Don't forget how strange it is just to be alive at all

Blir kort idag för jag skrev massa i ett mail till mamma som jag inte orkar skriva här sorry.

Alltså åååååh Murphys law är besatt av mig(och har varit det heela mtit liv) Jag minns när jag var liten och skulle smyga in i Susannas rum och göra nåt dumt som jag alltid gjorde när jag var ensam hemma men skjöt upp det om och om igen och när jag bestämde mig för att göra det så kom hon hem när jag var i full färd med att ta hennes pennor eller smink eller godis eller vad som nu fanns. Såna saker händer jämt. Typ idag när jag sa grattis till Mitchell på födelsedagen ( tildas pojkvän) så kom vi in på min  födelsedag och han typ what do you want for you birthday? Jackys phone number? Och jag svarade att neeeeej tack han har faktiskt slutat stalka mig nu thanks to Louie men han svarade bara att "nah he hasn't he'll show up when you least expect it" Haha jättekul  sa jag och slog upp engelskboken vi läser som handlar om talande grisar och kommunism och på första sidan står det " THIS BOOK BELONGS TO:
 JACK HOLMES 2008
Thanks Murphy.

Jag shoppade inte med Maddy idag för hennes mamma var arg på henne av någon anledning så hon fick inte det.. Men vi ska till Marion på torsdag som är shoppingmallen i the hills.

Maud kallar mig Rorie och då kommer Alex på att Rorie var en antik röd bil på någon reklam på tv och varje gång han ser mig sjunger han signaturmelodin jättehögt "RORIEEEE IT'S A RED LITTLE CAAAAR"

Jag pratade inte inför skolan idag för de skulle se ut nya house captains och de höll tal och grejer så det hanns inte med "so i won't embarras you today but in 2 weeks Aurora" sa han högt på assembly.
Jag blev välkomnad idag igen precis som förra gången och alla visste tydligen var jag satt och stirrade. Folk stirrar helt öppet och ogenerat på allt och alla här.

Nu somnar jag, it has been a rough week.

Wake me up before you go go don't leave me hanging on like a yoyo

ZOMG har ar ett fore skolan inlagg. Jag sitter har i min skoluniform och ater spenatpaj och en mueslibar. Det ar som det brukar vara, regnet oser ner och nagot fungerar inte, jag vet inte riktigt vad som inte fungerar an men det ar nagot for det kanns lite fel.
Idag innan forsta lektionen ska jag prata pa assembly, jag ar jattenervos for senior school ar typ 300 elever, det ar inte hela skolan men jag bryr mig ju inte om smaungarna i typ yr 7.

Jag ska verkligen forsoka fota idag men det ar sa trist ljus nar allt ar regnigt och blott. Har ar det dock sa att vintern ar gron med fagelkvitter och sommaren ar brun med extremt hoga temperaturer. De sager att 40-45 inte ar helt ovanligt att ha 1-2 veckor varje sommar, sen blir det svalare till 35, woho! Jag som langtar tills om en manad da det ar runt 20-25, jag ska latt ga tlll stranden. Fast Anton sa att jag nog blir valdigt ensam pa stranden men det ar ju bara trevligt.

Nooo double maths idag och jag fattar inte hur vi ska gora med det dar dromhuset pijweochuujnurv jaja det loser sig nog. Jag lyssnade pa Timbuktu igar, det var fint.

Skoldags for en utbytesstudent som nu ska uppleva annu en dag i sitt nya, tillfalliga liv.

Like a liar looking for forgiveness from a stone

HALLÅ?!??! Kommentarer tack det är skittråkigt att skriva om man inte får minst 4 kommentarer.

Idag var det skola som vanligt, vi hade ett prov i science och eftersom jag inte varit där fick jag göra det open book. Dock så var orden helt mupp eftersom det var sciencetermer på engelska så jag kunde inte ens kolla svaren utan kopierade bara Anton som satt bredvid, de flyttar inte ens isär bänkarna när de har prov här. Anton tyckte att jag skulle skriva hans namn på provet haha, det är ju typ sant.

Nästan klar med min English essay måste bara skriva ett avslut nu... Så himla seeegt.

Gjorde scones till food tech efter skolan idag, de var yummy fast sheisse vad mätt man blir!! Jag vet inte riktigt vad jag ska skriva nu för allt som var wooow  vad skumt förra veckan är vanligt nu. Typ att Alex ( som jag nu fått reda på har adhd vilket förklarar en hel del fast han är jättesnäll och sjukt rolig lite svårt att sitta still och vara tyst bara) skriker åt Anton så fort vi pratar " Hey that's Brooksies girl" Brooksie är Sam ( Brookes) som är i min Historybuddy men som faktiskt börjar gå mig på nerverna nu, grow uuuuup.


Tog foto för mitt school ID idag, jag ser ut som en fånge haha. Precis som på passet...

 Tilda fortfarande i skoluniform, 3 timmar efter att skolan slutat... Det är en oskriven regel att man sliter av sig den såfort man kommit innanför dörren

Something inside this heart has died, you're in ruins

Onsdag är det idag jappsjapps.

Har väl inte hänt så mycket förutom att jag blev så trött idag på alla rykten om aaallt. Det är verkligen lågstadienivå på vissa saker. Fick höra "Hey i heard that you like Anton, be careful he has a girlfriend" WHAT?! Anton?? Killen som lånar mig pennor och kallar mig Switzerland?? Not likely. 10 minuter senare " Hey howsit going with Sam? Här började jag skrattar för vadå? Sam är killen jag slåss med i History och som slänger plasten jag har min lunch i på rasten. Pratar man med en kille mer än 3 gånger om dagen är man 1 steg ifrån villa vovve volvo. Då fick jag lite hemlängtan faktiskt.

