For my people in the front, in the nosebleed section

BIG DAY OUT WAS AMAZING!!!!!!!!!!!!


Om man kollar på numret på min biljett ser man att det var mer än 40.000 där. Det var 5 scener så att man kunde gå emellan och se banden man ville men tro mig det var SVÅRT.  Jag och Jeanne stannade på dubbelscenen där man spelad varannan på orange och varannan på de blå. Jag visste att om jag inte stod längst fram på Eskimo Joe skulle jag inte vara glad så vi parkerade oss vid staketet när dörrarna öppnades. Eller ja vi gjorde så att Jeanne tog platser och jag gick på toa och köpte pommes frites så kom jag till henne och hon kunde gå på toa haha. Det blev ju inte riktigt så, flera band spelade på scenen innan Esk Joe men då hann jag också se ett som hette BlueJuice och ena sångaren gav ALLT för publiken, när de var klara var han halvt medvetslös och nästan naken och utan skor.

Eskimo Joe var underbart, jag stod längst fram i mitten, sjöng med i alla låtar och Jeanne mådde dåligt så hon armbågade sig ut ur publiken och jag hade tur som inte blev krossad där framme, alla som crowd surfade var bara äckliga människor så alla skickade fram dem till security som tog ner dem haha. Var lika kul varje gång man såg dem börja gråta för att de inte fick se mer.
När Kav såg mig i ögonen gav jag honom en slängkyss och han blinkade åt mig. Jag dog. När de spelade Don't let me down så kan jag säga att jag behövde inga droger ( som defintivt var närvarande där) jag var hög iallafall hahaha.

Sen när Hilltop Hoods spelade, de är Australiens största hip hop band, de är så stora här så ni fattar inte. De kommer från Blackwood, där jag bor och gick på Blackwood high, en ganska skum public school men ja, man ser ju hur "dåligt" det gick för dem. När de spelade samlades ALLA på big day out vid samma scen och jag tänkte att shit pommes frites jag kommer aldrig komma in ( jag hade gått för att äta något eftersom senast jag åt var 6 timmar tidigare) men alla släppte fram mig och det var faktiskt ganska häftigt att höra 40.000+ skrika Hilltop och göra deras speciella rörelse med handen samtidigt  och jag trodde aldrig att jag skulle gilla deras musik men min nya drog är nosebleed section  så ja...

Sen var det Lily Allen och gissa vem som var längst fram igen? Haha jag har skillsen, iallafall hon var jäättebra! Att hon rökte på scen var ju " omg i cant believe she did that!" Seriöst Australien GET OVER IT, hon är från europa och cigg är fasenimig bättre än att vara ett dopehead som hälften av er är! Jag sa inte detta men det är ju så. Att röka på är heeelt normalt men om någon röker cigaretter så är de inte värda mer än en råtta.
När hon sjöng Fuck you very much ( mot rasism och homofober) så var det underbart att se hela publiken + lily + security vifta med fingret hela låten.
När Dizzee rascall sjöng "Bonkers" kändes det också bra, inte för att jag gillar mer än 2 av hans låtar men ändå kan man säga att man sett honom!

Sen var det bara att vänta på Muse medans band efter band man inte ville se spelade. Muse var huvudakten på BDO och då samlades alla som jag sa innan plus folk som hade köpt bdo-biljetten men bara kom för Muse. Vi började på 4 raden vilket är bra jobbat för de bandet men endade up på 10e i the mosh pit ( farligt att vara där om man inte är 3 meter långt och body builder) men ja inte vårt fel, det var några riktiga puckon så bara puttade folk och hade man ramlat så hade man helt seriöst kunna bli dödad av folk. För att beskriva hur mycket folk det var där så kan kan man säga att om man inte hoppade med publiken så flög man upp och ner ändå för att man satt i princip ihop med folk.

Så när det var slut gick jag till en trappa någonstans och dog där, när man har dansat fråm kl 11 till klockan 10 har man ganska ont och är ganska solbränd ( inte så farligt som jag trodde det skulle vara dock) fick ett sms från Josh som frågade var vi var och jag svarade bara " a stair somewhere, please dont come im disgusting and so are you" men han hittade oss och by this stage så känns det som att jag vet vilka mina bästa kompisar är, som jag kommer ha kontakt med efter året.
Listan är lätt jag skriver namnen här och sätter u efter utbytesstudenterna
: Jane
Josh
Jeanne u
Farina u
Anna u
Celine u
Ingrid u
Minna u ( hon bor bara en timma från mig i sverige ändå)
Hannah
Maddie
Katie
Lockie

Efter 7 månader är det ganska bra. Jag har mer kompisar men folk som verkligen betyder är inte lika lätt.

