen you eat more than one bite before this is intense!"
Folk gillar ordet intense här, jag har inga mörkröda strumbyxor så jag tog bara ett par glansiga nylonstrumpor. Folk reagerar på saker man själv ser som helt normalt. Plus röda knästrumpor och Katie typ " wow shiny stockings that pretty intense" Andra kom och nöp mig i benen och sa " wow i thought that was actually your legs, they looked so perfect" I Sverige har ju alla nylonstrumpor på sig jämt och det är inget konstigt.


Någon skrev att de skulle till USA nästa år men nästan blev sugen på Australien pga min blogg. Jag säger bara såhär, Aussie is the place  to be.  Det är ert val men åååh. Coolare land + snyggare dialekt, what more is there?

Ha det fint
Aurora

The dawn is breaking, a light shining through, you're barely waking, and I'm tangled up in you

Idag fick jag den riktiga inbjudan till vixy bec och stephs 16årsfest. De har veerkligen ansträngt sig för allt verkar vara helt proffsigt gjort tom inbjudningskorten var spejsade.

Jag var hos Jane idag en stund efter skolan och hon berättade lite om folk. Det finns en kille in our year som är en av de snyggaste på skolan och en av Janes kompisar Emma, var tydligen jättekär i honom i yr 8 eller nåt. När hon frågade om han ville gå ut med henne hade han sagt " I'd rather date my sandwich" HAHAHA så sjukt lame och så sjukt kul. Emma är jättesöt så hon dog väl inte av det men liksom... Om man nu ska vara dum och dissa en tjej elakt så säger man väl inte så??!

Om jag lämnar in religionsuppgiften jag och Anton gjorde på lunchen så kommer läraren tro att jag är efterbliven och Anton kommer få fett med detention så den gör jag def om ikväll...

På torsdag ska jag shoppa med Maddie i Marion ( THE mall i the hills) och köpa svarta heels som jag kan ha på lördag, det är strictly black and white semi formal.

Juustja på food tech idag skulle vi göra focaccia med tomatsås skinka och ost och sånt mellan 2 lager. Självklart ska Michael vara äcklig och lägga på 100 lager av allting. Sen råkar jag hälla på för mkt olja och salt så när vår kommer ut ur ugnen är det bara en stor bubblande oljig klump där all ost har smält och runnit ut emellan det såg så sjukt äckligt ut tom läraren som brukar flippa om någon tabbar ( förra veckan satte alex eld på sconesen och carly tappade resten i marken)  skrattade för det var verkligen revolting. Jag kände mig som en av de i du är vad du äter när jag smakade på det. För det var man tvungen att göra.

Nu ska jag på Rotary. KOMMENTERAAAA

I stand in line, i've neven been included, i fit right in, until i somehow feel deluded

Footy!!! Det var kul fast jag fattar ingenting. Vi var på Port Adelaide vs Hawthorn, man kan jämföra Ports fans med AIKs ungefär haha. They are very passionate och väldigt up in your face om de vinner, vilket de sällan gör.

Tildas mamma körde oss till belair där vi hämtade upp Louie på vägen och träffade Jaz som också skulle med.
Vi var egentligen där för vårt Science project men vi kom på att vi skulle ta bilder i sista quartern haha. Först kom vi inte in för vakterna sa att " no we dont have any tickets under the name matilda"  så jaz flippade ur och ringde mel ( som jobbar på stadion och fixade biljetter till oss genom sin mamma) och gick till vakterna och sa att är ni säkra?! Så visade sig att de låg under "tilda" hur osmart är man då om man inte fattar det??
Jaja iallafall jag åt pommes frites ( osaltade, allt är osaltat här) och louie köpte en meat pie, det är australiensiskt!! Ganska äckligt också faktiskt, det tycker t.o.m dem.

Sen blev vi uttråkade och gick till mallen som låg bredvid jag testade mitt kort, som funkar! Och köpte ett anteckingsblock.
Vi gick runt där i en timma kanske och gick tbx till matchen sen, vi satt olyckligtvis på Port-sidan framför några galna fans som skrek hela matchen och typ ÅÄÄÄÄÄÖÖÖÖÖHHHHGHGGHHGH GOOOO POOOOOORT!!!!!! PORT RUUUUULES GOOOO PORT GO GO GO GO POOOOOOOOOORT!!!!!!! GOOOO POWEEEEER ( port kallas power) man blev utmattad bara av att höra dem.
Det roliga är att det är lika aggresivt, om inte aggresivare än amerikansk fotboll och i amerikansk fotboll har de hur mycket skydd som helst och i aussie rules har de typ shorts och linne.