En som heter Lockie är världens bästa, fast han var ledsen idag av någon anledning och pratade inte med någon förutom när jag frågade om han var lite cranky idag. Sen tappade jag min sked på marken och enligt killarna är allt på marken deras, spelar ingen roll om det är pengar, pennor eller mat, bara de kan slänga det på varandra . Alex tog min sked som var hur äcklig som helst med massa jord och tomat på och typ HEY LOCKIEE och tryckte in den i hans mun bakifrån.  Alex är killen som tror att jag är från Spanien och brukar vara snäll. Han är lite förvirrad bara.

Killarna i year 12 har aalldeles för mycket after shave på, jag var vid Tildas skåp som är i en jäättetrång minikorridor där många från yr 12 har sina skåp och efter en minut kunde jag inte andas och en kille frågade jag om jag mådde bra. Jag sa emellan hostningarna att ja om han säger åt sina kompisar att ta det lugnt med after shaven. Jag tror de blev lite generade men det var bara för deras bästa. Less is more.

På fredag ska jag in till stan med Maddie och shoppa, jag behöver ballerinas, häften för skolan, pennfack. Pennfacken här är så sjukt overkill de är typ lika stora som skolväskorna och alla frågar varför jag inte har något så det måste jag väl ha då. Något till Bec Steff och Vix 16th nästa vecka. Jag måste lära mig att se skillnad på Steff och Vix men de är exakt likadana med blonderat hår, lika långa och samma ansikte och INTE släkt så det är ingen ursäkt det kan bli pinsamt om man säger fel.
Jag testar kortet på fredag mamma!

Vi gör något helt galet i retard maths och jag fattar iingenting vi ska bygga vårt drömhus typ och jag försöker förstå men det går inte. Oooch justja måste skriva min english assignment för mr carter NoOoOOoooOOooOOOOooOO Tilda föreslog att jag skulle säga åt honom att go get stuffed i'm Swedish men jag tror faktiskt inte det. Mr Carter är snäll men hans uppgifter makes you suicidal.

Det blir bättre och bättre nu när jag börjar göra saker och lär känna folk. Man får inte hemlängtan lika lätt och man känner sig inte lika disorientated.

Ööööh det var nog det för tillf'ället, jag har nog skjutit upp engelskan tillräckligt nu, 800 ord väntar på mig. Det är iof inte så mycket men när man inte vet vad man ska skriva är det rätt mupp.

Justja, berättade för Maddie idag om fenomenet Daimning idag! Hon blev väldigt intresserad av detta och det slutade med att Katie fick svårigheter att gå för resten av lunchrasten.
De tummar inte här! Tilda lovade mig att.. ja jag minns inte just nu men jag typ ok bra tummis!! Hon typ ÖÖÖH?! is that some Swedish shit again? Jag antar det, nu har jag infört tummis i Australien iallafall.

Aurora/Sweden/Spaniard/Switzerland/ 10 andra saker

One, twentyone guns

Idag hade jag på mig den riktiga uniformen. Det var jobbigt för jag hade inga strumpbyxor och kjolen öppnade sig hela tiden.
Ledsen för spegelbilden igen men gayl sov och så. KOLLA SKORNA
Vi hade assembly idag och Mr Anderson sa innan att " Aurora i'd like to talk to you afterwards" aaaaahhhhh tänker jag då och tar för givet att jag är in trouble. För lärare säger bara så till mig om jag har gjort något dumt. Jag har säkert brutit regler omedvetet pga att det är så strikt med massa småsaker.
Det han ville var dock bara att säga att på fredag på assembly ska han intervjua mig inför hela senior school om sverige och vad jag tycker om skolan och allt. KUL!!! Sånt blir jag alltid så nervös för, Tilda och Maddie lovade att de skulle applådera när jag gick upp på scenen dock.. Jag vet inte om det är bra eller dåligt.

Ja amanda jag fick kalenderliknelsen från dig men det var så spot on att jag inte kunde komma på något eget.

Juustja bussen!! haha jag är så dålig. Tilda (matilda) bor jättenära mig och vi ska ta bussen tsm fast hon tar den från en annan hållplats, så råkar jag ta den tidiga bussen och uppe i bergen är det extremt dimmigt ibland på morgonen så man ser inte ett skit. Tidig buss innebär 0 personer från st johns kanske någon från blackwood high och gamla gubbar. Jag har ingen aning om vad jag ska hoppa av dels pga bussen inte stannar utanför skolan och dels för att det är så dimmigt. Efter 20 min ser jag dock ett staket jag känner igen och tänker neeeeeej den har kört förbi skolan nu är det raka vägen ner till stan nästa. fast jag trycker på knappen typ 199 gånger och chauffören ser min uniform och stannar, i like aussies.

Från min skola är 2 stycken hemma med svininfluensa, det känns sådär särskilt som Sam slog mig hela history class och sen erkände att han hade haft huvudvärk i 3 dagar, förkyld, trött och värk i hela kroppen bra att han sa det innan jag satte mig där.

lalalalalalalaalaaa

internet ar daligt just nu. sitter inne hos Ryan och skriver;

Nagra av mina smeknamn har:

Sweden
Swedish
Sweeds
Switzerland
Spaniard
Laura
Rory
Swedenland

Idag gjorde vi scones pa food tech det var jatteackligt med ost och varlok i.