Igår skulle Jeanne ha födelsedagsfest men vi åkte bara till stranden istället, inte glenelg utan Christies beach som är en jättevacker strand som aldrig är crowded och det var jättemysigt att hoppa i vågorna och träffa nya människor från hennes skola och sen åkte vi hem till henne och hade bbq.

Bilder kommer nuuu




Me and my <3 ticket 1½ before they opened the gates.



Jag skulle inte vara sämre än någon annan att visa vilka jag älskar.



Jeanne började smått att visa vilka hon kom för att se men tyvärr har jag ingen bild på när han hade Museklistermärken i hela ansiktet och musetröja och muse skrivet på benen.



Okej att skriva "Joe" på benet gick ju sådär... Inte lätt att veta vilket håll bokstäver ska vara när man skriver uppochner!



Jeanne and Alicia AT THE FRONT weeee



BlueJuice började halvnormala



ut i publiken



Av med kläderna



Näsblod,även om det inte syns..



ESKIMO JOEEEEE



Gitarristen är snygg



Lilyyy



zomfg i cant BELIEEEVE WHAT SHE DID............. vomit



Muuuse



Effekterna var tydligen de dyraste BDO haft hittills.



To give you an idea how it was...

Anyway to keep it short it was amazing.



När jag först hörde att Muse sjöng en cover på House of the rising sun så blev jag arg. Man får inte röra klassiker, men jag måste erkänna att den var superbra!

Kommer bilder från Christies beach senare. Det var en sån eftermiddag som bara var perfekt, det är inte för varmt och dagen innan har man varit på konsert och låtarna spelas forfarande i huvudet och man bara har det fint.

Mastodontinlägg var det här så jag förväntar mig en bättring i kommentarerna!!!

   Filmade tyvärr inte Esk Joe men iiih en av deras bästa låtar fatta hur BRA DET VAR

Oh the sun is shining far too bright, for it to still be night.

Idag har jag varit ovanligt glad! Kom sent till ungefär alla klasser igen pga mitt skåpslås som jag "<3" inte riktigt va...
Koden är dum i huvudet, den fungerar när jag övar på den hemma, men inte när jag ska öppna mitt skåp.. Josh har skåpet bredvid och när jag fick rabies och nästan skrek att " ITS NOT WORKING!!!" Så slog han på låset så att snurran på den fastnade och det var helt paj! Han skrattade och sa "oops" och sprang iväg medans jag var tvungen att ha hjälp av typ 5 lärare att fixa det igen..

Imorn ska jag till Big day out, det ska bli JÄTTEROLIGT.




Före detta utbytesstudent från Danmark och jag som Lucia!

Auroooora

So come on, Jack be nimble, Jack be quick! Jack flash sat on a candlestick. Cause fire is the devil's only friend

Okej för det första! Tack så mycket ni som gillar min blogg! Själv tycker jag att jag skrev bra i början innan jag åkte och att den har blivit tråkig! Och Maria som frågade hur jag klarade att veta hur mycket farliga djur det finns här. Jag skulle verkligen inte kunna bry mig mindre! Ser jag en orm ( vilket jag har gjort 2 ggr hittills) så går jag ju inte klappar den liksom.. Samma med spindlar, här är de stora och håriga de ofarliga och de små de man ska akta sig för. Hajar och maneter? Näää Adelaide har massa vithajar men de är ju inte på stränderna direkt. Det enda man ska veta är att bada inte om stranden är tom. Vilket europeer gärna gör men det är tecken på dåliga saker.