På bussen visade jag mitt hus, min skola och ullevi för louie och tilda ( jaz åkte hem tidigare för hon jobbade) på louies mobil. Det gjorde mig glad att se hemma!
Sen gick bussen ( full av skrikande port fans för att de vann över myycket bättre lag) sönder på väg up in the hills och louies pappa hämtade oss och körde oss hem, i bilen var abba på radion.
It was a good day.


 Hawthorn running through some banner thing

See the hills in the background? zatz muh neybahood

Allt det blå på läktaren är port fans. Det är dock aldrig fullsatt på en port match  haha.


Me and Jaz at the footy




Me and Louie after the footy by the adelaide arena, a bit tired but in a very very good mood!



Before the game's started. GO HAWTHORN!
Although my team is now the Adelaide Crows!

Have a good night
Aurora

Vi kunde lika gärna aldrig någonsin möts, eller var vårt möte redan bestämt långt innan vi fötts?

Okej jag har ca 100 unika besökare om dagen och får typ 3-4 kommentarer. Jag ve att min familj, mina kompisar och några från forumet som jag nördat i typ 2 år läser men det är ändå bara samma som kommenterar. Jag vill ha meeer, mycket roligare att läsa då.

Idag ska jag på footy och har precis bäddat rent i min säng, det tog hur lång tid som helst för lakanen här är galna och katten hoppade upp i den 10 gånger fast jag lyfte ner henne jättefint och sa no pussycat go have some food. vid ordet food brukar hon galoppera till dörren för utanför finns hennes mat.



Det är väldigt crowded i min säng these days, när jag skulle fota låg hunden och sov men han har seriös kameraskräck och jag fick bilden när han var påväg ut.
Alla sover i min  säng, jag, katten, hunden, en liten liten ödla jag såg en gång. Skulle inte förvåna mig om spöket också sov där innan jag kom. Ja jag ljuger inte, vi har ett spöke. Gayl ville inte säga något till mig fast David frågade på skämt om jag hade hört några konstiga ljud och gayl skrek typ SHUSH DAVID! Men hon har alltid bott i gamla hus och det har tydligen ALLTID varit något. När hennes barn bodde här så brukade hon ( det är en gammal kvinna) tydligen gå in i Heras rum mkt när Hera var typ 4 år. Så när de pratade om henne när hon var äldre så hade hon tydligen sagt " what?! i thought that was the babysitter!!" De kallar henne Berryl. Jag fick veta detta i förrgår och om jag ska vara ärlig så förklarar det en hel del, katten har rätt många gånger ställt sig upp och vrålstirrat på ingenting, jag har bara tänkt att katten är senil för hon är ju 20 år och ganska förvirrad. Hunden har börjat skälla mitt i natten och jag har hört fotsteg som jag har trott var hunden men hunden sover alltid inne hos Gayl. Gayl har tydligen sett henne 2 gånger men hennes barn som bodde i det här huset innan de bytte vet tydligen mer. Gayl sa dock att hon gör inget, hon går bara fram och tbx i korridoren. Huset är ju trots allt 100 år.

Haha detta blir ju bara bättre och bättre!

Footy time
Aurora

Once I was told that a boy caught a cold, and he left to go home to get some sleep instead.

Sour skittles är det bästa som finns här i godisväg i Australien.
Det är ungefär det enda bra i godisväg nu när jag tänker på det.

Jag har faktiskt varit så ambitiös att jag gjort en liten film om en rundtur i huset. Ska lägga upp den snart när internet känner för att vara snabbt.

Idag har jag inte gjort så mycket, jag sov och när Gayl kom hem åkte vi in till Blackwood och köpte bäbistillbehör ( ungefär alla hon känner är gravida nu) och blöjor och skittles.


Och en pinsam grej som hände i skolan: Min frenzic lärare heter Mr Napier, dock på mitt schema står inte r:et med och jag räckte upp handen och sa typ " Ehm Mr Napie, uttalade det som Nappy och alla dog. Sen viskade någon i mitt öra att nappy betyder blöja på aussie. Hur ska jag kunna vet det? Det är inte mitt fel att the IT guys gjorde mitt schema retarderat.



Mamma pappa Susanna: HUUUUUUS


Min gröna gata, ner till höger är mitt busstop dit jag springer varje morgon med mitt paraply.

Nu ska jag iväg på middag med mina favoritrotarianer!!

Aurora

« Till bloggens startsida