Var pa rotary ocksa det var kul god mat trevliga gubbar.

jag forsoker vanja mig vid maten men den smakar ingenting.. iiingenting. jag gjorde dock svenska pannkakor med minna till frukost i sondags!! det var gott. jag saknar pappas kycklinglar och mammas ingefarskyckling och ja... mat som smakar!! Jag ska pa footy med louie tilda och mel pa sondag. vi latsas att vi ska gora var frenzic uppgift dar men jag vet att loui bara vill kolla footyn. vi ska gora en brottsplats dar little swedish eric svensson blir mordad i omkladningsrummet pa adelaides footy arena med massa fotavtryck och sant. jag orkar inte forklara frenzicz just nu men det ar battre an fysik iaf!!! jag svor att nar jag gatt ut 9an skulle jag aldrig mer ha det och sa fick jag det typ forsta klassen har i aus haha. men nu ar det bytt for good.

anledningen till att jag inte ater godis har ar for att det finns bara choklad och chokladen har smakar som chokladkalenderchoklad fran 1800talet... fast Lindt finns!!! Lindt ar bra.

Folk ar snalla och nan som heter Josh ska tydligen lara mig hockey imorn.. Hmm visst vi far val se.

godnatt

Nobody ever pulls the seems 'round here but i don't really mind that it's starting to get to me

Jag är trött idag så det blir bara kort.

Jag har bytt matte till Retards maths, det är vad det kallas här faktiskt och det känns mycket bättre. De går igenom allting väldigt långsamt så att t.o.m jag förstår.
Anton i min maths ropar alltid "Hey Switzerland, have any swiss gum today?" För att han fick svenskt tuggummi av mig någon gång innan food tech. eller på Pe " Hey Switzerland how's you serve? You suck pretty bad" Det är sant badminton är en dum sport men jag gör mitt bästa!!!
Sam i min History stirrar alltid på mina anteckingar " wow you write REALLY big.... and REALLY ugly sen tog han min school diary och jag har inte fått tillbaka den.

I Food tech skriver vi en riktig värdelös uppsats, man får kopiera in från internet och man får inte hitta på något själv. Det känns så dumt vad är meningen egentligen? Det är nästan så att jag vill skriva en Ethel/Anette-uppsats med sjävlständigt tänkande och jämförelser och slutsatser. Inte bara kopiera in " Feretto ovens are 36 inches long"
Inte för att svenska är samma som food tech men det uppsats som uppsats!!

Min kompis Katie ska till Sverige en vecka i slutet på året och träffa släkt i Stockholm! Sen ska de åka skidor, hon frågade vad en spark var och vi googlade det och jag förklarade hur man tar sig fram på dem. Jag tror att hon skrattade i en kvart eller något när hon fattade.
På engelskan hade Mr Carter skrivit ett eget filmmanus, han är runt 60 år och väldigt.. gammal i sätt och allting.
Han hade försökt vara ungdomlig i manuset och skrivit saker som " Hey man, wanna do some trashing?" Det var lite kul.

Ööööhm...... På drama idag tittade vi på filmerna vi hade gjort innan. Vi hade ju skrivit om vad träden sa till oss, nu skulle vi göra pjäser av det och vi skulle vara känslor men ingenting dög om man inte hittade på något som var helt åt skogen ( fatta skämtet) och inte hörde ihop med saken någonstans. Då applåderade läraren och typ GOOD VERY CREATIVE!!!!!!!
godnatt

I can buy you oh yeah oh yeah. But i can't make you do what you don't

Allt flyter på nu helt okej, jag hade min första dröm på engelska i natt den handlade om tårtor. Det är antagligen mitt undermedvetna som säger åt mig att äta tårta eftersom jag blir äcklad av maten här. Inte maten som Gayl gör men den som säljs i skolan och den folk har med sig. Och det finns en del riktigt överviktiga tjejer på min skola så jag säger nej när de frågar om jag vill prova en ny sorts Freddo. De är helt galna i de grodorna här det är knäppt.

Sen har jag fått en stalker nu, Desse Julia Olive busskillen är INGENTING. När jag frågade Jane in drama varför "the guy who looks like a vampire" stirrar på mig började hon skratta och typ HAHA HE LIKES YOU! Jag tog det inte på allvar för pratar med lite för mycket med en kille här så är man tydligen jättekär. Men sen märkte jag att han stirrade och följde efter mig i rummet och de berättade att han hade gillat en som heter Maud och är en av få blondiner på skolan och att han tydligen är obsessed with blondes började jag tycka att det var slightly scary. Alla sa åt mig att stay AWAY from Jack Holmes he is SO weird. Jag fick ett skåp idag som jag inte kan få upp för det är omöjligt och när jag kollade bakom mig för att hitta någon att fråga satt han typ 20 cm bakom mig och typ " need some help?" AAAAHHHH!!!! Hur knäppt är inte det men ja han hjälpte mig och sen försvann han. Sen när en som heter Gemma i min History class följde med för att hjälpa mig gick han förbi och men stannade inte för att jag fick hjälp av henne. Han har inte ens sitt skåp i närheten!
Efter sista lektionen gick jag ensam till skåpet för jag tänkte att nu ska jag klara mig själv så klarar jag det såklart inte själv. Sitter där i typ en minut och försöker igen och typ where is vampire guy when i need him??? ( Innan i maths hade en tjej som heter Hannah ägnat större delen av lektionen åt att övertyga mig om att han skulle komma hem till mig och suga mitt blod) Och så försöker jag igen, det går inte, vänder mig om och där står han och så hjälper han mig igen.
Enligt Jane har han sagt till en kille i min drama class på msn att han gillar mig också. MMMUUUUUMMSSSS
Jane sa att han antagligen kommer fråga om mitt nummer så hon gav mig ett rejection number som ifall man ringer säger en röst " this person never wants to talk to you again" hahahaha! Men det är för elakt så jag ska bara hålla mig undan.
Han är galen.