Idag var första dagen av skolan, Jag grät när väckarklockan ringde, det var hemskt att vakna så tidigt.
Iallafall när jag kom till skolan kalastidigt var 0 personer där så jag gick till "mitt" skåp för att se om någon hade snott det och japp de hade de! Jag blev skitglad för jag visste inte vad jag skulle göra så jag vandrade omkring med min en miljon kilo tunga ryggsäck ( japp här har man skoluniform ryggsäck!) sen såg jag Jane och hon hjälpte mig fixa nytt lås hos Mr Anderson som inte sa något om mitt nagellack! Andra lärare typ slaktar en men jag är ungefär den enda han är snäll mot på skolan och ja, låset var en mardröm i verkligheten. Jag fick inte upp rabieslåset! Jag kom sent till ALLA lektioner pga det! Jag var den första som en ny lärare lärde sig namnet på för att jag kom sent till hans klasser för att jag inte kom in i mitt skåp. Kombinationen är en mardröm! Först typ klockvis till 23 4 gånger sen motsols till 9 2 gånger osv.. Jag dog

Sen skulle jag gå hem vilket tar en jäkla tid och Janes mamma körde förbi och stannade och sa att de skulle ta mig hem! Jag älskar Jane och hennes mamma de är bäst. Är alltid supersnälla och Jane är en sån som när man ser henne tror man att hon är snäll och blyg men när jag lär känna henne fattar man att hon är ganska insane.

Okej nu har jag inget mer att säga för jag är jättetrött, jag tog hem mitt lås idag och övade på att öppna det! Jag lyckades så nu får vi se om det får för sig att jävlas med mig imorgon. Det kommer det säker och då kommer Josh få slå mig i huvudet för vi slog vad..

Jaja talk to you latersss

I'd like to make myself believe that planet Earth turns slowly



Från the house boat trip. De 3 son dansar är Jeanne, Farina och Celine sen är det mest folk som skriker men det är iallafall något! Man ser inte mycket för att det är mörkt
Jag åker till Goolwa ikväll så det blir uppdatering när jag kommit hem på lördag eller söndag:)

Wait. OK, you gotta look before you go

Idag kom Jeanne hem till mig och vi gjorde typ ingenting. Satt ute lite och gungade i hamocken eller hur det stavas och kollade på twilight och åt croissanter.

När jag gick ut med hundarna idag såg jag en koala JÄTTEJÄTTENÄRA så jag sprang hem och skrek KOALA och hämtade kameran och sprang dit igen.





Jag ba en förbipasserande ta en bild! Världens äckligaste bild typ hej-jag-ser-skitfet-ut men jag har flera ursäkter! Det var 35 grader + att jag grät hela dagen igår + att jag är dunderförkyld + att jag tryckte in huvudet på bilden.

Imorn ska jag till Goolwa och se det sista av Tour down under som är Australiens svar till Tour de France.

Gabi åkte hem imorse också..



I will miss her



Come to the chocolate machine!! Your gonna spend aaaaall your money there, lets go!!

Well known quote by ingen mindre än Anna-Fernanda Scalla Menotti.
Bara att skriva namnet får mig att börja storböla och jag har hemsk huvudvärk från att ha gråtit hela dagen.

Igår på hejdåmiddagen var jag inte särskilt känslosam alls.
Jag Ingrid och Emil åkte hem till Ingrid vid midnatt och sov tills vi vaknade 4 am, tog taxi till flygplatsen där Anna stod leende som vanligt med Rotarykavajen på och hennes 64 kg bagage.  När vi gick igenom security insåg jag att jag hade hela min necessär i väskan och fick panik och sa att snälla snälla kan jag lämna den här. Men nej skitvakten sa nej. Iallafall jag börjar storgråta för att jag inte vet om jag kan säga hejdå till Anna vid gaten och allting ordnar sig till slut.  Men när jag väl börjat gråta så gick det inte att sluta och när Anna också började så var ju hoppet om att samla sig bortblåst. Vi satt allihop i en ring och kramades och när det var boarding grät jag så mycket att jag jag knappt kunde  andas längre. Anna drog upp en rosa gosedjursapa ur väskan med brasilien armband och väldigt Anna-stylat "hår" och sa att I want you to have this one.
Det var jobbigt.
Men mellan mina hulkningar sa jag till henne att " Dont cry for what once was. Smile because it happened" Vilket kanske inte var så trovärt när jag stod där och grät ögonen ur mig ( vilket jag gör just nu)

När hon försvann in i planet så var den enda som grät mer än mig Celine,Celine har sovit över hos Anna minst en gång i veckan sedan hon kom i juli. Allan ( Annas värdpappa) sa att if Aurora cries like this when one person leaves we will have to bring a towel by the time she leaves. Han har rätt.

Imorgon åker Gabi hem men jag kommer inte klara att gråta så mycket igen så jag åker inte till flygplatsen och hon förstod. Jag och Jeanne ska skicka ett paket efter lameroo helgen i mars till henne.