Jag har bytt från physics till frenzic science vilket är 10000 ggr bättre eftersom fysiken var jättesvår och lite andra anledningar... Frenzics är kul vi får låtsas lösa brott genom att gå runt och ta bakterier och undersöka dem och så.

Jag ska antagligen byta matte också för matten är faktiskt svår, speciellt för mig som var i SUG ( stöd undervisningsgrupp) matten i sverige.
Jane sa dock att " vampire boy takes maths apps OOOPS aurora. woooho äsch jag bryr mig inte hellre det än att känna mig som en idiot i matten för smarta.

De i min frenzic class vill ta mig till en footy match så de har de bestämt att de ska göra.

Drama fortsätter att  vara som det är idag skulle vi springa runt i rummet och när hon skrek PAUS skulle vi försöka se ut som föremålet bredvid oss, vilket i de flesta fall var en stol eller ett bord eller en fläkt.

Sen hände det väl inte mycket mer.

Aurora

Universum är ett monster, men det har sparat dig och mig. Och jag gör vad som helst för att få ditt liv att verka bättre

Bambambam the other one bites the dust. Sjungs det på radion nu om någon undrade.

Skolan blir bättre och bättre, förutom pannkakor innan skolan på tisdag med några tjejer så ska tydligen en som heter Maud och försöker lära sig svenska av mig och kallar mig Sweden och min food tech/busbuddys( jag bus som i buss mamma inte bus) pojkvän som går i yr 11 tror jag han är den enda som numera frivilligt provar mina svenska grejer bra för att det är kul Han tycker det är äckligt dock men det är kul De ska tydligen ta mig någonstans på lördag kväll, nothing bad försäkrade de mig om ha ir nog bra jag ska säga det till Minna för hon följer med isåfall eftersom vi skulle sova över då.

Here Aurora! Try this, it's Sprite have you had Sprite before?

Killarna är snälla och jätteroliga men så galet omogna. De slåss heela tiden! VARJE rast och på lunch och innan lektionerna. Inte allvarligt för de lekslåss bara men de blir typ inkastade i fönster och bord och väggar.

Religion idag var kul, vi har en ganska sträng lärare som vill att alla ska vara tysta hela tiden och alerta och kunna svara på en sekund. En kille har en sån laptop som man kan ge instruktioner muntligt typ " Computer, shut down" Eller Computer, go to sleep" osv osv.
Han tar alla sina anteckningar på den och kan de inte i huvudet så när läraren frågade vad han ha hade skrivit slängde sig en kille över bordet och skrek COMPUTER SHUT DOWN!

å religion idag pratade vi om ifall vi trodde på Gud och hon frågade " So what was there before the Big Bang?
Samma kille svarar: Eh Dinosaurs?



På History satt jag och stirrade ut genom fönstret för läraren pratade om saker jag redan kan och helt plötsligt ser jag en papegoja i ett träd! Hur coolt är inte det på en skala?!
Så läraren typ " Aurora what is so interesting outside my class room? Jag blir jätteexalterad och skriker A PARROT A PARROT!!!
Alla skrattar för de har dem tydligen i träden överallt här och läraren sa att det inte är en papegoja utan en Rainbow Lorikeet. Men vadå det såg ut exakt som en papegoja, ändå stencoolt

Idag blev jag förväxlad med Switzerland.

Nu är jag trött.

Adios

Aurora





It has enough weed to please everyone

Today was a good day.
Mamma och pappa tro inte att jag inte trivs här!! Det gör jag verkligen jag fattar inte vad ni fick det ifrån att jag inte skulle göra det!
Lärarna var snälla(re) och folk kom fram och pratade och hjälpte mig idag. Skolområdet är såå virrigt och massa trappor och grejer. Om jag inte hittar eller om jag inte har Jaz eller någon jag halvt känner ställer jag mig bara mitt på skolområdet och stirrar på mitt schema och inom någon minut kommer någon fram och frågar vilken klass jag har eller om jag behöver hjälp att hitta.
Jag behöver ALLTID hjälp att hitta.

Till lunch äter folk antingen pommes frites, chips eller "freddos" jag visste inte vad freddos var och de blev helt chockade och skrek "OH MY GOD" GO BUY HER SOM FREDDOS KATIE!!!! Freddos visade sig vara chokladgrodor med någon slags fyllning, jag fick jordgubb och pepparmint. Jordgubb var okej men pepparmint var helt grön och slajmig och smakade tandkräm så den fick de behålla. Motsvarande hade jag med mig djungelvrål till skolan för att de reaktionerna och det var jättekul! Vissa hade den på tungan i typ en sekund och spottade sen ut den och antingen skrek de EUW!! Eller "i am very sorry Laura/Sweden/ attempt till att säga Aurora.
Någon kille gillade det när han kommit förbi saltet och bad om en till. Då slängde någon en footy boll i huvudet och skrek NO YOU FREAK THEY'RE GROSS! AND SWEDEN REALLY LIKES THEM DON'T WASTE HER STUFF JUST FOR FUN!!
Jag fattar inte hur han överlevde för jag fick en footy boll på låret och fick hålla i mig för att inte ramla ihop och gråta. De är stenhårda!!