Efter detta åkte jag hem till Jeanne med Celine och vi sov 2 timmar och åkte sedan ner till stan där vi gick runt deprimerade och försökte inse att Anna är faktiskt inte död men det går inte att förklara. Det är som att någon i ens familj åker och man vet aldrig om man kommer att se dem igen.

När jag kom hem frågade Andrew hur det var och jag drog upp min apa och visade honom och då brast det igen. Jag hade varit torr i ansiktet i nästan 3 timmar men det gick inte mer.

Enda gången jag har varit ledsnare än detta var natten i Sydney på väg till Adelaide när jag trodde att jag skulle åka hem. Nu orkar jag inte mer det blir för jobbigt att skriva om henne.


Best friends forever

Crooked wheels keep turning, children are you learning?

Har inte så mycket att skriva om idag.. Ja det som ligger under smörklicken är väldigt opoppade popcorn nämligen majs.

Igår var jag hemma hos Jane som jag inte sett på evigheter och vi gjorde det vi alltid gör. Kollade på engagement rings och bestämde oss för vilken vi ville ha och bröllopsklänningar. Inte för att vi vill gifta oss än haha. Spelade Mario Kart, skvallrade, kollade på Harry Potter och facebook stalkade folk.
Vid 11-tiden körde hon mig hem. Jane får sina P's i februari vilket betyder att hon kommer kunna köra mig hem efter skolan! Gott

Idag ska jag till Marion med Ingrid och Emil och sen in till stan för Annas och Gabis hejdåmiddag. Jag får klump i magen bara jag tänker på att de ska åka. Tänk er själva, era bästa vänner åker iväg och ni vet inte om ni någonsin kommer se dem igen.
Imorn bitti åker vi till flygplatsen för att säga hejdå.

När jag gick ut med hundarna imorse var jag tvungen att gå upp innan solen ungefär så när klockan ringde kl 9 ville jag dö. Det var först när jag kom hem som jag insåg att jag hade tagit på mig tröjan bakochfram och ut och in och att jag hade på mig badshortsen istället för de andra.

Nu ska jag klä på mig och försöka vakna till Witch Doctor. Bästa låten

cfvyguuiphyfdri6sry vef72r+

And he sang as he stowed that jumbuck in his tucker-bag, you'll come-a Waltzing Matilda with me

Frågor först!

Nej jag hade inte valt någon annan organisation än Rotary, de är säkrast och bäst och folk som åker med andra kan ju säga åt mig att bevisa det hur många gånger de vill men det ÄR så. Rotary är de bästa.
Ehm jag ska nog inte vara för hård när du skriver att du vill bo på stranden vid ett shoppingcenter eftersom innan jag åkte trodde jag att jag skulle bo i Sydney på stranden. Ett utbytesår är INGEN semester. Vilken organisation du än åker med så kan du hamna i öknen i Australien. Hade jag gjort det så hade jag varit glad, det hade varit mycket lättare att skaffa kompisar och tänk vilken unik upplevelse.
Tro mig jag känner folk som bor i familjer vid stranden i enorma hus nära shoppingcenter och allt men det är inte det som är viktigt. INTE NÅGONSTANS. Är det en dålig familj så spelar det ingen roll hur nära havet eller stan du bor i, om du inte trivs där du bor så förstör det allt. Jag hade mått fruktansvärt dåligt om jag inte fått bra familjer.  Du vill väl hellre bo några timmar från havet i en familj som bryr sig och med bra förutsättningar än att sitta i ett mansion hos en familj som inte skulle kunna bry sig mindre?
Det du frågade om deras regler, man lär sig att ta sig runt allt. Communication is control har jag lärt mig.

Nej Australien har inget med cheerleaders eller något filmiskt att göra, det är ingen amerikansk high school film. Det enda som stämmer är hur mycket folk skvallrar ( extremt).
Om du hamnar på en privatskola så är det inte en chans att du kan ändra skoluniformen. De får rabies om man bryter mot reglerna, det enda du kan komma undan med är om du rullar upp kjolen lite. Men det är inte värt att inte följa reglerna. Public schools är mycket mer avslappade men public schools är också public schools...
Nej såklart de förväntar sig att du inte kan prata utan brytning och utan fel! Jag har ju brytning men jag pratar flytande med få fel och min engelskan jag pratar är nu aussie engelska!

Rotarys dating regel är för att förhindra att du bara är med en person hela tiden, i vissa distrikt i andra länder är de jääättestränga men i Australien blir du inte hemskickad. I Usa får du dejta så länge du inte blir för kär haha.

Nopes du väljer inte distrikt du får önska men inte säkert att du får det du önskar.

Hoppas att du inte tog illa upp jag får bara panik när jag ser folk som skriver " jag vill bo i kalifornien ett år på stranden och sola varje dag" eller dylikt. För ett utbytesår är allra minst om vad du har när du kommer dit utan vad du gör det till. Hamnar du i Broken Hill timmar från havet och storstaden så gäller det att inte tänka usch det kommer bli skithemskt och komma dit med den attityden för då kommer inte folk bry sig om dig. Australien är långt ifrån bara sol och bad och surfing.

Bara så att du vet, du är bara 13 år än och dina förväntingar kommer troligtvis ändras innan du åker men detta måste du verkligen veta innan.

Lycka till!


MELBOURNE WAS AWESOME!!

Vi bodde hos Katie ( min värdsyster) som pluggar i Melbourne.
Första dagen var Katie på jobbet och Carolyn hade något möte så Georgina, Katies house mate tog mig runt och visade mig centrum. Det ser ju ut som Göteborg!! Visserligen en miljon gånger större men ibland kändes det som att gå runt på kungsportplatsen eller Vasa. Byggnaderna var inte lika gamla men på en plats kändes det som att stå på järntorget. Jätteskumt.  Vi gick och såg Ned kelly's armour. Ned kelly var en brottsling som rånade folk och dödade poliser. Han byggde sin egen rustning av skrot som tydligen fungerade bra för han blev inte fångad förräns han var gammal.
Sen hittade jag ett par drop dead gorgeous skor för 300 dollar så jag gick ut från affären med brustet hjärta, i affären bredvid såg jag exakt samma skor ( inte lika, SAMMA) för 100 dollar! Jag provade dem men det var skitskum passform på dem så det var helt enkelt inte meant to be.
Hon visade mig runt i stan, vi pratade om Torrens river i Adelaide som de tog bort allt vatten ur förra året och hittade massa stulna bilar och vapen och döda människor samt en död bebis i barnvagn.. Om jag tyckte floden var äcklig innan så vill jag inte ens tänka på hur filthy svanarna som simmar runt där måste vara. BLÄ

Vi åt middag i de alternativa kvarteren där man kan gå runt utan byxor och folk rbryr sig inte. Det var mycket hippies och lesbiska. Stället hette Vegie Bar och var en av de bästa restauranger jag varit på! Jag skulle kunna vara vegetarian om jag fick äta där varje dag. Samt Vegan och glutenallergisk. Det var bäst.

Dagen efter åkte vi till ett DFO ( direct factory outlet) När vi gick in tänkte jag hoppsan, hejdå pengar men jag spenderade inte så mycket som jag trodde. Köpte en tröja från abercrombie, en väska därifrån samt en klänning från någon miniaffär som var pinsamt billig.

Igår var vi på Queen Victoria Market där man kan köpa allt från grönsaker till skinnjackor till blomljus till fotmassage. Jag höll på att ramla över en liten kines eller vad det var när vi skulle köpa frukt, hon vände sig om med frukt i hela ansiktet och skrek YUM YUM YOU TLY YOU TLY!!! Och tryckte upp ett blodplommon i ansiktet på mig. Tack tack!
Jag köpte mitt väldigt första par Ugg boots på marknaden. Australien uppfann ju dem eller något och även om jag har varit emot dem innan så hittade jag ett par jättefina i riktigt läder och fårull och Carolyn sa att om du åker härifrån utan ett par riktga aussie uggs så är du ingen bra utbytesstudent, plus att detta är det finaste märket för ett väldigt bra pris! Så jag tog dem och jag är faktiskt nöjd! Jag kommer inte ha dem till skolan i Sverige för då kommer jag inte få några vänner men typ när man går till gymmet ( ja jag ska fortsätta på gymmet mamma och pappa jag SAKNAR gymmet hemma!) eller bara.. Ska någonstans. Skönaste skor som finns.
Den dagen fick jag kramp i fötterna, jag hade slightly för små skor och det var hemskt!  Carolyn är snäll men har inte mycket medlidande om man är sjuk eller har ont och hon trodde att jag bara hade ömma fötter efter att ha gått men det var kramper och jag höll på att börja gråta. Hade jag gått med mamma så hade jag satt mig ner någonstans och vägrat gå förräns det släppt lite men Carolyn springer nästan när hon går så jag hade shin splints och mådde illa pga fötterna. Då hade jag hemlängtan haha. Jaja nu är det över!
Melbourne var jäääättefint!