Drama som jag nämnt innan blir bara galnare och galnare. Idag skulle vi gå ut och hitta ett träd som talade till oss. Alltså inte tilltalade utan talade.
Så skulle vi skriva ner vad den sa till oss. De var liksom intrycket man fick eller något.
Ingen fattade och en kille i min grupp skrev " It has enough wood to please everyone" Vilket tjejen som läste upp det läste fel och sa " It has enough weed to please everyone... Wait, what????"
Hahaha det var roligt.

Sen har jag bytt från media studies till food tech där vi just nu bakar. Jag bytte för att jag sitter bara med folk från year 9 och det är faktiskt inte bra alls.
Jag har enligt de andra hamnat i den "populära gruppen" vilket är så annorlunda från Sverige där de populära är de som tävlar om att vara elakast och sämst i skolan. Här ser de ut som vilka som helst och försöker i skolan. Förutom att många blonderar sig.

Jag har gjort nästan allting i mina klasser, matten och fysiken med fast jag fattade det ju inte när vi gjorde det då så det är ju bara bra med lite repetition.

En kille i min History klass är så söt! Alltså inte ytligt men på riktigt. För han tycker att historia är huur intressant som helst men han kan verkligen ingenting så varje gång läraren säger något nytt som är annorlunda han typ REALLY?!?! I had noooo idea! Och så antecknar han. Han satt först långt bort från mig och sen såg han att jag suckade och satte mig och väntade på läraren för jag satt i mitten och alla satte sig runt mig i en cirkel typ så han flyttade sig och satte sig bredvid mig istället. De är snälla här, jag fick kopiera hans anteckningar när jag inte hann med att förstå vad läraren sa, utan att behöva be om det!

Vi hade assembly idag vilket betyder att hela skolan sätter sig i gympasalen och så berättar alla principals om saker som hänt, de pratar lite om Gud och några elever säger saker.
Idag sa rektorn bland annat att " we welcome our new exchange students blablabla någonting from new zealand and
Auro...ra LiDDDDDman from Sweden. De tycker det är jätteskumt att jag har d'n i mitt efternamn i mitten..
Hmm det var nog allt. Jag börjar få kompisar!
På tisdag INNAN skolan ska vi in till stan till pannkakshuset och äta frukost. Det blir nog kul.

När folk kommer och presenterar sig  säger jag att "Hello, Aurora from Sweden"
yeah yeah i know.
Eller yeah i kinda gathered.

Och en kille i min english class frågade om vi hade IKEA i Sverige.
En annan kille svarade att " DUDE! Ikea IS Swedish!
Oh, i thought Ikea was just made by Swedes...

Mamma pappa: Jag kan inte prata i telefon/ skype ikväll heller för vi ska och se en film som Hera varit med och gjort, men imorgon!

Mitt nya nummer är:
0420207205
Japps.
  Idrottsuniformen!! Inte för att jag hade gympa idag men det vet ju ingen annan och alla har den typ varje dag ändå.
Om man säger såhär: Att ta på sig den ordinary one känns väldigt mycket som att gå runt på Samskolans lussedans

Ha det bra.!

Och kanske älskade dig, spelar det nån roll? Nej kanske ingen, kanske allt egentligen.

Vi var på IKEA idag!!! Det var jättekul och jag gick runt bland Billy-hyllor och Evert-skåp. De hade t.o.m filtar som hetter Snigel haha ingen fattar.
Vi åt köttbullar med potatis också, australiensarna hade förstås pommes frites till men  jag sa att "Nej!! Så gör man INTE i Sverige så Hera tog också kokt potatis och Gayl åt någon lax med sallad.
De har inga osthyvlar!! Så jag letade jättemycket efter det åt dem och sen frågade jag en tant som jobbade där om det fanns cheese slicers. Hon svarade jättedrygt att "eh noo we don't sell them here" och tittade hur hånfullt som helst på mig.. Jag blev så arg över hennes ton att jag sa till henne " That's not very Swedish!!" Tittade argt på hennes gula och blå Ikeatröja och gick därifrån. Haha man blir väldigt patriotisk av sig när man är borta såhär.

Gayl och Hera gillade namnen på grejerna och frågade vad allt betydde och försökte uttala det, ibland lyckades de ganska bra faktiskt.
De tycker att det är jättekul att jag säger "Ikea" och inte ajkea som de gör och berättar det för alla haha.
I Sverige hade alla reagerat typ jaha? Intresseklubben, på en sån grej men här blir de jätteförvånade och säger REALLY? Ickea? How strange!!!!!

Matsektionen på Ikea är bääääst! De har massa skumma grejer också som knappt svenskar köper ens. Iallafall jag köpte Marabou, Daim ( De äälskar Daim här!! När de smakade sa det att " this is dangerous!!") Nyponsoppa!! Jag blev . såå glad jag älskar nyponsoppa. Flädersaft, salta sillar ballerina och djungelvrål.

De bryr sig inte mycket om lunch här. men det är jätteskumt jag glömmer att äta! JAG glömmer att äta.  Jag äter knappt mitt saltlakrits, hur normalt är det liksom. Och när jag kommer på att oj idag har jag druckit ett glas apelsinjuice och inget mer så är jag ändå inte hungrig. Men jag äter ändå så att de inte ska tro att jag har ätstörningar eller något. Haha Aurora med anorexia vilket skämt..

Jag har köpt simkort till min mobil också men det är inte aktiverat än men det ska jag göra snart.


JAG VILL HA BREV!!
Adress:

Aurora Lidman
c/o Gayl Sparnon
1 Darwin Avenue
Hawthorndene
SA 5051
AUSTRALIA

skriv skriv skriv!!

Mamma skicka en osthyvel någon gång som jag kan ge till stackarna här.

De visade mig stan idag! Det var jättegulligt, själva city är mindre än Göteborgs och omringat av parker och massa massa kyrkor, men fina kyrkor! Det är europeiska gamla kyrkor som har skickats hit i delar annars hade de inte varit lika gamla som de är nu.
Vi bor väldigt nära ett naturreservat där det tydligen är massa djur på sommaren alla möjliga native Australian animals. Gayl sa att de har koalor i trädgården ibland.
Jag hörde dem inatt! De låter helt galna.
Tänk er ett får som bräker fast utan "vibrationen" om ni fattar? Istället för MÄääÄÄääÄääÄÄÄÄäääÄ så är det bara määäääääää.

Imorgon börjar skolan!!
Lite nervöst men det ska nog bli bra.

Ha det fint allihopa!

Och varje moln är trasigt, du räknar allt sorgligt natten lång och hon du älskade en gång

Lite bilder på Wolfgang och Aramus nu!

 Wolfy som han kallas, världens finaste och gladaste hund som finns typ. Han gillar inte kameror han vände bort huvudet varje gång jag tog fram den haha


 Aramus i min säng, hon sover i min säng också haha. Hon är fett gammal, 20 år visst tror man inte det??

 Jag saknar världens finaste katt dock. JAG ÄLSKAR DIG RAMSES!!! Mamma pappa jag vill se honom i cam sen!!

Iallafall. Idag kom det över Rotaryfolk med Krispy cream donuts från någonstans. TUR att de inte finns i Adelaide säger jag bara!!
Sen kom en telefonreparatur och skulle fixa Gayls telefon och han hade en sjukt ful peruk!!! Den var brun med tjocka fina lockar och så stack det ut grått rakt tunt hår under alltså jag dog.. Men det gjorde Rotarymänniskorna också han får skylla sig själv att han ser helt ding ut.

Reklamerna här är helt hysteriska jag har inte kollat så mycket på tv men på bion ( såg Harry idag) så åkte vi till grannområdet Mitcham till Wallis movie theatre och istället för filmreklamer som vi har kommer det upp en bild på någon som tydligen jobbar på bion och en jätteful signaturmelodi och så sjunger de i typ 5 minuter " THERE'S NOTHING LIKE A MOVIE AT WAAALLIS" Om och om igen så himla fult jag garvade ihjäl mig. Sen är reklamerna jättedumma de hade massa pingviner som var djs på en reklam för en telefonoperatur och på alla tvättreklamer är det bara en leende kvinna som typ "I Always wash MY clothes with "blablabla" it REALLY works you should do too!"

Åh nu har de satans råttorna börjat hoppa på taket igen. Jag ska dräpa allihop annars blir jag knäpp.

Jag ska bara hämta Aramus och sen hoppa i säng, godnatt allihop!

Aurora

Igår gick jag in på ett café och ville ha en muffins, utan russin och utan choklad en vanlig jävla muffins

Å^PKJOIUG&%D%¤HFGUHKUYGVFGH jag skrev ett ASLÅNGT inlägg och helvetet bara försvinner.
Nej det blir en kortversion.

Jag gråter på Arlanda när jag säger hejdå. Det är helt okej på planet fast Minna ( tjej till adelaide också) var ledsen och det var ju trist..
Iallafall vi landar i Bangkok där jag blir anklagad för att ha bomber och en jävelthailändare som seriöst verkar tro att han är James Bond kollar mina grejer och typ: This is glass? ehe.. I DON'T think so. Nehe synd för dig men det var det!! han blir fett besviken för han har ställt till med värsta showen och börjar leta bomber och knark i min skannade och godkända handväska men nepps. Han hade sönder min handväska också bara för att jävlas.
Sen köper jag och två till en smoothie på flygplatsen. Det skulle vi INTE ha gjort. Smoothie i Thailand = nej
Den hette Red and mango eller något sånt men borde seriöst hetat Salmonella light för det var ungefär symptomen och att man blev illamående. På planet till Sydney satt jag bredvid en fett skön Aussie som hette Sheldon, 35 år och hade rest i Europa i 5 veckor men längtade efter sin son som var 10 år. Japp vi blev best pals. Jag berättade om inlagd sill och filmjölk. Han trodde att "fermented milk" var mjölk som vi låtit stå några veckor och sen åt med flingor typ haha. Sjukt nasty men jag förklarade att så var inte fallet.


I Sydney blir jag och Minna upphämtade av 2 rotarytanter som vi ska bo hos. Den natten var nog den värsta i mitti liv hittills. Jag går inte in på detaljer men jag har hellre smoothiesalmonella i resten av mitt liv än upplever det igen.
Alltså tanten var jättesnäll men hemlängtan is a bitch.