Bilder


Klocka som öppnades och spelade Waltzing Matilda varje timma i shoppingcentret



Ned Kellys armour



Gott?



Melbourne





Bästa restaurangen



Med aktivisttoalett! Det är greenpeace folk som äger stället och toaletterna var såna att när man spolade så kom först vatten ur kranen man tvättade händerna med som sedan rann ner i toan och blev spolvatten!
Detta var herrtoan, som jag dessutom råkade gå in på 3 gånger...



Carolyn Katie at Vegie Baaar


Shopping, jag har alltid skitsvårt att hitta grejer jag gillar! Men jag är nöjd med det jag hittade



Polisen i Melbourne har ett band



Luna Park


Gick upp 5 imorse nu ska jag gå och dö på sängen

Över och ut


All of the astronauts, champagne in plastic cups, waiting for the big hero to show

............och mer bilder

Vem-kan-få-in-flest-marsmallows-i-munnen-tävling
Celine vann,14 stycken och kunde stänga munnen. Hon älskade det. Flickan är 18 år, jag antar att humorn kommer med åldern.



Fawina rufsade om i håret på mig en sekund innan de tog bilden.


Gott



Farligare än det ser ut. The biscuits flög över varandra och man fastnade i folk och grejer. Det bästa var när Farina som var på den andra fastnade med huvudet under vattnet och benen runt min hals. Hej blåmärken och ömma ömma ömma armar



Germany Sweden Belgium Belgium France Brazil



Playing President and assholes, jag försökte förklara att det heter faktiskt neger och president men Shaun ( celines värdbror) sa att det fungerar inte i världens mest multikulturella land. He's got a point.


Random



France Brazil Belgium

3 inlägg på 2 dagar! Jag skämmer bort er

Åker till Melbourne imorgon jag bloggar när jag är hemma igen!

You would not believe your eyes if ten million fireflies lit up the wall as I fell asleep

Tillbaka hemma, det har brunnit i the hills idag, den närmsta var onkaparinga som är 10 min drive från mitt hus. Men den är finished nu och det var bara några träd och lite gräs. Anna har filmer från husbåten, man ser inte så mycket men man hör desto mer haha. Det bästa i en är när alla säger DONT PUT IT ON FACEBOOk och Anna sätter kameran framför vivi och säger just say something to the camera cause its going on facebook anyway och Vivi viskar "je taime" haha. Finns en när jag visar små grodorna också...

Imorgon kväll åker jag till Melbourne!! Det ska bli jättekul!!! Carolyn ska shoppa med mig och Katie ska visa mig runt när Carolyn jobbar.

Jag saknar redan utbytesstudenterna när jag kollar på alla bilder, alla länder i Europa känns så nära nu. Innan jag kom hit bodde mina bästa vänner 5-45 min bort med bil. 45 om jag hade otur vilket känes långt. Nu har jag mina närmsta ( förutom gbg såklart) i Tyskland, Frankrike, Belgien. Det är ju i min trädgård nästan. Brasilien är det enda som känns jobbigt långt och hejdået till Anna och Gabi nästa vecka kommer bli jättejättejobbigt..

Lite mer bilder från husbåten! Alla utbytesstudenter var inte där men alla mina favoriter var där så det var bäst.



Twister på en biscuit i vattnet är omöjligt



Farinaaaaa och hennes stoooora handduk, det syns inte så bra men vi är båda i den. Hon kan inte säga r utan bara skorra, hon säger W istället så vi kallar henne Fawina. Hon älskar det...



Gissa var Celine kommer ifrån:)



My best people



Efter en hel dag i solen ute på vattnet är man pretty much död. Alla förutom Celine, hon är galen, smalast i heela världen och äter som en häst, är uppe senast av alla och går upp 6 am för att åka vatttenskidor eftersom vattnet är bäst då.