Dagen efter åker vi in till Sydney och kolla operan och bron, det var kul!  Bilder kommer senare i inlägget.
På flygplatsen åt jag lunch med Sarah och hennes pojkvän det var jättekul att träffa Sarah igen! Hon ska hälsa på mig i Adelaide och jag kanske ska till Sydney någon gång.
I Adelaide blev jag mött av Gayl ( värdmamma) och Debbie ( kontaktperson)  Minna blev mött av sin värdfamilj med FEM värdsyskon! Alla är sjukt snälla här och frågar om jag vill ha något för att känna mig mer hemma. Debbie är exakt som Berta i 2½ Men, inte lika dryg dock men annars är det läskigt! Haha.
Gayl är supersnäll och Hera ( henner dotter) kom hem lite senare och hon är superdupersnäll! Alla skrattar och ler hela tiden här. De har en hund, Wolfgang (wolfy) som är hälften dingo, en sån australiensisk vildhund som ofta är rätt dampiga och vill äta folk men den här är sjukt snäll och JÄTTESÖT och vill gosa jämt. En katt Aramus som är 20 år och var jättebitchig tills hon blev senil och glömde att vara elak, Hon bestämmer över Wolfy dock. Sen har Victoria ( Ryan, min 30åriga värdbrors fästmö som jag tror var rätt bakis när jag träffade honom haha de bor jättenära, en korridor genom huset till ett annat typ) 3 ormar som var såååå söta. Det är Heras också men jag fick inte hålla dem för 2 är sjuka och den 3 har blivit skitsur sen hon fick barn. Den minsta som är en Baby och heter Baby för tillfället, döpte jag till Sven. De gillar namnet fast Hera gillar Baby för Baby kommer bli fett stor och då är Baby ett bra namn. Det är pytonormar btw.
En av dem har inte ätit på 5 månader för att den har fått virus som gjort att käken bara har luckrats upp och försvunnit. Men nu ska de göra världens första ormkäkestransplantation! De har en donator i Melbourne så Hera är jätteglad för det är tydligen finaste ormen. Jag har en skål i mitt rum full med cigarettändare haha. Gayl har slutat röka men jag är rätt säker på att de andra röker både det ena och det andra om man säger så! Barnen är lite hippieaktiga men det är bara härligt.
Hera berättade att hon hade eldat upp sin skoluniform när hon slutat och att det var tradition haha.
Nu kom " a land down under" upp på radion BRA MUSIK HÄR! Haha

Mitt rum är supermysigt jag har en elektrisk säng som blir varm när man sätter på den, underbart!
Men som sagt allt är toppen och behöver inte tvätta själv sa Gayl men det ska jag göra iaf, fast jeans tvättar vi tillsammans sa hon och det är ju bra. Jag säger inte vad jag åt till frukost för då kommer mamma bli arg men det var faktiskt den nyttiga lightversionen jag tuggade i mig när jag kollade på förpackningen.
En lite rolig grej: Igår blev jag erbjuden "mineral water" och tänkte automatiskt något i stil med Ramlösa i huvudet och tackade glatt ja. Det visade sig vara typ kolsyrad citronsaft.. Hmm i'll probably stick with vanligt vatten framöver.
Inatt lät det som att 100 små apor hade krig på taket men Gayl ropade att " it's just the possums! we have them in the trees around and they get up at night" jaja bara att vänja sig vid Salmonella-smoothies i Bangkok, vi visste inte vad som komma skulle. BLÄÄÄÄEEE ( notera de snygga magväskorna vi var tvungna att ha)
några av oss som skulle till aus/nz inte alla dock I Bangkok före smoothiesarna några men inte alla till nz/aus

Bilder:
Flygkompis Minna (påväg till bangkok

 Jag och flygkompis Felix!

 I Bangkok på smoothiestället kan kärlek köpas för pengar


 Jag och Minna i Sydneey, våra rotarytanter var inte så pro på att ta bilder som ni ser.

 Mamma pappa suss ser ni hotellet vi bodde på när vi var här?
 L'opera

 Sydney  airport, ser ni att det står Adelaide?? Jag vet onödig bild.

 Mitt rum! Jag har packat upp nu så väskan är undanplockad. jag kunde inte sitta vid datorn där så länge så man fick hitta internet i något annat hörn av huset. Jag sitter just nu i köket.


Det tar äckligt lång tid att ladda upp bilder så ni får mera på typ djuren och sånt sen.
Vi ska se Harry Potter ikväll!!

Eh, Eh, There's Nothing Else I Can Say

Precis. Jag har inga känslor alls. När Desse grät och jag kramade alla hejdå var det jobbigt.
Men jag fattar inte att jag ska åka.
Alls.

Alla omkring mig verkar ha gjort det, och de som ska åka efter mig eller samtidigt verkar ha friska reaktioner på det och springer runt som David H på amfetamin...
Jag gör raka motsatsen, jag sitter här och skriver rent mitt Sverigeföredrag och lyssnar på musik av lägsta klass.
Det är nu man ska lyssna på djupa låtar så att man fylls av djupa känslor man ska ha innan man åker.
Jag lyssnar på Lady Gaga och känner ingenting.

Jag åker hemifrån om mindre än 11 timmar... Det ni fast jag åker inte från Sverige förrän klockan halv 3 imorgon. Tänk på mig då.

Jag vet inte om jag bloggar mer innan jag kommit till Aus så om inte är detta mitt hejdå på bloggen.
Önskar mig lycka till.
Detta är dagen man aldrig tror kommer komma.

Adios amigos
Aurora

Watching the whole world wind around and round, I'll be coming home next year

Så är det.

Nu har nervositeten börjat, jag undrade väl när den skulle hälsa på. Eller ja, nervositet i form av illamående kan man väl säga woo jag kommer kräkas överallt känns det som.

Desse har kommit hem nu och vi ska träffas imorgon och på tisdag kommer mina tjejer hem till mig på gråtkalas... Blir det väl. Vi ska åka ut till Saltholmen en sista gång nu.

Kunde inte låta bli att döpa min väska ändå, Amanda smittade mig och nu är det omöjligt att sluta. Samsonite - Svante står i vardagsrummet näst intill packad och klar.


Detta är så knäppt


Aurora

Blixtar och dunder, magiska under

3 dagen jag shoppar med mamma efter saker som min resväska iiiiiiiine behöver någonstans.
Idag köpte jag faktiskt ett mjukis/träningskit som jag kan ha "hemma" när det är kallt eller på Karaten!! Haha Karate vi får väl se hur det går...

Just nu har jag hicka, det är skitjobbigt och jag är på gränsen till att somna.

Anledningen till detta inlägg är att jag har 4 dagar kvar i mitt fosterland, med min familj, min katt, kompisar, saltlakrits, Göteborg gaaah det är galet. Notera dock att även om jag skriver att allt är galet och man kan få intrycket av att jag har lite resfeber nu är det så att jag är helt känslolös. Jag skriver bara såhär för att det är sånhär jag borde vara.
Är faktiskt ganska glad över det just nu för på tisdag kommer jag gråta floder, på onsdag med wohoo...


Känslolösheten beror på som jag tror att jag sagt innan är att jag för någon vecka sedan hade ALLA känslor man kan ha och det blev för mycket för mitt psyke så det blev kortslutning och allt stängde av sig. Som för min iPod när jag tappade den i toaletten och den var på.Då blev det också kortslutning fast den funkade igen när jag blåst på den med hårtork en hel dag.

Jag kanske ska torka mig med hårtork efter varje bad???


Jag ska nog sova middag nu för jag har en känsla av att jag har ordbajsat en del i det här inlägget.


Aurora

And one day you'll find out he wears a disguise

Det börjar dra ihop sig nu, på riktigt den här gången. 6 dagar är lite. För lite och för mycket.

På ett sätt önskar jag att jag hade ett år kvar och på ett annat en dag.

Idag har jag köpt resväska! En enorm sak som dock bara väger 4 kg och tar 138 liter!! Fast jag har ju min gräns på 20 kg att packa ner mitt liv i. Eller nej. 16 kg blir det för att väskan väger också HÄRLIGTTTTT.
Varje gång jag tittar på den blir jag förvånad, det får säkert plats 5 små barn där i. Jag funder på att döpa den men det känns ändå som att en gräns har gått vid att döpa saker nu.
Jag har ju Acce ( Acer-dator) Curt ( Canon-Curt) och Sammy (Samsung mobil) det kanske räcker.

Bunkrat upp med body butter i olika färger och former och dofter och smaker(?) om man ska lita på JD i Scrubs har jag också gjort!

En sak som är ungefär sämst, fruktansvärt och bara sorgligt är att The one and only Killers spelar ikväll. På hultsfred och den som utan tvekan helst vill vara där inte är där. D.v.s jag som älskar älskar älskar dem. Brandon Flowers målbrottsröst har tröttnat på att upplevas genom Koss the Plug.

Så nu gäller det att förbereda sig inför sitt livs hittills överlägset största äventyr, utmaning, upplevelse.
Innan dess ska jag ta bort tandställningen, skriva klart Sverigeföredraget och träffa folk jag träffat nästan varje dag i 3-4 års tid och säga att nu tar vi paus i sisådär 12 månader all right?

Nu ska jag testa om jag får plats i min resväska adios amigos.
Aurora

A life of sanity and dignity you know it takes two

Fick en kommentar om att jag haft bloggen "mitt år som utbytesstudent" i typ ett år utan att ha åkt. Jo men jag har ju skrivit om förberedelserna och jag trodde inte att jag skulle skriva så mycket som jag gjort hittills och vadå det är min blogg jag skriver vad jag vill.

Idag är det första juli och det är den här månaden jag åker, om 2 veckor.
När jag kommer hem från sommarstället om en vecka ska jag börja packa och säga hejdå till folk. Det kommer bli skitjobbigt men jag ser fram emot det också.

Som jag har nämnt innan har jag aldrig aldrig aldrig haft såhär blandade inför något som jag har inför detta. Att se fram emot, frukta, spänd, lättad och att det enda jag vet säkert är att jag kommer landa den 17 juli kl 16 Adelaide tid. Är svårt för någon som hela livet vetat vad som händer, och i småsaker som grupparbeten alltid varit den som styr för annars blir det fel. Jag har till och med varit tvungen att veta hur filmer och böcker ( med undantag för harry potter) slutar innan jag läser/ser för det blir för frustrerande att överraskas.
Det är som att blunda när man hoppar, man vet att vattnet finns där, men inte vad som är i.

Skriver mer någon dag innan jag åker.
Aurora
« Till bloggens startsida