Fawina Anna Moi Vivi



Uppdragen i båten efter ett smärtsamt rumpplask från kneeboarding



Me and my best frieendddd. Jeanne bor i Iu det uttalas ungefär som de ljudet man gör innan man spyr, jag sa det till henne hon blev jätteglad.

Jag vann en stor rosa gosedjurselefant i en såndär automat med gripklor som man aldrig vinner något ur. Eller ja, jag gav Anna 2 dollar och hon tog den åt mig.

bye byes

I have found God on the corner of 1st and Amistad

Frågor först!

Hur mycket jag spenderar i månaden är vääldigt olika och beror på var du bor. Det är oftast runt 2000 i månaden men ibland är det mer utgifter och ibland mindre.
Japp Rotary organiserar en safari som går runt Australien i 3 veckor och det är det alla utbytisar säger är det bästa dem gjort i sitt liv! Den kostar ca 12.000 kronor, beror också på flygpriser från år till år.

Álla muskler i min kropp gör ont och är STELA, baksidan av låren är röda och mina kinder också. Detta är resultatet av en av de bästa helger i mitt liv!
Jag kan nu åka vattenskidor vilket är jättesvårt.

Jag är så trött att jag knappt kan skriva, om inte imorn så förhoppningsvis om några dagar kommer massa bilder från house boat weekend det var såååå kul!!

Imorn är fire risk catastrophic där jag bor så vi ska åka jättetidigt på morgonen med våra viktigaste grejer och komma tillbaka när det är lugnt.
46 grader + varma vindar är ganska illa.
Oroa dig inte mamma det är lugnt.



Anna moi Farina fördriver tiden innan vi blir picked up på Big W
Detta var mindre uppskattat av Big w's anställda..




Celines värdfamiljs husbåt såå fint!!


Jeanne Anna Celine Farina



Texas hold'em, Celine trodde att hon behöll sitt pokerface bättre med solglasögon.
Men gissa vem som vann om inte typ... Jag?:D


Jag hade inget säkerhetsbälte



Boating!

Så nu ska jag gå och dö i min säng kommer mer bilder senare

Aurororrreqjpwdflm

I'll be coming home nex--- this????????????????????? year

Ja så är det. Har nu varit i landet där under i snart 6 månader. Utbytesstudenters tidsuppfattning är inte normal Michael Jackson dog väl förra veckan? Men ändå så känns min första skoldag som något för väldigt längesedan. Mitt liv i Sverige?? Öh har jag bott i Sverige?

Iallafall!! Har spenderat en vecka i Goolwa som är en liten surfstad en timma söderut vilket var huuuur mysigt som helst!!

Bilder:



Strand!! Vi bodde precis vid murray river och havet




Våtdräkt på


Varning för en väldigt disturbing bild





Cheap shop


 second hand shop. Jag Katie och Eleanor klädde ut oss. 


Ha  haa haaaaaaaaaaaa så bra. Glasögonen var såna med bara ett glas a la star trek



Jaa solen i Australien är faktiskt jättefarlig!!  ( och kanske för att jag fick 10 dollar av Katie om jag gick till stranden såhär)



Goooolwa ( goolwa betyder armbåge på aboriginiespråk)



I victor harbor finns det en skum affär



Där de säljer bl.a sånt här



Träffade Vivi vars värdfamilj har hus i Middleton ca 5 min från goolwa och Emil som bor ungefär på stranden i Goolwa. Han hade 12 stygn i ansiktet från hans första och sista surflektion, fenan skar honom i ansiktet och nästan i ögat. Han skrev till sin mamma att han blev attackerad av en haj och att Goolwa var ett av de hajtätaste platserna i SA. Hon hade ringt honom och skrikit att hon tittade på biljetter hem hahah.
By the way mamma min första surflektion är om ca 2 veckor:)

Emil är lite som han är ibland men han har betalat hela sitt utbyte själv! PLUS safarin OCH fickpengar!!! Iof så har han ett eget företag som han tjänar pengar på men ändå. Gaanska bra jobbat.



I helgen ska jag på en house boat trip med utbytesstudenterna!! Plus vattenskidor och annat fint. Anna och Gabi åker hem snart. Uschuschusch.

I sammanfattning Goolwa var fint!

Gott nytt år läsare!

Jag är impad över att någon hade följt mig från förberedelserna i Sverige. Jag pratar inte ens svenska längre. Skriva går okej men när jag pratar kommer bara tony irving svenska ut.


« Till bloggens startsida